Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Brugdelen voor passerelle Schijnpoort geplaatst

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Brugdelen voor passerelle Schijnpoort geplaatst

Foto's: Frederik Beyens.

In Antwerpen zijn tijdens het voorbije weekend de zes brugdelen van de toekomstige passerelle aan Schijnpoort op hun plaats gezet. Dit ging vlotter dan verwacht. De brug is 6 m breed en 180 m lang en sluit via een trap aan op het bestaande voetpad langs de Schijnpoortweg.

De verlichting van de passerelle is ingewerkt in de balustrade van de brug. Ook de verkeerslichten op de Noordersingel aan het kruispunt met de Schijnpoortweg zijn mee verwerkt in het brugontwerp van de THV ROTS en Zwarts & Jansma Architecten uit Amsterdam. De brug werd gebouwd door Almex metaal uit Essen en geplaatst door Franki Construct. De aannemer deed daarvoor een beroep op kranen van Aertssen Group.Via de passerelle aan Schijnpoort zullen bezoekers van het Sportpaleis en de Lotto Arena die zich parkeren op Spoor Oost, comfortabel in één beweging de Noordersingel en Schijnpoortweg kunnen oversteken zonder het verkeer te kruisen.

De verbinding betekent goed nieuws voor de bezoekers van evenementen. De omgeving zal  de volgende jaren onherkenbaar veranderen met de aanleg van nieuwe parken, ruimte voor sport en recreatie en fiets- en voetgangersverbindingen. Het snelwegviaduct wordt afgebroken.De Antwerpse schepen van Mobiliteit Koen Kennis merkt op dat de leefbaarheid van de omliggende wijken hierdoor enorm zal verbeteren. Door de oversteek nu al te realiseren, voorafgaand aan de Oosterweelwerken, beperkt de stad de verkeershinder en blijft er tijdens die werken vlot verkeer mogelijk over de Singel.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Genk krijgt nieuwe spoorbrug over het Albertkanaal

Genk krijgt nieuwe spoorbrug over het Albertkanaal

In Genk wordt de spoorbrug over het Albertkanaal aan het sluizencomplex vervangen door een nieuwe en hogere brug. De werken starten eind dit jaar of begin volgend jaar en worden uitgevoerd door BAM Contractors voor een totaal bedrag van 23,8[…]

Ontwerp van nieuwe Krugerbrug is klaar

Ontwerp van nieuwe Krugerbrug is klaar

Vlaams Actieprogramma Ecologische Ontsnippering is klaar

Vlaams Actieprogramma Ecologische Ontsnippering is klaar

Infrabel trekt spoorprojecten weer op gang

Infrabel trekt spoorprojecten weer op gang

Meer artikels