Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Brussel verdubbelt budget voor fietspaden

Gerelateerde onderwerpen :

De Brusselse minister van Mobiliteit Pascal Smet verdubbelt het budget voor de aanleg van fietspaden voor dit jaar tot 12 miljoen '. De jongste jaren jaar is het aantal fietsers in het Brusselse gewest toegenomen. 'Fietsen in Brussel zit duidelijk in de lift, maar om van onze stad een echte fietsstad te maken, moeten we nog een versnelling hoger schakelen', zegt minister Smet.

Kleine ring

Het budget zal volgens de minister vooral geïnvesteerd worden in de aanleg van veilige, gescheiden fietspaden. De kleine ring zal over de hele lengte een gescheiden fietspad krijgen en er komt een netwerk van fietsinvalswegen naar de vijfhoek. Binnen de kleine ring komen enkele belangrijke fietsassen in het kader van het autovrij maken van de centrale lanen. Ten slotte komen er meer kruispunten waar fietsers bij rood licht rechtsaf mogen. Smet onderzoekt samen met collega Bianca Debaets of het mogelijk is om van die situatie de regel te maken en enkel een verbodsbord te plaatsen waar het gevaarlijk zou zijn.

Elektrische fiets

'Voor vele Brusselaars zijn de Brusselse heuvels nog een drempel om de fiets te nemen. We willen hen in de toekomst aanmoedigen om zich te verplaatsen met een elektrische fiets door via Villo ook elektrische huur/deelfietsen aan te bieden', besluit Smet.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts lanceert de eerste oproep van het nieuwe scholenbouwprogramma Scholen van Vlaanderen. Voor het eerst zullen burgers hun eigen spaargeld kunnen investeren in deze schoolgebouwen. “We geven Vlamingen[…]

03/12/2021 | Ben WeytsScholen
Dilbeek stelt masterplan Keperenberg voor

Dilbeek stelt masterplan Keperenberg voor

Bouw van meest energiezuinige woonbuurt van Waregem gestart

Bouw van meest energiezuinige woonbuurt van Waregem gestart

Houthulst krijgt een kmo-park van 7.200 m²

Houthulst krijgt een kmo-park van 7.200 m²

Meer artikels