Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Brussel lanceert eigen architectuurprijs

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Brussel lanceert eigen architectuurprijs

Architectuur boomt in Brussel. Verspreid over de hele stad worden talloze ambitieuze projecten gerealiseerd en architectuurtalent van over de hele wereld spoelt steeds vaker in de Belgische hoofdstad aan. Tijd om deze bloeiende Brusselse architectuurscene in de schijnwerper te plaatsen en een eigen Brusselse architectuurprijs te lanceren, meent Pascal Smet, de Brusselse staatssecretaris voor Stedenbouw.
De Brusselse overheidsdienst urban.brussels en het Belgische architectuurtijdschrift A+ Architecture in Belgium slaan de handen in elkaar voor de organisatie van de prijs.
 
“Brussel is razendsnel aan het veranderen. De kwaliteit van onze publieke ruimte en onze gebouwen gaat pijlsnel de hoogte in en dat hebben we voor een groot stuk te danken aan de vele sterke architecten in onze stad. Daarom lanceren we de Brussels Architecture Prize. We willen onze ijzersterke architectuurscene in de schijnwerper plaatsen en aan de wereld tonen dat Brussel een absolute topper aan het worden is wat hedendaagse architectuur betreft”, zegt Pascal Smet.
 
“Vandaag is Brussel een voorbeeld voor Europa op gebied van architecturale kwaliteit, stedenbouwkundige innovatie, renovatie en reconversie, hergebruik en circulair bouwen. Een prijs is de beste manier om die werken en hun makers te honoreren. Met deze prijs gaat Brussel voor excellentie van de architectuurkwaliteit”, vertelt Lisa De Visscher, artistiek directrice A+.
 
De Brussels Architecture Prize bekroont recente realisaties in Brussel en van Brusselse bureaus buiten de stad. Er wordt een award uitgereikt in vier verschillende categorieën: kleine interventie, grote ingreep, publieke ruimte en extra muros. Behalve deze vier prijscategorieën worden nog twee eervolle vermeldingen uitgereikt: De Lifetime Achievement Award (voor een Brussels bureau of architect die dankzij jarenlange inzet positieve veranderingen heeft kunnen teweegbrengen voor Brussel) en De Promising Architect (voor een jong opkomend bureau in het Brusselse Gewest waarvan de vennoten niet ouder zijn dan 40 jaar).
 
Bureaus kunnen projecten indienden t.e.m. 31 mei via http://www.brusselsarchitectureprize.be
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Ontwerpteam BDR-Carton 123 Architecten realiseert Kappaertsite

Ontwerpteam BDR-Carton 123 Architecten realiseert Kappaertsite

Op de Kappaertsite realiseert Zwevegem een creatieve onderwijs- en vrijetijdscampus waar de Kunstacademie, de Klim Op en de vakantiewerking over enkele jaren een onderkomen zullen vinden. Voor de procedure deed de gemeente Zwevegem mee aan de[…]

01/12/2021 | ProjectenArchitecten
Gent zoekt ontwerper voor renovatie en nieuwbouw historische schoolsite

Gent zoekt ontwerper voor renovatie en nieuwbouw historische schoolsite

De Gentse Haard zoekt ontwerper voor vervangingsbouw

De Gentse Haard zoekt ontwerper voor vervangingsbouw

Tentoonstelling blikt terug op 40 jaar architectuurwedstrijden

Tentoonstelling blikt terug op 40 jaar architectuurwedstrijden

Meer artikels