Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Caterpillar: meer vermogen voor kleinere asfaltfrezen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Caterpillar: meer vermogen voor kleinere asfaltfrezen

Caterpillar kondigt na de updates voor de halfstrookse asfaltfrezen PM620, PM622, PM820, PM822 en PM825 nu ook updates aan voor de kleinere asfaltfrezen PM310, PM312 en PM313. De PM300-serie is ideaal voor kleine tot middelgrote werkterreinen waar compacte afmetingen, een optimale wendbaarheid en een hoge productiecapaciteit vereist zijn. 

De C9.3-motor van Caterpillar is voortaan leverbaar met een vermogen van 249 kW (334 pk), een toename van 3%. In combinatie met extra vermogen voldoen deze machines ook aan de emissienormen van de Europese Stage V-normen.

Zichtbaarheid

De machines van de PM300-serie bieden een betere zichtbaarheid met een verschuifbare cabine, optionele camera en een extra voedingsaansluiting voor extra verlichting. Het nieuwe schuifstation strekt zich uit tot buiten het machinechassis, ongeveer 215 mm (8,5"), waardoor machinisten een optimaal zicht en een breed zichtveld hebben wanneer een rand wordt gevolgd.
 
Deze machines kunnen ook worden uitgerust met een optionele camera die boven de freeskast gemonteerd wordt om het zicht te verbeteren. Het beeld wordt weergegeven via een lcd-display in de cabine, zodat de machinist dichter bij obstakels kan komen. Met de toevoeging van het schuifstation is er ook een armleuning aan de rechterkant toegevoegd om het comfort te verbeteren. Dankzij een optionele extra voedingsaansluiting aan de achterkant van de machine, is een uitbreiding met nachtverlichting mogelijk.

Eenvoudig onderhoud

Het onderhoud aan de rotor is volgens Caterpillar voortaan nog eenvoudiger dankzij het geïntegreerde rotordraaisysteem. Het hydraulisch bediende draaisysteem regelt de stand van de rotor met een hanger met twee knoppen die het makkelijker maakt om bits te vervangen en te verwijderen. 
 
Deze asfaltfrezen zijn leverbaar met de System K-freesrotoren van Caterpillar en hebben een efficiënte materiaalstroom met een uitstekend freespatroon. De rotoren zijn leverbaar met afstanden van 8, 15 en 18 mm. Het ontwerp met dubbele kegellagers zorgt voor een betrouwbare methode om de uitrustingsstukhouders in de blokken te houden zonder dat er een borgpen of -bout aan te pas moet komen. Omkeerbare schoepen en sterke legeringen bieden meer weerstand tegen schuring en verminderen de slijtage voor een langere levensduur van de rotoren.
 
De optionele Cat-diamantbits hebben een nieuw ontwerp voor de System K-rotoren en gaan tot 80 keer langer mee dan conventionele carbide-bits, om de intervallen tussen het bitonderhoud uit te breiden, de productie te verhogen en de bedrijfskosten te verlagen. Cat-diamantbits zijn scherper dan conventionele carbide-bits, waardoor de machine sneller kan frezen en de weerstand van het freessysteem kan worden verlaagd, wat zorgt voor een lager brandstofverbruik bij veeleisende toepassingen.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Succesvolle Demo Days in Boussu

Succesvolle Demo Days in Boussu

Met de laarzen doorheen het stof trotseerden de zowat 4.500 bezoekers van Demo Days een parcours van 3 km langs de exposanten doorheen de Terril Saint-Antoine in Boussu. Deze succesvolle opkomst betekent een stijging van het aantal bezoekers met[…]

19/09/2022 |
Cebeko is dealer van Doosan

Cebeko is dealer van Doosan

Construx Rental levert bekisting voor het prestigieuze project D’Ieteren Immo – Mobilis in Anderlecht

Construx Rental levert bekisting voor het prestigieuze project D’Ieteren Immo – Mobilis in Anderlecht

Na de hemel beweegt TVH Equipment nu ook de aarde

Na de hemel beweegt TVH Equipment nu ook de aarde

Meer artikels