Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Brussel start twee grote woonprojecten

Gerelateerde onderwerpen :

Brussel start twee grote woonprojecten

De Brusselse burgemeester Yvan Mayeur en schepen van Huisvesting Mohamed Ouriaghli hebben de eerste steen gelegd van twee grootschalige woonprojecten in de directe omgeving van het Peter Benoitplein in Neder-over-Heembeek. Beide projecten, Kraatveld-Kruisberg en Sint-Pieter en Pauwel, zijn samen goed voor 79 nieuwe wooneenheden en passen in het Woningenplan van de stad Brussel dat uiteindelijk zowat 850 bijkomende woningen moet opleveren.

Het project Kraatveld-Kruisberg omvat 33 appartementen, een handelszaak en een participerende woonvorm ten voordele van de vzw Abbeyfield. Dit laatste omvat tien studio's en een polyvalente zaal. Het project Pieter en Pauwel omvat 36 moderne appartementen en de bijhorende infrastructuur.

Kraatveld-Kruisberg

Het voorzien van een samenlevingsproject ten voordele van de vereniging Abbeyfield is een primeur op het grondgebied van de stad Brussel. In de praktijk zullen senioren in de onmiddellijke nabijheid van de handelskern van Neder-over-Heembeek kunnen genieten van een samen georganiseerd complex en een gezellige werking.

Het Abbeyfield-complex zal tien studio's omvatten die elk zijn uitgerust met een balkon en voorzieningen voor personen met een beperkte mobiliteit, een logeerkamer, een centraal gelegen gemeenschapsruimte en een gemeenschappelijk terras. Vóór het gebouw wordt een zone afgebakend om te stationeren zodat de bewoners gemakkelijker kunnen in- en uitstappen.

Bovenop de ruimte voorbehouden voor Abbeyfield zullen 33 nieuwe woningen met terras of balkon gecreëerd worden. Drie woningen zijn volledig aangepast aan de noden van mensen met een beperkte mobiliteit. Er komen ook 41 parkeerplaatsen en twee fietsenstallingen. Het project wordt gerealiseerd door In Advance en zal worden opgeleverd in augustus 2017. De kostprijs bedraagt 8.765.396,74 '.

Sint-Pieter en Pauwel

Het project Sint-Pieter en Pauwel voorziet de bouw van 36 passiefwoningen en een ondergrondse parking met 36 plaatsen. Er werd gekozen om het project op te delen in twee afzonderlijke

gebouwen: één met drie niveaus en één met vier niveaus met als doel een groenaansluiting te bewaren tussen de voor- en achterzijde, als overgang van het groen en de bebouwing. Het geheel zal toegankelijk zijn voor personen met een beperkte mobiliteit, waarbij twee appartementen volledig worden aangepast aan de noden van mensen met een motorische beperking.

Meer dan de helft van de oppervlakte van het perceel is voorzien van een waterdoorlaatbare bekleding. Dit gebeurt op natuurlijke wijze in de vorm van een grasperk, met moestuintjes en met andere groenbeplantingen, en ook met de bestrating door de plaatsing van dolomiet of gazontegels. Op die manier wordt de hoeveelheid regenwater die anders door de riolen verdwijnt aanzienlijk gereduceerd.

Bouwploeg

Aan de appartementen die zich op de gelijkvloerse verdieping bevinden, werden eveneens tuinen en moestuintjes toegevoegd. Dit project werd ontworpen door ADE architecten en wordt gerealiseerd door bouwbedrijf Jacques Delens. De oplevering is gepland in maart 2017. De kostprijs bedraagt 7.028.609,28 '.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouw nieuw VRT-complex start in november

Bouw nieuw VRT-complex start in november

De werken aan het nieuwe gebouw voor de Vlaamse publieke omroep VRT beginnen in november. De stedenbouwkundige vergunning voor het nieuwe complex had de omroep al gekregen, maar het was nog even wachten op de milieuvergunning. Zopas werd ook[…]

30/09/2022 | Projectennieuwbouw
Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Toekomstplan voor universitaire campussen UGent

Toekomstplan voor universitaire campussen UGent

Meer artikels