Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Buitengewone gevels dankzij StoVentec

Buitengewone gevels dankzij StoVentec

Optimaal isolerende eigenschappen en systeemzekerheid zijn basisvereisten van een geventileerde voorhanggevel. StoVentec gaat een stap verder. Het systeem staat voor vrijheid in vormgeving en onbeperkte afwerkingsmogelijkheden. Inzake vormgeving kan zowat alles: gebogen oppervlakken, uitspringende delen, spel met lijnen of voegloos' Ook voor de afwerking van de gevelvlakken is de keuze bijna onbeperkt. Glaspanelen, keramische tegels, steenstrippen, glasmozaïek, natuursteen, sierpleister' het kan allemaal. Oceaanblauw, bloedrood, citroengeel, pikzwart, of liever net één tintje lichter, het is allemaal mogelijk.

De permanente natuurlijke ventilatie langs de achterzijde van de StoVentec-plaat creëert samen met de eigenschappen van deze plaat een ideaal systeem dat zelfs de laagste helderheidswaarden aankan. De hitte van de zon warmt de gevel op, zeker bij donkere kleurtinten. De ventilatiespouw voert het teveel aan warmte af, voorkomt zo thermische spanningen en bouwt daardoor mee aan een aangenaam binnenklimaat.

Oneffen gevels

De efficiënte onderconstructie, een combinatie van roestvrij staal en aluminium, maakt het StoVentec-systeem tot de perfecte oplossing voor zelfs de meest oneffen gevels. Niet alleen bij renovatie, maar ook bij nieuwbouw bewijst dit voordeel vaak zijn nut. In combinatie met de buigzame pleisterdragerplaat kunnen buitengewone vormen gerealiseerd worden. Daarbij is het systeem licht, duurzaam en biedt het, door het gebruik van hoogwaardige materialen, een uitstekende bescherming tegen externe impacten, van welke aard ook.

Hoge elasticiteit

Behalve de onbeperkte afwerkingsmogelijkheden speelt ook de plaat zelf een cruciale rol in de ontwerpvrijheid die StoVentec biedt. Doordat de uitzettingscoëfficiënt van de plaat bijna verwaarloosbaar is, kan met grotere gevelvlakken gewerkt worden, zonder of met minder dilatatievoegen. Een plaat die niet uitzet, is bovendien een uiterst stabiele ondergrond voor de bekleding en voorkomt scheuren, barsten en vervormingen. Door de zeer hoge elasticiteit van de StoVentec-plaat kan ze zelfs in de kleinste radius gebogen worden.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

In gezamenlijke opdracht van de vier energieregulatoren, voerde PricewaterhouseCoopers (PWC) een vergelijkende studie uit naar de elektriciteits- en aardgasprijzen in België en de ons omringende landen (Duitsland, Frankrijk, Nederland en[…]

27/05/2022 | ElektriciteitActueel
Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette