Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Carmans Group lanceert Blueblocks

Carmans Group lanceert Blueblocks

De Carmans Group uit Lummen lanceerde vorige week in GreenVille, het cleantech-aanspreekpunt voor Limburgse bedrijven in Houthalen, een nieuw gamma megabetonblokken dat de naam Blueblocks kreeg. Dit betonproduct is gemaakt met hernieuwbare energie en hernieuwbare grondstoffen en is daarom volgens zaakvoerder Werner Couck het meest CO²-vriendelijke product in zijn soort op de markt.

Blueblocks zijn megabetonblokken van de nieuwe generatie. Ze zijn perfect geschikt om op- en overslagplaatsen, scheidingswanden en hallen op te bouwen. Door de ronde noppen kunnen de bookken sneller en vlotter worden geplaatst. Carmans heeft bovendien een systeem gepatenteerd voor de verankering van schanskorven, waardoor de betonwanden kunnen afgewerkt worden voor specifieke doeleinden. Zo kunnen architecten er visuele concepten in verwerken en kunnen de Blueblocks worden voorzien van geluiddempende materialen voor geluidswerende toepassingen en scheidingen. Het gamma omvat vier basisafmetingen en een tiental elementen voor diverse afwerkingen. De grootste blok meet 160 x 80 x 40 cm.

'Wij hebben veel tijd en geld geïnvesteerd om een product zoals Blueblocks te kunnen maken en lanceren. Nu hebben we de ambitie om dit product bovenaan de lijst te brengen bij alle publieke en private investeerders in op- en overslagplaatsen, containerparken, productbunkers, scheidingswanden en hallen en dergelijke. Indien we de klimaatdoelstellingen willen halen, moeten we dit soort producten consequent gaan gebruiken', besluit Stefan Carmans.

Carmans Group bestaat uit Carmans Aannemingen, Carmans Blue Technology en Blueblocks. De afdeling wegenbouw bestaat al sinds begin jaren '60 van vorige eeuw en heeft zich doorheen de jaren opgewerkt tot een gerespecteerd wegenbouwbedrijf met een erkenningsklasse 6. Vandaag de dag beheerst Carmans disciplines zoals openbare en industriële werken, aanleg verkavelingen, rioleringswerken, verhardingswerken, ryclage van bouwmaterialen met vaste en mobiele installaties en betoncentrale. Het bedrijf biedt tevens een compleet aanbod van reiniging van gronden en het verwerken van verschillende afvalstromen; met biologische, fysico-chemische en thermische procédés en met erkenning als top-gronden. Carmans Group stelt een veertigtal mensen te werk.

Het beleid van de groep is gestoeld op het geloof in de zogenaamde 'blue economy', waarbij economische en ecologische waarden hand in hand gaan. Daarom worden alle bedrijfsprocessen geëvalueerd inzake het effectief gebruik van energie en grondstoffen. Het bedrijf investeert in schone technologie en maakt zoveel mogelijk gebruik van hernieuwbare energie. Bij grondreiniging is dit al voor 100% het geval. 80% van de behandelde materie wordt opnieuw in de kringloop gebracht als hoogwaardige bouwmaterialen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

In gezamenlijke opdracht van de vier energieregulatoren, voerde PricewaterhouseCoopers (PWC) een vergelijkende studie uit naar de elektriciteits- en aardgasprijzen in België en de ons omringende landen (Duitsland, Frankrijk, Nederland en[…]

27/05/2022 | ElektriciteitActueel
Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette