Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Brussels Airport investeert in logistieke gebouwen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Brussels Airport investeert in logistieke gebouwen

De Brussels Airport Company investeert 100 miljoen € in de ontwikkeling van 100.000 m² ultramoderne logistieke gebouwen. In Brucargo, de vrachtzone van de nationale luchthaven, zijn vandaag reeds meer dan honderd verschillende bedrijven uit de logistieke keten actief.

Aan de westkant van Brucargo investeert Brussels Airport Company in een gebouw van 50.000 m² voor vier verschillende bedrijven. Onder andere Kuehne + Nagel, Dnata en WFS zullen vanuit deze gebouwen vracht vervoeren, verpakken en tijdelijk stockeren. De nieuwe infrastructuur zal ook geschikt zijn voor het afhandelen van hoogwaardige en temperatuurgevoelige goederen.

Brussels Airport wil ook andere bestaande afhandelingsgebouwen herontwikkelen. Het gebouw waarin afhandelaar Swissport actief is, zal de komende drie jaar stelselmatig omgebouwd worden tot een moderne en energiezuinige opslag- en kantoorruimte. Het gaat in totaal over een oppervlakte van 30.000 m².

Beveiligde ruimte

Een bijkomend nieuw gebouw zal een beveiligde ruimte voorzien voor het specifieke vervoer van zeer waardevolle goederen. Brinks zal dit gebouw in 2019 betrekken. Daarnaast investeert Brussels Airport Company in een exclusieve keuringspost van ruim 2.000 m², ingericht in verschillende temperatuur- en/of lichtzones, voor het tijdelijk onderbrengen en transporteren van verschillende diersoorten.

Brucargo biedt België een cruciaal platform voor de import en export van vele ondernemingen en is na de haven van Antwerpen de belangrijkste logistieke draaischijf voor internationale handel. De zone is, onder meer dankzij de bijzonder centrale ligging tussen alle belangrijke industriële centra, een cruciale motor voor economische groei in ons land. In Brucargo werden tussen 2009 en 2013 al drie grote luchtvrachtgebouwen ontwikkeld. Vandaag maken onder meer bedrijven als bpost, DHL Global Forwarding, Abbott en een aantal gespecialiseerde logistieke bedrijven er gebruik van.

 

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuw schoolgebouw met aandacht voor akoestisch comfort

Nieuw schoolgebouw met aandacht voor akoestisch comfort

Meer dan een jaar nu al betrekken de zowat 300 leerlingen, leraars en directie de nieuwe gebouwen van de Stedelijke Basisschool Zuid in Stasegem. Het stadbestuur koos bewust voor een BEN-school, maar wilde omwille van het pedagogische concept[…]

27/02/2021 | ScholenAkoestiek
Merelbeke bouwt eigen carnavalsloods

Merelbeke bouwt eigen carnavalsloods

Dijledal Leuven heeft meer dan 400 woningen in de pijplijn

Dijledal Leuven heeft meer dan 400 woningen in de pijplijn

Zulte: herontwikkeling bedrijfssites stap dichterbij

Zulte: herontwikkeling bedrijfssites stap dichterbij

Meer artikels