Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Calatrava ontwerpt nieuwe hoogste toren in Dubai

Gerelateerde onderwerpen :

Calatrava ontwerpt nieuwe hoogste toren in Dubai

De Spaanse architect Santiago Calatrava zal in het emiraat Dubai een nieuw torengebouw ontwerpen dat nog een stuk hoger moet worden dan de befaamde Burj Khalifa, eveneens in Dubai gelegen en met zo'n 828 m momenteel de hoogste wolkenkrabber ter wereld. Hoe hoog het nieuwe gebouw zal zijn, is nog niet bekend. Emaar Properties laat weten dat het 'een stuk hoger' zal zijn, maar preciseerde niet hoeveel precies. De bouw zal naar schatting 890 miljoen ' kosten en moet snel beginnen want de toren zou moeten klaar zijn tegen 2020. Dan vindt in Dubai de 35ste universele wereldtentoonstelling plaats, een evenement waarvoor tijdens de voorbije Expo 2015 in Milaan al volop reclame werd gemaakt.

Emaar Properties werd opgericht in 1997 en telt ongeveer duizend werknemers. De projectontwikkelaar en vastgoedbelegger specialiseerde zich in de bouw zowel van huizen, kantoren en winkelcentra, als hotels en jachthavens. Via een zestigtal dochterondernemingen ontwikkelde de holding de voorbije jaren wereldwijd talrijke projecten. Het bedrijf is nauw verbonden met de regerende Al Maktoum-familie, die bijna een derde van de aandelen bezit. Emaar Properties is tevens de eigenaar van de Burj Khalifa, een gebouw dat ze zelf ontwikkelden.

De Burj Khalifa opende begin 2010 en werd ontworpen door het architectenbureau Skidmore, Owings and Merrill uit Chicago. De hoofdaannemer was het Zuid-Koreaanse Samsung C&T Corporation, met als belangrijke onderaannemers het Belgische Besix en het plaatselijke Arabtec Construction. Het grondplan van de toren is gebouwd in de vorm van de Hymenocallis, een veel voorkomende woestijnbloem in de regio. De toren is opgebouwd uit drie elementen rond een centrale kern. In de toren bevindt zich naast kantoorruimte en 900 appartementen een groot hotel waarvan het interieur werd ontworpen door de Italiaanse modeontwerper Giorgio Armani.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Torhout bouwt nieuw centraal politiekantoor Kouter

Torhout bouwt nieuw centraal politiekantoor Kouter

In de stad Torhout wordt door de lokale politie Kouter een nieuw politiegebouw met een honderdtal werkplekken gerealiseerd. Het ontwerp is van META architectuurbureau uit Antwerpen. Voor iedere stap in het ontwerpproces werd nauw samengewerkt[…]

13/05/2022 | Projectennieuwbouw
Herbestemming voor Sint-Albertuskerk in Mechelen

Herbestemming voor Sint-Albertuskerk in Mechelen

MAXXI in Rome gaat uitbreiden en wordt dubbel zo groot

MAXXI in Rome gaat uitbreiden en wordt dubbel zo groot

Nieuwbouw voor academie en harmonie van Nazareth

Nieuwbouw voor academie en harmonie van Nazareth

Meer artikels