Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Calatrava ontwerpt nieuwe hoogste toren in Dubai

Gerelateerde onderwerpen :

Calatrava ontwerpt nieuwe hoogste toren in Dubai

De Spaanse architect Santiago Calatrava zal in het emiraat Dubai een nieuw torengebouw ontwerpen dat nog een stuk hoger moet worden dan de befaamde Burj Khalifa, eveneens in Dubai gelegen en met zo'n 828 m momenteel de hoogste wolkenkrabber ter wereld. Hoe hoog het nieuwe gebouw zal zijn, is nog niet bekend. Emaar Properties laat weten dat het 'een stuk hoger' zal zijn, maar preciseerde niet hoeveel precies. De bouw zal naar schatting 890 miljoen ' kosten en moet snel beginnen want de toren zou moeten klaar zijn tegen 2020. Dan vindt in Dubai de 35ste universele wereldtentoonstelling plaats, een evenement waarvoor tijdens de voorbije Expo 2015 in Milaan al volop reclame werd gemaakt.

Emaar Properties werd opgericht in 1997 en telt ongeveer duizend werknemers. De projectontwikkelaar en vastgoedbelegger specialiseerde zich in de bouw zowel van huizen, kantoren en winkelcentra, als hotels en jachthavens. Via een zestigtal dochterondernemingen ontwikkelde de holding de voorbije jaren wereldwijd talrijke projecten. Het bedrijf is nauw verbonden met de regerende Al Maktoum-familie, die bijna een derde van de aandelen bezit. Emaar Properties is tevens de eigenaar van de Burj Khalifa, een gebouw dat ze zelf ontwikkelden.

De Burj Khalifa opende begin 2010 en werd ontworpen door het architectenbureau Skidmore, Owings and Merrill uit Chicago. De hoofdaannemer was het Zuid-Koreaanse Samsung C&T Corporation, met als belangrijke onderaannemers het Belgische Besix en het plaatselijke Arabtec Construction. Het grondplan van de toren is gebouwd in de vorm van de Hymenocallis, een veel voorkomende woestijnbloem in de regio. De toren is opgebouwd uit drie elementen rond een centrale kern. In de toren bevindt zich naast kantoorruimte en 900 appartementen een groot hotel waarvan het interieur werd ontworpen door de Italiaanse modeontwerper Giorgio Armani.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nog drie ontwerpteams voor Kappaertsite

Nog drie ontwerpteams voor Kappaertsite

De Kappaertsite in Zwevegem krijgt de komende jaren een eigen identiteit als creatieve onderwijs- en vrijetijdscampus. Zwevegem doet voor het ontwerp een beroep op de Open Oproep van de Vlaamse Bouwmeester. Liefst 48 ontwerpteams stelden zich[…]

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Brussel lanceert eigen architectuurprijs

Brussel lanceert eigen architectuurprijs

Haalbaarheidsstudie voor belevingscentrum op Duitse militaire begraafplaats Lommel

Haalbaarheidsstudie voor belevingscentrum op Duitse militaire begraafplaats Lommel

Meer artikels