Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Builty: alle innovaties op één plaats

Gerelateerde onderwerpen :

Builty: alle innovaties op één plaats

Builty, het innovatieplatform voor bouwprofessionals, is dit jaar aan zijn tweede editie toe. De organisatoren hopen er een nog groter succes dan vorig jaar van te maken. Builty vindt plaats op 18 en 19 november van 14 tot 21 uur in Tour & Taxis in Brussel.

Builty vond voor de eerste keer plaats in oktober 2014.

'Op Realty, één van onze andere events, werd de vraag door fabrikanten van bouwmaterialen gesteld om exposant te worden. Om de focus van Realty te bewaren - waar voornamelijk vastgoedontwikkelaars exposant zijn - hebben we besloten om geen producenten van materialen voor de bouwindustrie toe te laten. We zijn onmiddellijk met een marktonderzoek gestart om het bestaansrecht van een nieuw en puur B2B-bouwplatform te onderzoeken. Hierbij werd bij niet minder dan 300 grote aannemersbedrijven een steekproef afgenomen over welke professionele evenementen op hun agenda staan en hoe ze die ervaren. De vaststelling dat de voorhanden zijnde bouwbeurzen onvoldoende invulling kunnen geven aan de wensen van deze belangrijke doelgroep, heeft geresulteerd in het feit dat er bijzonder veel nood was aan een eigen en exclusief netwerkingsevenement waar nieuwigheden, trends, topproducten en duurzame technologieën in de bouw voorop stonden', blikt Helen Mortier, head of business summits bij EasyFairs, terug.

Builty lokte vorig jaar 892 bouwprofessionals. 'Toen werd er gefocust op de grote aannemers van klasse 5 tot 8. De functies liepen uiteen van aankopers tot technische directeurs, projectleiders en calculators. Kortom, die personen die steeds meer beslissen welke producten in een grootschalig project worden gebruikt. Projecten die gaan van de grotere residentiële gebouwen tot kantoren, retail, industrieel, zorg, utiliteit, sport en ontspanning''

De voornaamste wijzigingen voor dit jaar zijn de datum, de uitbreiding in bezoekersprofiel en de instap van nieuwe federaties. 'Vorig jaar vond Builty plaats in oktober, een maand waar er nog mooie dagen zijn en de bouwplaatsen druk moeten bezocht worden. We hebben daarom op vraag van de bezoekers Builty dit jaar een maand later ingepland. Wat betreft de bezoekersdoelgroep gaven exposanten ons aan ook geïnteresseerd te zijn in de klasse 3 en 4 van de aannemers, de projectarchitecten, de projectontwikkelaars en de studiebureaus en installateurs. Bovendien kwam er zelfs het verzoek om enkele uren de laatstejaarsstudenten Bouwkunde, Architectuur en Industrieel Ingenieur toe te laten. Zij zijn immers de toekomstige bouwprofessionals. En ten slotte kregen we naast de ondersteuning van de Confederatie Bouw, het WTCB, VBA, navb constructiv en ODE Vlaanderen in 2014 dit jaar ook de steun van partners zoals FABA, Benor, NAV, UWA, ORI en ANPI', geeft Helen Mortier nog mee.

De organisatoren willen ook de exposantendoelgroep voor de komende edities nog flink uitbreiden. 'Het ganse energieverhaal, het renovatieplaatje en de nieuwe technieken inzake domotica en 'smart buildings' winnen aan belang en zullen geïntegreerd worden in de toekomstplannen van Builty.

De federaties hebben voor een interessant inhoudelijk programma gezorgd. Op woensdag 18 november houdt het WTCB ‘short & sharp’-sessies over bouwdetails, innovatieve betonsoorten en de toekomst van superisolerende materialen. Deze sessies worden telkens gevolgd door een debat in de themabars op de eventvloer met een hapje en een drankje. De Confederatie Bouw zoomt in op het hergebruik van uitgegraven grond in de drie gewesten. Het navb presenteert veiligheidsvoorschriften voor isolatie met pur en ODE Vlaanderen heeft het over het onderwerp 'Van energieneutrale naar energieproducerende gebouwen'. De Confederatie Bouw sluit de avond af met 'Samenwerken in bouwteam, lessons learned'.

Op donderdag 19 november herhaalt het WTCB zijn ‘short & sharp’-sessies, sluit het navb aan met 'Reglementering over cbm's in de praktijk' en zal de Confederatie Bouw een slothappening voorzien met als thema '3D-scannen, -frezen en -printen: mogelijkheden voor de restauratiesector en toepassingen in de bouwsector'.

Registreren

Wie Builty wil bezoeken, moet zich online registreren. Opgelet: Builty hanteert een streng toegangsbeleid dat u kan consulteren op de website. Als bouwbedrijf kunt u uw projectleidersvergadering met uw team van projectleiders, werfleiders, technisch directeurs, calculators en aankoopmanagers organiseren op Builty in combinatie met een bezoek aan het event. De vergaderfaciliteiten worden bovendien gratis aangeboden.

Voor alle info en registraties surf je naar www.builty.be.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vakbeurs Openbare Ruimte breidt bezoekersdoelgroep uit en vindt weer plaats in februari

Vakbeurs Openbare Ruimte breidt bezoekersdoelgroep uit en vindt weer plaats in februari

De 2022 editie van Vakbeurs Openbare Ruimte vond vanwege corona eenmalig plaats in mei. Beursorganisator ExpoProof is verheugd te kunnen melden dat de 18e editie van dit toonaangevende evenement voor inrichting en beheer van openbare ruimte[…]

Digitaal inmeten voor iedereen toegankelijk

Publireportage

Digitaal inmeten voor iedereen toegankelijk

Milieuvriendelijke halfverhardingen voor een beter klimaat in de stad

Publireportage

Milieuvriendelijke halfverhardingen voor een beter klimaat in de stad

Eindelijk nog eens een volwaardige Batibouw in mei

Eindelijk nog eens een volwaardige Batibouw in mei

Meer artikels