Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Caterpillar heeft nieuwe minigraafmachine in 6-tonsklasse

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Caterpillar heeft nieuwe minigraafmachine in 6-tonsklasse

De nieuwe 306 CR hydraulische minigraafmachine van Caterpillar (Bergerat Monnoyeur Belgium) markeert de intrede van het merk in de zes-tonsklasse. Met uitstekend prestaties en standaard uitgerust met exclusieve functies als Stick Steer en een nieuw lcd-display biedt de 306 CR veel meerwaarde.

De nieuwe minigraafmachine heeft een robuust frame, een zuinige motor, hydrauliek met lastdetectie, een ruime cabine en het stick-stuursysteem. De 306 CR deelt besturingselementen en gemeenschappelijke componenten met andere minigraafmachines van de Next Generation, waardoor training eenvoudiger wordt, aanpassen aan gebruik vereenvoudigt en eigendoms- en bedrijfskosten verminderen.

Met de optioneel lange graafarm kan de 306 CR een maximale graafdiepte van 4.110 mm aan bij een maximaal bedrijfsgewicht van 7.175 kg wanneer uitgerust met de afgedichte drukcabine. Een alternatief voor de drukcabine zal vanaf 2020 beschikbaar zijn.  Dankzij het compacte ontwerp van deze Next Generation minigraafmachine, compleet met zwenkgiek, bedraagt de zwenkstraal inclusief contragewicht slechts 1.475 mm voor het werken in de buurt van obstakels.

Deze nieuwe Cat 306 CR levert maximaal 3.555 kg hefvermogen bij een straal van 3 m. Een verbeterd zwenkkoppel heuvelopwaarts en langere cyclustijden zorgen voor hogere productiviteit en efficiëntie. Het brandstofzuinige hydraulische systeem met lastdetectie van de machine, uitgerust met een elektronisch geregelde zuigerpomp met variabel slagvolume, genereert een hydraulisch debiet van 151 l/min. De hydraulische capaciteit kan worden benut voor hogere rijsnelheden en meer graafkracht vergeleken met concurrerende machines.

Een hoog debiet van 90 l/min naar het ondersteunende circuit maakt het mogelijk om zelfs de meest veeleisende hydromechanische uitrustingsstukken te bedienen. Het ondersteunende hydraulische systeem, onderdeel van de standaarduitrusting, levert en tweerichtings- en continue stroom. De Cat turbodieselmotor C2.4, met een nominaal vermogen van 41,7 kW (55,9 netto pk), drijft de nieuwe 306 CR minigraafmachine aan en voldoet aan de EU Stage V-emissienorm. De motor is compact en levert consistente prestaties in een breed toerentalbereik. Functies voor automatisch stationair draaien en uitschakelen helpen het brandstofverbruik te verminderen.

De afgesloten drukcabine verlaagt het geluidsniveau tot 72 dB (A) en is verwarmd en voorzien van airconditioning, zodat de machinist ongeacht de buitentemperatuur altijd aangenaam kan werken. De kantelbeveiligingsconstructie van de cabine (ROPS), kiepbeveiligingsconstructie (TOPS) en de bovenste afscherming vormen samen een veilige werkomgeving voor de machinist.

Het nieuwe lcd-display, dat de mogelijkheid biedt om persoonlijke bedrijfsvoorkeuren in te stellen, geeft machine-informatie op een gemakkelijk te lezen manier weer, heeft een jog-knop voor eenvoudige navigatie en is standaard uitgerust met Bluetooth-ondersteuning. Het kleurendisplay toont de machinist kritieke bedrijfsinformatie zoals het brandstofniveau, temperatuur van de koelvloeistof, urenteller, afstelling van de prestaties en de machine en het monitoren van onderhoud en de machine.  

Met één druk op de knop kan de machinist overschakelen van de conventionele hendel/voetpedaalbediening naar het als standaard uitgeruste stick-stuursysteem. Deze besturing geeft de machinist meer controle en vermindert de werklast.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Spoorwegmaterieel made in Belgium

Spoorwegmaterieel made in Belgium

Infrabel heeft onlangs 18 nieuwe werktuigen besteld. Infrabel heeft deze opdrachten gegund aan de Belgische bedrijven CML Industries en Daxi NV. De innovatieve werktuigen bieden zowel inzake ergonomie als veiligheid heel wat voordelen. Elk jaar[…]

e-power heeft een generator op waterstof

e-power heeft een generator op waterstof

Husqvarna Construct heeft nieuw accu-assortiment

Husqvarna Construct heeft nieuw accu-assortiment

Cebeko verhuist naar nieuwbouw

Cebeko verhuist naar nieuwbouw

Meer artikels