Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Brugge plaatst zes extra publieke fietspompen

Het stadsbestuur van Brugge besliste recent zes extra publieke fietspompen te kopen. Het bestuur baseert zich daarvoor op het succes van de eerste acht pompen die in 2014 in het centrum en in de stadsrand werden geplaatst.

Meer fietscomfort

'In het kader van Fietsplan Brugge zetten we prioritair in op verbeterde fietsinfrastructuur door meer veiligheid en comfort te creëren. Zo kunnen we meer fietsers aantrekken op Brugs grondgebied. De aankoop van nieuwe publieke fietspompen, bovenop de acht al geplaatste fietspompen, past in dit plan', zegt schepen van Mobiliteit Annick Lambrecht.

Huisstijl

De eerste acht pompen die al in 2014 werden geplaatst, maken intussen een vast deel uit van het straatbeeld. De fietspompen zijn herkenbaar vormgegeven in de huisstijl van de stad Brugge. Er staan pompen aan de Smedenpoort, Gentpoort, Kruispoort, op de Markt, 't Zand, aan de voorkant van het station, in Lissewege en op bedrijventerrein Ten Briele in Sint-Michiels waar onlangs de nieuwe fietsverbinding werd gerealiseerd.

Lente

Ook de nieuwe fietspomplocaties werden weer strategisch gekozen. Er komen fietspompen bij aan jeugdcentrum Entrepot (Sluisstraat), aan het station kant Sint-Michiels (plein balkonrotonde), aan de Ezelpoort, aan het station Zeebrugge-dorp, aan de Waggelwaterstraat (industrieterrein Waggelwater) en aan de kruising van de Noorweegse kaai met de Jules van Praetstraat (Damse Vaart, stopplaats Lamme Goedzak). Schepen Annick Lambrecht verwacht dat alle fietspompen tijdens de lente al gebruiksklaar zullen zijn.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen