Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Care Property Invest investeert in Spaans zorgvastgoed

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Care Property Invest investeert in Spaans zorgvastgoed

(c) Care Propert Invest

Care Property Invest, de investeerder in zorgvastgoed uit Schoten, tekende een akkoord voor haar vierde project op de Spaanse markt. Een dochterbedrijf van de Vivalto Group zal in een voorstad van Valencia een woonzorgcentrum bouwen dat eind 2023 wordt opgeleverd. Care Property Invest telt 10,2 miljoen € neer voor het project. Voor de uitbating sloot de Belgische vastgoedinvesteerder een langdurig lease contract met de Spaanse zorguitbater Solimar.
Solimar Tavernes Blanques is de naam van een nog te ontwikkelen woonzorgcentrum in Tavernes Blanques, een voorstad van Valencia. Het project wordt gerealiseerd door Vivalto Vie Spain, een onderdeel van de Vivalto Group en zal na de oplevering die in het vierde kwartaal van 2023 wordt verwacht, plaats bieden aan 138 senioren.
 
Voor de uitbating gaat Care Property Invest voor de eerste keer een samenwerking aan met de zorgexploitant Solimar, eveneens een onderdeel van de Vivalto Group, een grote Europese speler in de uitbating van zorginstellingen.
 
“Het is de tweede grote Europese zorgexploitant met wie we in Spanje een samenwerking aangaan om zo ons groeitraject op deze markt verder uit te stippelen. De solide basis aan kennis en ervaring waarover zij beschikken, vergaard door de uitbating van maar liefst 58 woonzorgcentra in vier landen, maakt hen een ideale partner om dit pad verder te bewandelen. Inclusief Solimar Tavernes Blanques telt onze vastgoedportefeuille ondertussen 132 projecten”, aldus Peter Van Heukelom, CEO van Care Property Invest.
 
Het nieuwe woonzorgcentrum zal in totaal over 92 kamers beschikken (46 eenpersoonskamers en 46 tweepersoonskamers), verdeeld over vijf bouwlagen, bestaande uit een kelder, een gelijkvloers en drie verdiepingen. Hier zullen onder andere ook een eigen dokterspraktijk, een fitness-en revalidatieruimte, een kapsalon en een pedicureruimte aanwezig zijn.
 
Solimar Tavernes Blanques bevindt zich op de rand van een residentiële woonwijk, op slechts 600 m van het centrum van Tavernes Blanques. Hier bevinden zich verschillende winkels, supermarkten en restaurants. Het centrum van de stad Valencia bevindt zich op 5 km afstand. Het project is vlot bereikbaar met de wagen via de Avinguda del Primat Reig en de Avinguda de la Constitucio, twee van de belangrijkste invalswegen van en naar Valencia, en met het openbaar vervoer dankzij een bushalte op 450 m en een metrohalte op 1,2 km.
 
Na de ontvangst van de nodige vergunningen, zal Care Property Invest via haar Spaanse dochtervennootschap de grond van dit project aankopen, waarna Vivalto Vie Spain hierop het woonzorgcentrum zal bouwen. De bouwwerken zullen in schijven gefinancierd worden door de vennootschap, in functie van de voortgang van de werken. Deze werken zouden in de loop van september 2021 van start moeten beginnen.
 
Voor de uitbating van dit project, zal de vennootschap een nieuwe langetermijnhuurovereenkomst van het type triple net (verlengbaar en jaarlijks indexeerbaar) met een looptijd van minimum twintig jaar afsluiten met een dochtervennootschap van de Vivalto Group. Het project zal uitgebaat worden door Solimar, een dochtervennootschap van de Vivalto Group. Solimar is een lokale Valenciaanse zorgexploitant die momenteel zeven woonzorgcentra in de regio uitbaat.
 
Vivalto Group exploiteert momenteel 58 woonzorgcentra in vier landen. Zij zijn momenteel actief in Frankrijk (negentien woonzorgcentra), België (dertig woonzorgcentra), Canada (twee woonzorgcentra) en Spanje. In 2020 nam Vivalto Group via Solimar de eerste stap naar de Spaanse markt, waar zij niet alleen de uitbating van zeven woonzorgcentra verzorgt, maar ook deze van 39 ziekenhuizen.
 
Care Property Invest is al meer dan 25 jaar genoteerd op Euronext Brussels en investeert op Europees niveau in hoogwaardig zorgvastgoed op de Europese markt. Care Property Invest verwerft, bouwt en renoveert woonzorgcentra, groepen van assistentiewoningen, wooncomplexen voor mensen met een beperking,… en stelt deze vervolgens volledig op maat van de eindgebruikers ter beschikking aan solide zorgondernemers op basis van een langetermijncontract.
 
Het vastgoedbedrijf heeft een internationale portefeuille van 128 zorgprojecten uitgebouwd, verspreid over België, Nederland en Spanje. De beurskapitalisatie van Care Property Invest bedraagt ongeveer 720 miljoen €.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stormloop op studentenkamers doet prijzen met ruim 7% stijgen

Stormloop op studentenkamers doet prijzen met ruim 7% stijgen

Zoals verwacht laat de schaarste op de markt van de studentkamers zich nu ook voelen op de gemiddelde huurprijzen. De gemiddelde huurprijs voor een studentenkamer in Vlaanderen rondt voor het eerst de kaap van 450 euro. Dat blijkt uit een[…]

Vastgoedbedrijf wil 50 extra kantoren openen tegen 2025

Vastgoedbedrijf wil 50 extra kantoren openen tegen 2025

Internationale vastgoedspeler verwerft twee kantoorgebouwen in Antwerpen

Internationale vastgoedspeler verwerft twee kantoorgebouwen in Antwerpen

Champignonkwekerij wordt cohousingproject voor tien gezinnen

Champignonkwekerij wordt cohousingproject voor tien gezinnen

Meer artikels