Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Brugge wil stelplaats De Lijn in Assebroek kopen

Gerelateerde onderwerpen :

Brugge wil stelplaats De Lijn in Assebroek kopen

De stad Brugge wil, na de sanering, de oude stelplaats van De Lijn in deelgemeente Assebroek kopen. Brugge wil 2,3 miljoen € betalen voor de site.

“Deze site was een eeuw lang het kloppende en economische hart van Assebroek. Het vertrek van De Lijn, gecombineerd met de vele ontwikkelingen in de buurt zoals het Laurierenpark, de Tuinen van Hollebeke en het Gaston Roelandtsplein, heeft het evenwicht verstoord. We willen het centrum van Assebroek herwaarderen en ademruimte geven”, stelt burgemeester Dirk De fauw.
 
“De stad wil door deze strategische aankoop streven naar een maximaal kwalitatief openbaar domein in functie van het verhogen van de leefbaarheid en het beperken van mobiliteitsbewegingen. De stad kan het heft in handen nemen voor de herbestemming van deze 1,5 ha grote site en zo een kwalitatieve herwaardering bewerkstelligen. Deze buurt heeft nood aan ademruimte, groen en woonondersteunende functies. Dichte woonbebouwing is daar niet gewenst en zou de draagkracht van de omgeving overschrijden”, meldt schepen van Openbaar Domein, Financiën en Eigendommen Mercedes Van Volcem.
 
Na de aankoop, die nog wordt voorgelegd aan de gemeenteraad, kan het project in een stroomversnelling geraken met het maken van een goed ontwerp waarbij een antwoord zal worden geboden op de vele behoeftes zoals het creëren van groen en ontharden, het verbeteren van de mobiliteit en een eventuele nabestemming van industrieel erfgoed.
“Het motto moet hier behoud door ontwikkeling worden.  De oude stelplaats is een karaktervolle site als laatste getuige van het tramverleden van Brugge en ommeland. Met een stijlvolle herbestemming van de gebouwen voor wijkfuncties en een herwaardering van de buitenruimte waar het aangenaam vertoeven is,  zou het the place tot be van Assebroek kunnen worden. Dit alles in samenhang met het aanpalende stadseigendom, het Gaston Roelandtsplein en, wie weet, bij uitbreiding een groter gemeentepark voor Assebroek?”, kijkt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon al vooruit.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Grote infrastructuuropdracht Spartacus voor Besix

Grote infrastructuuropdracht Spartacus voor Besix

Besix en Besix Infra hebben een grote infrastructuuropdracht binnengehaald in het kader van het Spartacusproject in Limburg. Het gaat om de afbraak en de bouw van de wegen- en spoorweginfrastructuur in Diepenbeek. Het door Infrabel toegekende[…]

Havens bekijken CO2-opslag onder Noordzee

Havens bekijken CO2-opslag onder Noordzee

Woonbuurt Schaerkehoek wordt CO2-neutraal

Woonbuurt Schaerkehoek wordt CO2-neutraal

Recon Bouw en Bouwbedrijf Wienen slaan handen in elkaar

Recon Bouw en Bouwbedrijf Wienen slaan handen in elkaar

Meer artikels