Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Brugge vernieuwt Werfplein

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Brugge vernieuwt Werfplein

Dirk De fauw en Mercedes Van Volcem ontvouwen de plannen voor het Werfplein in Brugge. (foto: stad Brugge)

De wijk Christus-Koning in de stad Brugge heeft slechts twee publieke recreatieve ruimtes waar het Werfplein er één van is. Het Werfplein bestaat uit drie delen: een verhard sportveldje (basket), een grasveldje (voetbal) en een speeltuingedeelte. Het speeltuingedeelte (speeltoestellen, omheining en omranding) is versleten en het basketbalterrein is in verhouding te groot tegenover de totale oppervlakte van het park. Begin volgend jaar wordt het Werfplein vernieuwd. De kostprijs van de werken wordt geraamd op 150.570 €, nog zonder btw.

“Door het halveren van het bestaande basketbalterrein komt er meer plaats vrij voor de integratie van de speelruimte. De houten omranding en de houten afsluiting rondom de zandzone worden vervangen door gemetselde muurtjes. De muurtjes houden het zand tegen, worden voorzien om kinderen weg te houden van de omliggende straten en zijn ook multifunctioneel; er zijn vier zitbanken geïntegreerd in de muurtjes”, weet schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

Op het speelplein werden vorig jaar in november al een aantal speeltoestellen geplaatst voor kinderen van 1 tot 6 jaar, rekening houdend met de nieuwe herinrichting. Daarnaast worden een dubbele schommel, een korfschommel en een klimtoestel geplaatst voor de oudere kinderen. Aan de speelruimte komt een grote picknicktafel onder een parasolvormige meerstammige struik (cornus controversa Padoda).

Door het halveren van het bestaande verharde basketbalplein kan het trapveld opgeschoven worden naar de petanquepleinen. Eén van de bestaande ballenvangers wordt behouden; een nieuwe ballenvanger wordt achter het doel tegen de speelruimte geplaatst. Op het basketbalplein worden lijnen geschilderd die een fietsparcours suggereren. Tegen het baskatbalpleintje komt ook een nieuwe betonnen zitbank met een lengte van 6 m en een hangrek. Aan de rand van het park worden de zitbanken teruggeplaatst met de voorkant naar het park. Er worden ook vier papierkorven geplaatst. De petanquepleinen worden behouden en daar komt een zitbank bij.

“Parken en pleinen vormen de ideale ontmoetingsplaatsen voor onze inwoners en bezoekers. Als stadsbestuur willen wij het gebruik ervan stimuleren door de (her)inrichting zoveel als mogelijk af te stemmen op de wensen en de noden van de gebruikers. Het nieuwe ontwerp houdt dan ook maximaal rekening met de inspraakvergadering en de twee terugkoppelingsmomenten”, besluit de Brugse burgemeester Dirk De fauw.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts lanceert de eerste oproep van het nieuwe scholenbouwprogramma Scholen van Vlaanderen. Voor het eerst zullen burgers hun eigen spaargeld kunnen investeren in deze schoolgebouwen. “We geven Vlamingen[…]

03/12/2021 | Ben WeytsScholen
Dilbeek stelt masterplan Keperenberg voor

Dilbeek stelt masterplan Keperenberg voor

Bouw van meest energiezuinige woonbuurt van Waregem gestart

Bouw van meest energiezuinige woonbuurt van Waregem gestart

Houthulst krijgt een kmo-park van 7.200 m²

Houthulst krijgt een kmo-park van 7.200 m²

Meer artikels