Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

CAD-data voor ontwerp- en calculatiesoftware liNear

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
CAD-data voor ontwerp- en calculatiesoftware liNear

De Duitse fabrikant van sanitairarmaturen Schell heeft de CAD-data van een groot aantal van zijn wastafel-, douche-, urinoir- en toiletarmaturen ter beschikking gesteld aan liNear. De CAD-data van de Schell-producten kunnen zowel van de liNear- als van de Schell-website gedownload worden en zijn ook geschikt voor BIM-toepassingen. Het Duitse bedrijf levert software-oplossingen voor CAD, 3D-ontwerp en calculatie aan de installatiesector. Planners en werkvoorbereiders kunnen de data gebruiken voor ontwerp, specificatie, planning en installatie van onder meer sanitaire systemen en (drink)waterinstallaties met behulp van de liNear-software.

Gebruikers die met behulp van de hygiënetool in liNear bijvoorbeeld spoelingen berekenen, kunnen nu concrete Schell-producten in hun simulaties toepassen. Om de hygiënische en juiste werking van een drinkwatersysteem tot in detail te kunnen berekenen, zijn de gegevens van echte armaturen nodig. Alleen op die manier is een correcte berekening en planning van de installatie mogelijk. Schell heeft daarom de productdata van meer dan honderd armaturen geleverd, die alle belangrijke bouw- en installatiegegevens bevatten.

Voor de optimalisatie van de hygiëne in drinkwaterleidingsystemen heeft liNear een hygiënetool in zijn platforms geïntegreerd. De tool kan bijvoorbeeld laminaire en turbulente stroming in leidingsystemen in kleur weergeven. Turbulente stromingen kunnen afzettingen en bacteriën in pijpleidingen wegspoelen.

Dankzij de gegevens kan in enkele seconden worden geanalyseerd of het vereiste stromingsvolume in de praktijk in alle leidingen kan worden gerealiseerd; bijvoorbeeld met behulp van een stagnatie-spoeling voor alle Schell-armaturen in een sectie van de leiding. Als de planner onvoldoende stroming in de simulatie ziet, kan hij in zijn plan eenvoudig het type of het aantal armaturen aanpassen.

liNear heeft twee software-platforms ontwikkeld op basis van AutoCAD en Revit van Autodesk. Daarnaast levert liNear CADinside, een low-cost platform, dat volledig compatibel is met AutoCAD. De systemen van liNear zijn bedoeld voor het ontwerp en de planning van systemen voor verwarming, koeling, ventilatie, gas, water, elektra en sanitair.

Gebruikers van de liNear softwaretools kunnen de Schell CAD-data via de website van de softwareleverancier downloaden en deze direct installeren. De gegevens zijn ook op de Schell-website te vinden. De liNear-software wordt in de Benelux aangeboden door i-Theses uit Lokeren. Er zijn Nederlands- en Franstalige versies beschikbaar.

Schell GmbH & Co. KG Armaturentechnologie is gevestigd in het Duitse Olpe. Het bedrijf begon in 1932 met de productie van kranen en heeft vandaag wereldwijd ongeveer 450 medewerkers in dienst. Schell beschikt over vijf dochterondernemingen gevestigd in België, Frankrijk, Polen, Hongarije en India. De Schell-producten worden uitsluitend geleverd via de vakhandel.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwsector geen vragende partij voor uitbreiding systeem flexi-jobs

Bouwsector geen vragende partij voor uitbreiding systeem flexi-jobs

“De bouwsector heeft inderdaad nood aan extra werkkrachten, maar het systeem van flexi-jobs uitbreiden naar de bouwsector is niet de oplossing”, reageert Jean-Pierre Waeytens, de gedelegeerd bestuurder van Bouwunie, op een voorstel[…]

06/10/2022 | Actueel
Baksteenproducent start pilootproject voor retourservice houten pallets

Baksteenproducent start pilootproject voor retourservice houten pallets

België hanteert andere normen voor branddeuren dan meeste Europese landen

België hanteert andere normen voor branddeuren dan meeste Europese landen

OVAM krijgt nieuwe administrateur-generaal vanaf 1 december

OVAM krijgt nieuwe administrateur-generaal vanaf 1 december

Meer artikels