Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bedrijf

Caterpillar sluit fabriek in Gosselies

Gerelateerde onderwerpen :

, ,

Materieelproducent Caterpillar sluit zijn fabriek in het Waalse Gosselies. Dat werd vorige week bekendgemaakt op een bijzondere ondernemingsraad. Zowat 2.000 personeelsleden verliezen hun job. Met de sluiting verdwijnt één van de sterkhouders van de Waalse industrie.

Ook in Noord-Ierland sluit Caterpillar een vestiging. Caterpillar verhuist de productie van zware machines van Gosselies naar Grenoble en andere fabrieken buiten Europa. Bij Caterpillar in Gosselies werden drie jaar geleden nog 1.331 banen geschrapt. Ook bij Cediwal, een toeleverancier van Caterpillar, zullen werknemers hun job verliezen.

Caterpillar heeft in ons land nog een distributiecentrum in Grimbergen, maar dat zou door de herstructurering niet geraakt worden.

Infrastructuur

'Het verdwijnen van 2.000 jobs bij in Gosselies is een dramatisch gevolg van wat de Confederatie Bouw al enkele decennia aanklaagt. Het peil van de Belgische investeringen in infrastructuur is structureel laag. De onderinvesteringen zijn voelbaar in de hele bouwkolom', zegt Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van Confederatie Bouw.

In 2015 bedroegen de overheidsinvesteringen volgens de Confederatie Bouw slechts 2,5% van het bruto binnenlands product, terwijl dat bij onze directe buurlanden rond de 3,3% schommelt. De cijfers zijn alarmerend en de gevolgen voelbaar. De economische activiteiten in de bouwsector zijn een graadmeter voor de economie in haar totaliteit.

De Confederatie Bouw vraagt dat de Belgische overheden en ook Europa een plan uitwerken om de economie opnieuw aan te zwengelen. Meer investeren in publieke infrastructuur hoort daarbij tot de prioriteiten.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwsector dreigt in zwaar weer te belanden

Bouwsector dreigt in zwaar weer te belanden

De bouw doet het vandaag nog behoorlijk goed, maar ziet donkere wolken opduiken. De orderboeken geraken steeds minder gevuld en ruim zes op de tien bouwbedrijven zien hun contacten met particuliere en publieke klanten en prospecten afnemen. Dat[…]

20/09/2022 | EnergieBouwmaterialen
Construx Rental levert bekisting voor het prestigieuze project D’Ieteren Immo – Mobilis in Anderlecht

Construx Rental levert bekisting voor het prestigieuze project D’Ieteren Immo – Mobilis in Anderlecht

Na de hemel beweegt TVH Equipment nu ook de aarde

Na de hemel beweegt TVH Equipment nu ook de aarde

Verhelst Machines opent extra vestiging

Verhelst Machines opent extra vestiging

Meer artikels