Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Brugge bouwt nieuwe ondergrondse centrumparking

Gerelateerde onderwerpen :

,
Brugge bouwt nieuwe ondergrondse centrumparking

”De nieuwe parking levert scholengroep Impact enkele voordelen op”, aldus (vanaf l.) Benoit Manche van Europroject, Wim Van Kerckvoordec (algemeen directeur van scholengroep Impact) en Thibaut De Vos van VDD Project Development.

De stad Brugge wil een nieuwe ondergrondse rotatieparking met 139 plaatsen en 66 private garageboxen bouwen aan de Hugo Losschaertstraat, een zijstraat van de Ezelstraat op wandelafstand van het centrum. De parking met twee bouwlagen situeert zich onder de speelplaats van Middenschool Brugge. De voorbereidende werkzaamheden beginnen eerstdaags. Het ontwerp is van Salens Architecten en Architecten Groep III uit Brugge. Volgens de planning is de oplevering voorzien tegen eind 2020.

De aanleg van de parking levert scholengroep Impact als verkoper van de ondergrond enkele voordelen op. Met de bouwheren Europroject en VDD Project Development werd overeengekomen dat naast de koopsom aan de verkoop ook een aantal compensaties verbonden zijn die de site van de scholengroep zullen herwaarderen.
  
Zo zal de speelplaats bovengronds opnieuw worden aangelegd waarbij ook twee vaste sportvelden zullen gerealiseerd worden. Bij de sportvelden komt tevens een zittribune. De schoolsite krijgt een groene omgevingsaanleg met recht op doorgang voor fietsers en voetgangers op de groenzone van de Weylersite en een degelijke domeinafsluiting met geautomatiseerde toegangspoorten.
 
Voorts worden de kosten gedeeld voor de realisatie van een inkom voor het gebouw waar de Middenschool Brugge gehuisvest is. De bouwheer draagt ook bij aan de kosten voor de sanering van de gronden. De personeelsleden kunnen tijdens de schooluren kosteloos gebruikmaken van de parking. Scholengroep Impact doet zelf ook investeringen. Zo worden een nieuwe fietsenstalling en een speelplaatsoverkapping gerealiseerd.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe toegangsbeveiliging voor gerechtsgebouw Luik

Nieuwe toegangsbeveiliging voor gerechtsgebouw Luik

De Regie der Gebouwen plaatst een permanent beveiligd toegangssysteem in het gerechtsgebouw van Luik. Aannemer Baeten-Van Es uit Rumst en de leverancier van beveiligingssystemen Fichet Security Solutions Belgium uit Drogenbos, zijn zopas[…]

Bouw Evergems zwembad start in 2022

Bouw Evergems zwembad start in 2022

Glabbeek verbouwt kerk tot woongebouw

Glabbeek verbouwt kerk tot woongebouw

Oudenaarde bouwt nieuwe woonwijk

Oudenaarde bouwt nieuwe woonwijk

Meer artikels