Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Brussels Airport centraliseert partners in één gebouw

Brussels Airport centraliseert partners in één gebouw

Op de nationale luchthaven van Zaventem worden alle operationele diensten van de verschillende partners voor het eerst samengebracht in één gebouw dat de naam 'Airport Operation Centre' kreeg. Passagiers, bagage en vliegtuigen zijn de basiselementen van de activiteiten op de luchthaven. Het is een complex raderwerk van systemen en partners dat ervoor zorgt dat alles, van bij het inchecken tot het moment dat het vliegtuig vertrekt, efficiënt en vlot verloopt.

'Fysiek samen zitten op één locatie vergemakkelijkt de communicatie tussen alle betrokkenen. Bij probleemsituaties kan beter geanticipeerd worden en is informatie sneller te delen. Deze manier van werken verhoogt de efficiëntie van de operaties op de luchthaven, wat de beleving van de passagiers alleen maar ten goede komt', verklaart Arnaud Feist, ceo van Brussels Airport Company.

Het nieuwe Airport Operations Centre (APOC) is gelegen in de transithal van de oude terminal. In de centrale controlekamer hebben medewerkers dankzij een indrukwekkende videowand (foto) op elk moment een duidelijk zicht op de actuele situatie van de luchthavenprocessen en op de verwachtingen voor de komende uren. Deze hoogtechnologische wand bestaat uit 14 full HD-retroprojectieschermen en is meer dan 10 m lang. De wand werd vervaardigd door Barco en is dus een technologisch hoogstandje van Belgische makelij.

In het Airport Operations Centre worden de volgende diensten en bedrijven gecentraliseerd: de Customer & Passenger Services, de Airside Inspection, Security, Stand & Gate, Control Room, Brussels Airlines, Swissport, Aviapartner en G4S. Later zal het centrum worden uitgebreid met nog andere luchthavenpartners.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Miljoenenproject transformeert CO2 tot groene waterstof

Miljoenenproject transformeert CO2 tot groene waterstof

Tien private en publieke partners hebben zich verenigd in het North-C-Methanol project. Samen zullen ze de CO2-emissie jaarlijks met 140.000 ton verminderen en 44.000 ton groene methanol aanmaken voor de lokale chemische en duurzame[…]

26/10/2020 | GentInnovatie
Oudenaarde bouwt nieuwe woonwijk

Oudenaarde bouwt nieuwe woonwijk

Vandenbussche krijgt Best managed Company Award

Vandenbussche krijgt Best managed Company Award

Eerste infrastructuurwerf met ethische code

Eerste infrastructuurwerf met ethische code