Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Campagne om discontinu thermisch verzinken te versterken

Gerelateerde onderwerpen :

Campagne om discontinu thermisch verzinken te versterken

Met de nieuwe campagne ‘Zeker Zink’ wil Zinkinfo Benelux het vertrouwen van de bouwsector in discontinu thermisch verzinken versterken.

De mogelijkheden worden voortaan gesplitst in twee klasses, waarbij een nieuwe classificatietool de afwerkingsgraad aangeeft: klasse F staat voor Functioneel verzinken, Klasse E dekt het Esthetisch verzinken en verzekert een hoge visuele afwerkingsgraad. Het classificatiesysteem zal ingezet worden om de dialoog tussen de verschillende marktpartijen en de verzinkers te stimuleren. De toepassing gebeurt vanaf 1 januari.

Het kost vier miljoen € en zestig ton verf om de Eiffeltoren te herschilderen, iets wat intussen al negentien keer moest gebeuren. Jammer dat hij niet verzinkt is, dan had dat herschilderen helemaal niets gekost. Discontinu thermisch verzinken is de gedroomde oplossing voor duurzame stalen constructies. Het proces biedt zekerheid voor het leven en heeft nadien geen onderhoud nodig.

Dat zink voor zekerheid staat, is ook klanten niet ontgaan. Het marketingbureau Beyond Reason onderzocht op vraag van Zinkinfo de motieven van klanten om voor verzinken te kiezen. Het blijkt dat klanten in de eerste plaats kiezen voor verzinken omdat ze betrouwbaarheid hoog in het vaandel dragen, een keuze die bevestigd wordt door bouwheren, ingenieurs en architecten.

De EN-ISO 1461 norm waakt over de kwaliteit van discontinu thermisch verzinken, maar daarbij zijn de esthetische aspecten ondergeschikt aan de functionele, corrosiewerende eigenschappen. Klasse E omvat een pakket van high-end afwerkingsmogelijkheden, die naargelang de wensen van de klant ook afzonderlijk aangeboden worden.
 

Klasse F Klasse E            
– Beschrijving van de functionele eisen gesteld aan de corrosiewerende werking van de aangebrachte zinklaag volgens EN ISO 1461  – De gehele constructie wordt ontdaan van scherpe punten, zinkasresten en oneffenheden
– Beschrijving van de constructieve eisen zoals bepaald in EN 14713-1 en 2  – Droge opslag (o.a. tegen witroest)  
– EN ISO 1461 definieert geen esthetische eisen – Onverzinkte plekken ook esthetisch behandelen  
  – Nabewerking zichtzijdes voor gladder oppervlak  
  – Optioneel: verpakken om witroest te vermijden  

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Wienerberger wint eerste Ufemat-prijs voor duurzame verpakking

Wienerberger wint eerste Ufemat-prijs voor duurzame verpakking

Ufemat, de Europese vereniging van nationale federaties van bouwmaterialenhandelaars en producenten, reikte zopas zijn eerste Packaging Award uit. Winnaar werd een innovatieve circulaire krimphoes, ontwikkeld door een multidisciplinair[…]

25/10/2019 | MobiliteitTransport
Kwaliteitslabel voor rookgasafvoerkanalen

Kwaliteitslabel voor rookgasafvoerkanalen

Loïc De Roo en Marion Goeteyn winnen studieprijs van de BBG

Loïc De Roo en Marion Goeteyn winnen studieprijs van de BBG

Luikse universiteitsstudenten winnen infobeton Student Contest op Concrete Day

Luikse universiteitsstudenten winnen infobeton Student Contest op Concrete Day

Meer artikels