Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

BUUR wordt deel van Sweco

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
BUUR wordt deel van Sweco

Vanaf l.: Carl Verelst (division director Highways, Waterways & Lightrail, Sweco Belgium), Jan Hamerlinck (bestuurder, BUUR), Johan Van Reeth (gedelegeerd bestuurder, BUUR), Jens Aerts (partner, BUUR), Vicky De Bollen (director Finance, Facility & Legal, Sweco Belgium), Arnout Vandenbossche (partner, BUUR), Erwin Malcorps (managing director, Sweco Belgium), Jonas Vanneste (partner, BUUR), Kathleen Van de Werf (gedelegeerd bestuurder, BUUR), Jeroen Camerlinckx (partner, BUUR). Foto: © Faye Pynaert.

Sweco Belgium heeft een share purchase agreement afgesloten met BUUR, Bureau voor Urbanisme. Sweco neemt de gedreven medewerkers en toonaangevende projecten van BUUR op in zijn aanbod met het oog op de realisatie van een gemeenschappelijke missie: de co-creatie van een hoogkwalitatieve en duurzame leefomgeving voor de toekomstige generaties.
“BUUR is de perfecte partner voor Sweco en zal ons dienstenaanbod naar klanten inzake klimaatadaptatie en ontwerp van duurzame steden versterken. Door krachten te bundelen, creëren we een cluster van meer dan 140 experten die zich toeleggen op het ontwerp van duurzame en hoogkwalitatieve leefomgevingen”, verklaart Erwin Malcorps, managing director van Sweco Belgium.
 
BUUR is een vooraanstaand bureau van stedenbouwkundigen, (ir.) architecten, landschapsarchitecten, ruimtelijk planners en mobiliteitsexperten. Vanuit de kantoren in Leuven, Gent, Brussel en Antwerpen zullen de ruim 60 medewerkers actief bijdragen tot de groei van Sweco. Samen met de Sweco-collega’s ontstaat een interdisciplinaire cluster die de belangrijke ruimtelijke thema’s en maatschappelijke behoeften kan aanpakken, met de focus op sterke kernen, integrale ecosystemen, duurzame mobiliteit, veelzijdige regio’s, klimaat & energie, circulaire economie en gezondheid.
 
“In interdisciplinaire teams werken we reeds regelmatig samen met Sweco. Daarbij is het besef gegroeid dat de uitdagingen complexer en urgenter worden. Het is belangrijker dan ooit om een grotere impact te creëren ten bate van de noodzakelijke maatschappelijke transitie, voor de toekomstige generaties, voor onze planeet. Nu we deel uitmaken van de internationale Sweco-groep zien we veel mooie opportuniteiten voor onze klanten én medewerkers. Samen zullen we de duurzame steden en gemeenschappen van morgen vormgeven”, besluiten Johan Van Reeth en Kathleen Van de Werf, gedelegeerd bestuurders van BUUR. “Door ons te verenigen als één pakken we samen de maatschappelijke transitie aan. Dat vergt ambitie, creativiteit en innovatie. BUUR en Sweco willen dit vanaf vandaag waar maken, in samenspraak met alle betrokkenen, over disciplines en sectoren heen, in verschillende contexten.” BUUR zal voortaan samen met de Urban.Habitat teams van Sweco opereren onder de naam ‘BUUR Part of Sweco’.
 
Door de activiteiten van BUUR en Sweco te bundelen, versterkt de expertise in strategische en ruimtelijke planning, stadsontwerp, mobiliteit en de realisatie van publieke ruimtes en landschappen. “We staan garant voor een geïntegreerde visie en samenwerking tussen disciplines zoals infrastructuur, energie, gebouwen en milieutechnologie. Samen willen we bewust een voorbeeldrol opnemen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Met de steun van de internationale Sweco-groep positioneren we ons in Europa en ook globaal als een partner in transitie.”
 
“Onze gemeenschap en leefomgeving zijn complex geworden, de uitdagingen urgent. Een sterke samenwerking geeft ons collectief meer slagkracht. Het biedt de kans om op grotere schaal bij te dragen aan een energie- en klimaatneutrale, gezonde en veilige samenleving. Met onze dienstverlening kunnen we geïntegreerde en doeltreffende antwoorden formuleren op de ambitie van opdrachtgevers en partners, van ontwerp en onderzoek tot beleidsondersteuning, projectmanagement en procesbegeleiding.” BUUR versterkt de interdisciplinaire aanpak van Sweco en integreert hiervoor in de dagelijkse werking met de teams van Urban.Habitat. BUUR en Urban.Habitat zullen samen als ‘BUUR Part of Sweco’ mee vorm geven aan de samenleving van de toekomst.

Vanaf l.: Carl Verelst (division director Highways, Waterways & Lightrail, Sweco Belgium), Jan Hamerlinck (bestuurder, BUUR), Johan Van Reeth (gedelegeerd bestuurder, BUUR), Jens Aerts (partner, BUUR), Vicky De Bollen (director Finance, Facility & Legal, Sweco Belgium), Arnout Vandenbossche (partner, BUUR), Erwin Malcorps (managing director, Sweco Belgium), Jonas Vanneste (partner, BUUR), Kathleen Van de Werf (gedelegeerd bestuurder, BUUR), Jeroen Camerlinckx (partner, BUUR). Foto: © Faye Pyna

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Dag van de architectuur zet honderd gebouwen in de kijker

Dag van de architectuur zet honderd gebouwen in de kijker

Tijdens de Dag van de architectuur op zondag 17 oktober kan je kennismaken met een heleboel bijzondere projecten in Vlaanderen en Brussel. Ruim honderd gebouwen en veertig architectenkantoren zetten de deuren open voor een uitzonderlijke blik[…]

Architecturale dialoog tussen industrieel verleden en toekomst

Architecturale dialoog tussen industrieel verleden en toekomst

Architecten gekozen voor Manchester-project in Molenbeek

Architecten gekozen voor Manchester-project in Molenbeek

Gemeente Roosdaal zoekt ontwerpteam voor toekomstvisie deelkernen

Gemeente Roosdaal zoekt ontwerpteam voor toekomstvisie deelkernen

Meer artikels