Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Caterpillar verbetert asfaltfrezen

Gerelateerde onderwerpen :

,
Caterpillar verbetert asfaltfrezen

(c) Caterpillar

De productupdates voor de halfstrookse asfaltfrezen PM620, PM622, PM820, PM822 en PM825 van Caterpillar omvatten talrijke verbeteringen gebaseerd op klantenfeedback om de werking te vereenvoudigen en de eigendoms- en bedrijfskosten te verlagen. Deze machines worden ingevoerd door Bergerat Monnoyeur Belgium.

 

Vijf jaar geleden bracht Caterpillar een nieuwe reeks asfaltfrezen op de markt. De productupdate van 2021 is de derde sinds deze modellen voor het eerst werden geïntroduceerd.
 
De PM620 en PM622 (met 470 kW (630 pk)) worden aangedreven door de C18-motor van Cat. De zwaardere en krachtigere PM820, PM822 en PM825 worden door dezelfde C18-motor aangedreven, maar beschikken over een dubbele turbo, waardoor ze met een vermogen van liefst 597 kW (800,6 pk) 27% meer vermogen leveren dan de PM620 en PM622. De vijf modellen voldoen aan de emissienorm Stage V en zijn geoptimaliseerd voor een lager brandstofverbruik met een krachtig koelsysteem dat de motortemperatuur ideaal houdt voor optimale brandstofzuinigheid en minder emissies.

Verlichting

De nieuwe, uitgebreide led-verlichting maakt het makkelijker om in het donker en bij weinig licht te werken. De nieuwe led-werklampen met een breed lichtveld zijn standaard inbegrepen en bieden een goed verlicht, verbeterd werkgebied voor het grondpersoneel. Daarnaast kan led-omgevingsverlichting worden toegevoegd om de rotorkamer, het snijpad en de werkgebieden rondom de machine nog meer te verlichten. De nieuwe ingangs-/uitgangsverlichting zorgt ervoor dat de ladder en het machinistenplatform worden verlicht wanneer de machine is uitgeschakeld. De voorwaarts inklapbare overkappingsoptie beschikt voortaan over dimbare led-verlichtingsstrips die aan de onderkant van de overkapping zijn bevestigd om de zichtbaarheid op het machinistenplatform verder te verbeteren. Wanneer de overkapping wordt neergelaten, blijft de verlichting de intuïtieve, gebruiksvriendelijke bedieningselementen verlichten.

Prestaties

De geïntegreerde Cat GRADE met Grade- en Slope-systeem zorgt voor minder giswerk bij het behalen van nauwkeurige, herhaalbare snijresultaten en omvat geautomatiseerde functies zoals het omzeilen van obstakels en programmeerbare snijovergangen die de freesprecisie ten goede komen. De asfaltfrezen van Cat kunnen worden uitgebreid voor volledig 3D-frezen.
 
Het robuuste snijsysteem kan de moeilijkste toepassingen aan en gaat lang mee dankzij zijn zware stalen constructie en zijn versterkte, schuurbestendige legeringen. Cat System K-rotors zijn duurzaam en in verschillende bestanden beschikbaar en bieden hoge prestaties, een efficiënte materiaalstroom en een uitmuntend snijpatroon. De kickerschoepen zijn omkeerbaar voor een langere levensduur en het conische dubbele uitrustingsstukhouderontwerp maakt bevestigingspinnen, bouten of stelschroeven overbodig, waardoor de vervangingstijd met tot wel 50% wordt gereduceerd.
 
Een betrouwbare onderwagen met rupsen en goed ontworpen rupsgeometrie zorgt voor een hoge trekkracht en een betere belastingsverdeling bij het frezen van diepe snedes of door harde materialen. Transporteurs met hoge capaciteit bieden efficiënte verplaatsing van materiaal met goede controle. De riem draait tevens achteruit om sneller op te ruimen, terwijl magnetisch vinyl snelle toegang biedt om de rollers te inspecteren op slijtage. De optionele stofventilatie en spuitstangen zorgen voor maximale stofverwijdering.

Onderhoudsgemak

Langer knipperen van de transporteur, betere toegang tot de rotoraandrijving, een bedraad handbedieningskastje voor de rotordraaivoorziening en een toegevoegde slijtagerupsplaat voor de binnenboordski zijn slechts enkele van de vele verbeteringen uit deze productupdate. Freesmachines van Cat zijn ontworpen met lange onderhoudsintervallen, grote toegangsluiken en een bekrachtigde motorkap voor walk-in toegang tot belangrijke componenten en systemen. Rupsplaten zijn makkelijk te vervangen, terwijl rupskettingen en andere onderwagencomponenten tot wel 4000 uur onderhoudsvrij zijn. Voor het vervangen van slijtgevoelige componenten bieden Cat dealers speciale ondersteuning met reparatiekits, een hoge beschikbaarheid van onderdelen en onderhoudsopties voor zowel de machine als de motor.
 
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Succesvolle Demo Days in Boussu

Succesvolle Demo Days in Boussu

Met de laarzen doorheen het stof trotseerden de zowat 4.500 bezoekers van Demo Days een parcours van 3 km langs de exposanten doorheen de Terril Saint-Antoine in Boussu. Deze succesvolle opkomst betekent een stijging van het aantal bezoekers met[…]

19/09/2022 |
Cebeko is dealer van Doosan

Cebeko is dealer van Doosan

Construx Rental levert bekisting voor het prestigieuze project D’Ieteren Immo – Mobilis in Anderlecht

Construx Rental levert bekisting voor het prestigieuze project D’Ieteren Immo – Mobilis in Anderlecht

Na de hemel beweegt TVH Equipment nu ook de aarde

Na de hemel beweegt TVH Equipment nu ook de aarde

Meer artikels