Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Categorie 'Precast in infrastructure'

Categorie 'Precast in infrastructure'

Kleinschalig prefab product, dat gerealiseerd is en in serie kan worden geproduceerd of een project met kleinschalige prefab producten. Een kleinschalig product heeft een maximum volume van 0,50 m³.

Centre Aquatique de Marcinelle (winnaar)

Het aquacenter van Marcinelle bestaat uit prefabtegels in zwart en wit beton. Het bijzondere aan deze tegels is dat ze zijn ontworpen om er niet alleen mooi uit te zien, maar ook aangenaam aan te voelen.

De tegels zijn ook bestand tegen de producten die gebruikt worden om het zwembadwater te behandelen. De jury wil de schoonheid van het complex, waarin beton een belangrijke rol speelt, benadrukken.

De studie die uitgevoerd werd voor de bekleding van de zwembadomgeving, zodat die aangenaam zou zijn om aan te raken en het feit dat het beton tegen onderhoudsproducten bestand moest zijn, vielen bij de jury ook in de smaak. Bij dit project is het beton echt een meerwaarde voor de vernieuwde ruimte.

Architect: Reservoir A

Prefab betonproducten: Urbastyle

Aannemer: Thiran-Ronveaux rénovation

Studiebureau: Pirnay

Opdrachtgever: Stad Charleroi

Prefab Rotondeplateau's (nominatie)

Prefab rotondeplateau voor een snelle constructie van het middeneiland van rotondes. Dankzij prefabricatie kan tijdens de werken veel tijd gewonnen worden. Deze plateaus werden gebruikt in Brugge, Sint-Andries, op het kruispunt tussen de Peter Benoitlaan en de Jan Breydellaan. De jury vindt het praktische aspect van dit product aantrekkelijk. Wegenwerken veroorzaken heel wat mobiliteitsproblemen. Dankzij deze uitvinding konden een aantal problemen vermeden worden. De vernieuwde ruimte heeft hier meer waarde dankzij beton, vooral omdat het materiaal tegen beschadiging bestand is. Het gebruik van prefabbeton heeft het project zeker beter gemaakt.

Opdrachtgever, architect, studie- bureau en projectonwikkelaar: Stad Brugge

Prefab betonproducten: Stradus Infra

Aannemer: Cochuyt-Desmet

Retailpark Be-Mine Beringen - ecologische bestrating (nominatie)

Het gebruik van poreuze waterdoorlatende betonstenen voor de parkeerplaats van de mijnsite Be-Mine in Beringen. De waterdoorlatende betonsteen lost het probleem van overstromingen in de regio op doordat het regenwater erdoor in de grond kan sijpelen. De jury vindt het functionele aspect van deze betonstenen aantrekkelijk. Ze lossen de problemen op i.v.m. overstroming en de tijdelijke opslag van neerslag. De betonstenen zijn mooi, sober en schoon, en kunnen snel en gemakkelijk gelegd worden. Ze kunnen ook op een vlakke ondergrond gelegd worden, zonder dat er een helling aangelegd hoeft te worden om water af te voeren of een drainagesysteem voorzien moet worden. Dit systeem biedt een eenvoudige oplossing voor infrastructuurwerken.

Architect: SAQ Architecten

Prefab betonproducten: Ebema

Aannemer: Democo Hasselt - VBG - Group van Roey - Van Geel

Opdrachtgever: Mijn Retail - Tech- nische Dienst Beringen

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuw schoolgebouw met aandacht voor akoestisch comfort

Nieuw schoolgebouw met aandacht voor akoestisch comfort

Meer dan een jaar nu al betrekken de zowat 300 leerlingen, leraars en directie de nieuwe gebouwen van de Stedelijke Basisschool Zuid in Stasegem. Het stadbestuur koos bewust voor een BEN-school, maar wilde omwille van het pedagogische concept[…]

27/02/2021 | ScholenAkoestiek
Vande Moortel plaatst zonnepanelen

Vande Moortel plaatst zonnepanelen

Nieuwe Cat 340 UHD-graafmachine sloopt tot acht verdiepingen

Nieuwe Cat 340 UHD-graafmachine sloopt tot acht verdiepingen

'Uitdagingen in de bouwsector eisen vele extra handen'

'Uitdagingen in de bouwsector eisen vele extra handen'