Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bedrijf

Caterpillar sluit fabriek in Gosselies

Gerelateerde onderwerpen :

, ,

Materieelproducent Caterpillar sluit zijn fabriek in het Waalse Gosselies. Dat werd vorige week bekendgemaakt op een bijzondere ondernemingsraad. Zowat 2.000 personeelsleden verliezen hun job. Met de sluiting verdwijnt één van de sterkhouders van de Waalse industrie.

Ook in Noord-Ierland sluit Caterpillar een vestiging. Caterpillar verhuist de productie van zware machines van Gosselies naar Grenoble en andere fabrieken buiten Europa. Bij Caterpillar in Gosselies werden drie jaar geleden nog 1.331 banen geschrapt. Ook bij Cediwal, een toeleverancier van Caterpillar, zullen werknemers hun job verliezen.

Caterpillar heeft in ons land nog een distributiecentrum in Grimbergen, maar dat zou door de herstructurering niet geraakt worden.

Infrastructuur

'Het verdwijnen van 2.000 jobs bij in Gosselies is een dramatisch gevolg van wat de Confederatie Bouw al enkele decennia aanklaagt. Het peil van de Belgische investeringen in infrastructuur is structureel laag. De onderinvesteringen zijn voelbaar in de hele bouwkolom', zegt Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van Confederatie Bouw.

In 2015 bedroegen de overheidsinvesteringen volgens de Confederatie Bouw slechts 2,5% van het bruto binnenlands product, terwijl dat bij onze directe buurlanden rond de 3,3% schommelt. De cijfers zijn alarmerend en de gevolgen voelbaar. De economische activiteiten in de bouwsector zijn een graadmeter voor de economie in haar totaliteit.

De Confederatie Bouw vraagt dat de Belgische overheden en ook Europa een plan uitwerken om de economie opnieuw aan te zwengelen. Meer investeren in publieke infrastructuur hoort daarbij tot de prioriteiten.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Huurland breidt vloot uit met 2 Mini Screeners

Huurland breidt vloot uit met 2 Mini Screeners

Huurland was in 2016 één van de eerste verhuurbedrijven die de Mini Screener van FleXiever in het verhuurgamma opnam. Een schudzeefmachine van dit formaat was toen nog redelijk onbekend. Traag maar gestaag vond deze machine zijn[…]

25/09/2020 | MaterieelVerhuur
Miller Formless ESA levert eerste machine aan Stadsbader

Miller Formless ESA levert eerste machine aan Stadsbader

Volvo heeft nieuwe compacte graafmachine

Volvo heeft nieuwe compacte graafmachine

Hoe digitaal is de bouwsector in 2020? Er is werk aan de winkel!

Hoe digitaal is de bouwsector in 2020? Er is werk aan de winkel!

Meer artikels