Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

BYD-heftruck maakt kans op International Forklift of the Year-award

BYD-heftruck maakt kans op International Forklift of the Year-award

BYD is opnieuw genomineerd voor de International Forklift Of the Year-award. De Chinese constructeur won deze IFOY-award reeds in 2016, in de categorie heftrucks met een laadvermogen tot 3,5 ton. De andere twaalf genomineerden komen van merken als Jungheinrich en Still.

De BYD ECB50, met een laadvermogen van 5 ton, is deze keer genomineerd in de categorie Counter Balanced Truck. Deze volledig elektrische heftruck kan tot liefst zes uur werk verzetten op één batterijlading. Hij kan in drie uur worden opgeladen. Deze heftruck wordt aangedreven door een onderhoudsvrije ijzer-fosfaatbatterij van BYD.

Binnen en buiten

Met vijftig procent meer werktijd dan andere elektrische heftrucks (doorgaans met een lithium-batterij), is de heftruck van BYD in staat om gas-, diesel- of loodzuurmachines te vervangen die binnen of buiten worden gebruikt. Daarmee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het verminderen van CO2-uitstoot. De elektrische heftrucks zijn voor binnentoepassingen bedoeld, maar zijn ook buiten inzetbaar, bijvoorbeeld in de bouw- en afvalverwerkende industrieën.

Er is nog één andere genomineerde in deze categorie. In totaal worden in vijf categorieën Internationale Heftrucks van het Jaar gekozen. Vanaf februari zullen alle genomineerden door een internationale jury uitgebreid worden getest tijdens in Hannover. De winnaars worden bekendgemaakt op de CeMAT-beurs in april, ook in Hannover.

Kostenverlaging

“We zijn vereerd dat we opnieuw genomineerd zijn voor de IFOY-award. Door de populariteit van onze producten geloven vele beslissers in het bedrijfsleven al in onze batterijtechnologie. Die technologie inzake batterijbeheer heeft reeds aangetoond dat bedrijven een aanzienlijke kostenverlaging tot wel 40% kunnen realiseren met onze heftrucks”, zegt Javier Contijoch, director of Industrial Vehicles bij BYD Europe.

Breed gamma

BYD Europe levert sinds 2012 volledig elektrisch aangedreven heftrucks en andere voertuigen voor intern transport. Het brede gamma van acht modellen loopt van de meest compacte ECB16 met een hefcapaciteit van 1,6 ton, via de ECB18C tot de ECB50, die met zijn hefvermogen van 5 ton geldt als het top-of-the-line model. BYD’s heftrucks worden in de Benelux via vijf erkende dealers verkocht.

In België worden deze heftrucks verdeeld door CORRECT SERVICES uit Wondelgem (Gent), behalve in de haven van Antwerpen (daar worden ze verdeeld door De Feyter uit Terneuzen).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Graafmachine in overslaguitvoering verbruikt 25% minder

Graafmachine in overslaguitvoering verbruikt 25% minder

De nieuwe MH3040 van Caterpillar (Bergerat Monnoyeur Belgium) bouwt voort op zijn voorganger, de M325D L MH. Deze graafmachine in overslaguitvoering kan ingezet worden voor overslag bij schroot-, afval- en houtzagerijbedrijven. De giek,[…]

13/07/2021 | Caterpillar
'Machineverkoop wordt beperkt door beschikbaarheid'

'Machineverkoop wordt beperkt door beschikbaarheid'

Komatsu toont de toekomst van de minigraver

Komatsu toont de toekomst van de minigraver

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Meer artikels