Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Cadixwijk krijgt tijdelijke kadetuinen

Gerelateerde onderwerpen :

 Cadixwijk krijgt tijdelijke kadetuinen

De ontwikkeling van de Cadixwijk in Antwerpen is volop bezig en verloopt in verschillende fasen. Binnenkort start de tweede fase met een focus op het Kattendijkdok. Met het project 'Kadetuinen' voorziet de stad daar gedurende drie jaar een tijdelijk landschap dat structuur, kwaliteit en beleving geeft aan verlaten plekken tijdens het hele veranderingsproces.

De werkzaamheden aan de Kattendijkdok-Oostkaai starten binnenkort. Deze vormen samen met de verkoop van het bouwblok door AG Vespa de volgende actie in de ontwikkeling van de Cadixwijk. De havenactiviteiten langs de oostelijke dokrand zijn al in maart 2014 definitief stopgezet. Nu is de kade verlaten. Ze wordt enkel nog gebruikt door de Badboot en zijn bezoekers, aanmerende riviercruises, rondvaartboten van Flandria en een sporadisch vrachtschip.

Met het project 'Kadetuinen Kattendijkdok' wil Antwerpen het publieke karakter van deze kade versterken zodat deze ook nu - in afwachting van een definitieve ontwikkeling - gebruikt wordt. Met de kadetuinen (foto vorig project met kadetuinen in de Binnenvaartstraat) wil de stad bezoekers en bewoners van het Eilandje een aangenaam kader bieden om te verpozen en de buurt te ontdekken.

De tijdelijke inrichting van de kadetuinen voorziet onder meer een wandel- en fietspad dat de Londenstraat verbindt met de Kattendijkdok-Oostkaai, beplanting en bomen en een opwaardering van de aanwezige verlichting. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met gerecupereerde materialen zoals zeecontainers en treinbielzen. Tegen deze zomer zouden de kadetuinen klaar zijn.

De ruimtelijke opbouw van de kadetuinen is geïnspireerd op de definitieve aanleg van de kade na ontwikkeling. De definitieve aanleg, met onder meer blauwe hardsteen en plantvakken, is voorzien vanaf 2017, aansluitend op de realisatie van de nieuwe bouwblokken. ' LVDB

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Woningen, kinderopvang en openbaar park in Sint-Gillis

Woningen, kinderopvang en openbaar park in Sint-Gillis

Het vastgoedproject Mairesse Garden aan de Munthofstraat 137-139 in Sint-Gillis zal worden gerealiseerd door aannemer  Louis De Waele. Voor het project sloeg de gemeente Sint-Gillis de handen in elkaar met citydev.brussels. Er komen negen[…]

Zonnige Kempen renoveert gevel in Vinkenhof Berlaar

Zonnige Kempen renoveert gevel in Vinkenhof Berlaar

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Sweco ontwerpt twee waterstoffabrieken voor North Sea Port

Sweco ontwerpt twee waterstoffabrieken voor North Sea Port

Meer artikels