Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Caterpillar heeft drie nieuwe tandemtrilwalsen

Gerelateerde onderwerpen :

Caterpillar heeft drie nieuwe tandemtrilwalsen

Caterpillar voegt een nieuwe productieklasse tandemtrilwalsen toe aan zijn serie asfaltmachines. De nieuwe modellen zijn de CB13, CB15 en CB16. De nieuwe naamgeving correspondeert met hun gewichtsklasse (13, 15 en 16 ton). Deze modellen kunnen worden uitgerust met een oscillatie-/trilsysteem. De bedieningselementen, het watersproeisysteem, de toegang voor onderhoud en de verlichtingspakketten zijn verbeterd.

Vele technologische verbeteringen worden geleverd via de optie Cat-verdichtingsregeling. De systemen combineren infrarood- temperatuursensoren met gps-mapping om de machinist op de hoogte te houden van de mattemperaturen, de machinepositie, het aantal gangen en de gangdekking. Dit intuïtieve systeem zorgt voor een aanzienlijke verbetering van het rolpatroon bij het ‘s nachts walsen en registreert informatie voor toekomstige procesanalyse en documentatie voor kwaliteitscontrole. In combinatie met de verlichting van de trommelrand en het trommeloppervlak helpt de Cat-verdichtingsregeling om de werkdag beter te benutten en de dagelijkse productie te verhogen door het werkterrein beter zichtbaar te maken in donkere omstandigheden.

Ook de communicatie tussen machines werd verbeterd om de efficiëntie op het werkterrein te verhogen. Het systeem helpt walspatronen gesynchroniseerd te houden door in kaart gebrachte gegevens zoals cmv, temperatuurmapping, dekkingsgebied en kaarten met het aantal gangen te delen met de displays van verschillende machines.

Werken in ongunstige omstandigheden is eigenlijk standaard bij asfalteren, maar de cabine helpt machinisten comfortabel en productief te blijven. Het zicht en het comfort worden verbeterd door de optionele, 360º draaibare stoel waarmee de machinist altijd in de rijrichting kan kijken. De handwielbesturingstechnologie elimineert de voorste stuurconsole, waardoor de machinist de watersproeiprestaties eenvoudig kan bewaken. Een vereenvoudigd bedieningspaneel met acht knoppen zorgt voor efficiënte besturing en prestaties.

Deze verdichters bieden verschillende trillingsopties: een oscillatie-/trilsysteem, systemen met twee amplitudes, dubbele frequentie, Versa Vibe en met vijf amplitudes. Het Versa Vibe-systeem creëert een twee-in-één-machine met vier amplitudes en twee frequenties. Dit veelzijdige systeem biedt twee instellingen voor minder hard kloppen en hogere werksnelheden op dunne asfaltlagen, en twee instellingen voor harder kloppen en lagere werksnelheden op dikke asfaltlagen. Het systeem met vijf amplituden biedt het grootste aantal amplitudes met een enkele frequentie, terwijl het systeem met twee amplitudes en twee frequenties een eenvoudige verdichting van dunne en dikke lagen biedt met één druk op een schakelaar. Deze trilsystemen worden nu aangevuld met de combinatie van verticale trillingen in de voorste trommel en oscillerende trillingen in de achterste trommel.

 Het ontwerp combineert Caterpillars verticale trilsysteem op de trommel aan de voorzijde met oscillatietechnologie op de trommel aan de achterzijde. De trommel aan de voorzijde met verticaal trilsysteem is leverbaar met een 2-amplitude-, 5-amplitude- of Versa-Vibe-systeem dat zorgt voor een eerste verdichting, terwijl de trommel aan de achterzijde met oscillatiesysteem uitstekende prestaties levert voor een optimale afwerking en dichtheid.

Het oscillatiesysteem maakt gebruik van het door Caterpillar ontwikkelde systeem met capsulevormig excentrisch gewicht en heeft een onderhoudsinterval van twee jaar en 2000 uur. Zo kunnen aannemers de inzetbaarheid van de machine verhogen en de kosten voor periodiek onderhoud beperken. Een duurzame power-transmissie maakt gebruik van een uniek riemaandrijfsysteem dat twee keer zoveel laadvermogen levert als systemen met een distributieriem. Daarnaast biedt de geharde trommel langdurig een uitzonderlijk lange levensduur voor een groot aantal mengsels en een uitstekende structuur, dichtheid en afwerking van de afwerklaag.

De nieuwe modellen hebben een in het midden scharnierende koppeling met 6° oscillatie die zorgt voor contact met de mat en soepeler rijden op oneffen oppervlakken. Een optionele offset-koppeling verlengt de dekking tot 170 mm (6”) en vereenvoudigt de besturing naast stoepranden en goten. Hij levert uitstekende prestaties bij langsnaden door de rand met de voorste trommel samen te persen en met de achterste trommel af te dichten.

De Cat C4.4-motor met een nominaal vermogen van 106 kW (142 hp) wordt standaard geleverd met Eco-modus en automatische snelheidsregeling. Dit leidt tot een gelijkmatige verdichting, brandstofbesparing en lagere geluidsniveaus voor zowel machinisten als ander personeel op het werkterrein.

Demotour CAT 320, 323 en 320GC

Caterpillar-invoerder Bergerat Monnoyeur organiseert in april een demotour met de graafmachines CAT 320, 323 en 320GC. Dat zijn de nieuwste hydraulische 20-tons graafmachines van Caterpillar. Deze nieuwe generatie graafmachines zijn 45% efficiënter dan de vorige generatie, verbruiken tot 25% minder brandstof en vragen tot 15% minder onderhoudskosten.

Je kan naar deze demodagen op 20 en 21 april in Oelegem (terrein Van Pelt), op 25 en 26 april in Mont-Saint-Guibert (Sablière de Mont-Saint-Guibert) en op 28 en 29 april in Moeskroen (terrein Lavano). Je kan inschrijven via innovationscat.be.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

'Machineverkoop wordt beperkt door beschikbaarheid'

'Machineverkoop wordt beperkt door beschikbaarheid'

De verkoop van bouwmachines heeft in 2020 geleden onder de viruspandemie, maar de cijfers vallen al bij al nog mee. Voor dit en volgend jaar ziet Sigma-voorzitter Dries Van Haut zowel positieve als negatieve factoren. Zonder de coronasteun[…]

07/07/2021 | MaterieelVerhuur
Caterpillar: wielladers met meer productiviteit en minder onderhoudskosten

Caterpillar: wielladers met meer productiviteit en minder onderhoudskosten

Volvo breidt gamma hybride graafmachines uit

Volvo breidt gamma hybride graafmachines uit

Nieuwe High Drive Cat D7 dozer verbetert prestaties

Nieuwe High Drive Cat D7 dozer verbetert prestaties

Meer artikels