Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

CAD-data voor ontwerp- en calculatiesoftware liNear

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
CAD-data voor ontwerp- en calculatiesoftware liNear

De Duitse fabrikant van sanitairarmaturen Schell heeft de CAD-data van een groot aantal van zijn wastafel-, douche-, urinoir- en toiletarmaturen ter beschikking gesteld aan liNear. De CAD-data van de Schell-producten kunnen zowel van de liNear- als van de Schell-website gedownload worden en zijn ook geschikt voor BIM-toepassingen. Het Duitse bedrijf levert software-oplossingen voor CAD, 3D-ontwerp en calculatie aan de installatiesector. Planners en werkvoorbereiders kunnen de data gebruiken voor ontwerp, specificatie, planning en installatie van onder meer sanitaire systemen en (drink)waterinstallaties met behulp van de liNear-software.

Gebruikers die met behulp van de hygiënetool in liNear bijvoorbeeld spoelingen berekenen, kunnen nu concrete Schell-producten in hun simulaties toepassen. Om de hygiënische en juiste werking van een drinkwatersysteem tot in detail te kunnen berekenen, zijn de gegevens van echte armaturen nodig. Alleen op die manier is een correcte berekening en planning van de installatie mogelijk. Schell heeft daarom de productdata van meer dan honderd armaturen geleverd, die alle belangrijke bouw- en installatiegegevens bevatten.

Voor de optimalisatie van de hygiëne in drinkwaterleidingsystemen heeft liNear een hygiënetool in zijn platforms geïntegreerd. De tool kan bijvoorbeeld laminaire en turbulente stroming in leidingsystemen in kleur weergeven. Turbulente stromingen kunnen afzettingen en bacteriën in pijpleidingen wegspoelen.

Dankzij de gegevens kan in enkele seconden worden geanalyseerd of het vereiste stromingsvolume in de praktijk in alle leidingen kan worden gerealiseerd; bijvoorbeeld met behulp van een stagnatie-spoeling voor alle Schell-armaturen in een sectie van de leiding. Als de planner onvoldoende stroming in de simulatie ziet, kan hij in zijn plan eenvoudig het type of het aantal armaturen aanpassen.

liNear heeft twee software-platforms ontwikkeld op basis van AutoCAD en Revit van Autodesk. Daarnaast levert liNear CADinside, een low-cost platform, dat volledig compatibel is met AutoCAD. De systemen van liNear zijn bedoeld voor het ontwerp en de planning van systemen voor verwarming, koeling, ventilatie, gas, water, elektra en sanitair.

Gebruikers van de liNear softwaretools kunnen de Schell CAD-data via de website van de softwareleverancier downloaden en deze direct installeren. De gegevens zijn ook op de Schell-website te vinden. De liNear-software wordt in de Benelux aangeboden door i-Theses uit Lokeren. Er zijn Nederlands- en Franstalige versies beschikbaar.

Schell GmbH & Co. KG Armaturentechnologie is gevestigd in het Duitse Olpe. Het bedrijf begon in 1932 met de productie van kranen en heeft vandaag wereldwijd ongeveer 450 medewerkers in dienst. Schell beschikt over vijf dochterondernemingen gevestigd in België, Frankrijk, Polen, Hongarije en India. De Schell-producten worden uitsluitend geleverd via de vakhandel.

 

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Vier nieuwe Luxemburgse projecten voor Immobel

Vier nieuwe Luxemburgse projecten voor Immobel

De Belgische beursgenoteerde vastgoedvennootschap Immobel heeft haar portefeuille in Luxemburg uitgebreid door de overname van vier nieuwe projecten, samen goed voor een oppervlakte van 52.000 m².  De projecten situeren zich in[…]

17/06/2019 | Projecten
Tienen, Ham en Herstal winnen Matexi Awards

Tienen, Ham en Herstal winnen Matexi Awards

SERV wil iets doen aan digitale uitsluiting

SERV wil iets doen aan digitale uitsluiting

Landmeetbureau Teccon introduceert nieuwste grondradartechnologie

Landmeetbureau Teccon introduceert nieuwste grondradartechnologie

Meer artikels