Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Brugge bouwt nieuwe ondergrondse centrumparking

Gerelateerde onderwerpen :

,
Brugge bouwt nieuwe ondergrondse centrumparking

”De nieuwe parking levert scholengroep Impact enkele voordelen op”, aldus (vanaf l.) Benoit Manche van Europroject, Wim Van Kerckvoordec (algemeen directeur van scholengroep Impact) en Thibaut De Vos van VDD Project Development.

De stad Brugge wil een nieuwe ondergrondse rotatieparking met 139 plaatsen en 66 private garageboxen bouwen aan de Hugo Losschaertstraat, een zijstraat van de Ezelstraat op wandelafstand van het centrum. De parking met twee bouwlagen situeert zich onder de speelplaats van Middenschool Brugge. De voorbereidende werkzaamheden beginnen eerstdaags. Het ontwerp is van Salens Architecten en Architecten Groep III uit Brugge. Volgens de planning is de oplevering voorzien tegen eind 2020.

De aanleg van de parking levert scholengroep Impact als verkoper van de ondergrond enkele voordelen op. Met de bouwheren Europroject en VDD Project Development werd overeengekomen dat naast de koopsom aan de verkoop ook een aantal compensaties verbonden zijn die de site van de scholengroep zullen herwaarderen.
  
Zo zal de speelplaats bovengronds opnieuw worden aangelegd waarbij ook twee vaste sportvelden zullen gerealiseerd worden. Bij de sportvelden komt tevens een zittribune. De schoolsite krijgt een groene omgevingsaanleg met recht op doorgang voor fietsers en voetgangers op de groenzone van de Weylersite en een degelijke domeinafsluiting met geautomatiseerde toegangspoorten.
 
Voorts worden de kosten gedeeld voor de realisatie van een inkom voor het gebouw waar de Middenschool Brugge gehuisvest is. De bouwheer draagt ook bij aan de kosten voor de sanering van de gronden. De personeelsleden kunnen tijdens de schooluren kosteloos gebruikmaken van de parking. Scholengroep Impact doet zelf ook investeringen. Zo worden een nieuwe fietsenstalling en een speelplaatsoverkapping gerealiseerd.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Dakrenovatie Egmontpaleis in Brussel begint in juni

Dakrenovatie Egmontpaleis in Brussel begint in juni

Aannemer Monument Vandekerckhove uit Ingelmunster start begin juni in opdracht van de Regie der Gebouwen met de renovatie van de daken van het Egmontpaleis aan de Wolstraat in Brussel. De werkzaamheden zullen een jaar duren. De kostprijs van de[…]

29/05/2020 | ErfgoedRegie der Gebouwen
Leuvense bomen krijgen water dankzij Besix-bouwwerf

Leuvense bomen krijgen water dankzij Besix-bouwwerf

Steeds meer gemeenten reglementeren bemaling

Steeds meer gemeenten reglementeren bemaling

Volgende stap voor Ringpark Zuid in Antwerpen

Volgende stap voor Ringpark Zuid in Antwerpen

Meer artikels