Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Care Property Invest koopt woonzorgcentrum in Lier

Gerelateerde onderwerpen :

,
Care Property Invest koopt woonzorgcentrum in Lier

(c) Care Property Invest

De vastgoedonderneming Care Property Invest uit Schoten koopt het woonzorgcomplex Dungelhoeff aan de Kazerneweg in Lier. Dit nieuwbouwproject, dat pas zeer recent werd opgeleverd, bestaat uit een woonzorgcentrum met 128 woongelegenheden, een centrum voor herstelverblijf met zeven plaatsen en een groep van 30 assistentiewoningen.
Het complex beschikt tevens over een inpandige dokterspraktijk, kinesitherapiepraktijk, een kapsalon en een pedicureruimte. Er is ook een restaurant op het gelijkvloers. Buiten is er een mooie tuin met terras waar bewoners met hun bezoekers kunnen genieten van een drankje.
 
Het project wordt uitgebaat door Vulpia Care groep, één van de grootste Belgische spelers in de ouderenzorg. Vulpia kan steunen op 25 jaar ervaring en exploiteert intussen 40 zorgsites, waar de groep meer dan 2.600 mensen tewerkstelt.
 
Care Property Invest verwierf alle aandelen van Apollo Lier nv, de vennootschap die eigenaar was van het vastgoed van dit project. Dat leidde tot een kapitaalverhoging met ruim 26,5 miljoen € in ruil voor de uitgifte van 1.124.968 aandelen Care Property Invest aan een uitgifteprijs van (afgerond) 23,59 € per aandeel.
 
“Met het project Dungelhoeff bouwen wij verder aan de geografische uitbreiding van onze Vlaamse zorgvastgoedportefeuille. Met deze investering inbegrepen, bestaat onze portefeuille nu uit 130 effectief verworven projecten. Niet alleen zijn wij uiterst tevreden met de verhoging in reële waarde van onze portefeuille die deze transactie met zich meebrengt, maar ook met de bestendiging van onze band met de zorgexploitant Vulpia Care groep, waarmee we nu voor de achtste keer in zee gaan”, verklaart Peter Van Heukelom, CEO van Care Property Invest.
 
Care Property Invest wil zijn vastgoedportefeuille in de toekomst verder uitbreiden met zorgvastgoed, zowel in België, Nederland en Spanje als elders in Europa.
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Kapitaalsverhoging voor Home Invest Belgium

Kapitaalsverhoging voor Home Invest Belgium

Het beursgenoteerde Home Invest Belgium, gespecialiseerd in de verhuur van residentieel vastgoed, gaf 1.417.770 aandelen uit en verhoogde daarmee het kapitaal met 30 miljoen euro.  De aandelen werden geplaatst tegen 21,16 euro per stuk, een[…]

Vlaanderen wil met private sector sociale woningen bouwen

Vlaanderen wil met private sector sociale woningen bouwen

Huis te koop in twee werelden

Huis te koop in twee werelden

We Invest opent kantoren in Vilvoorde en Heist-op-den-Berg

We Invest opent kantoren in Vilvoorde en Heist-op-den-Berg

Meer artikels