Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

BRR 2016 toont echt vakmanschap

BRR 2016 toont echt vakmanschap

Welgeteld 42 bouwbedrijven in de regio zetten hun deuren wagenwijd open tijdens de Bouw- en Renovatieroute 2016 die Bouwunie Klein-Brabant-Vaartland op 12 en 13 maart organiseert. Deze tweede editie, die nog meer aannemers groepeert dan de eerste, zal een heel weekend duren en krijgt ook een nieuwe, afgekorte naam: de BRR 2016. 'Samen voor 100% lokaal vakmanschap' vormt de centrale boodschap.

Tijdens dit tweedaagse gezamenlijke opendeurweekend tonen schilders, schrijnwerkers, installateurs, elektriciens en andere aannemers in hun atelier of in de toonzaal van een collega hun vakmanschap. Op die manier maken verbouwers in één weekend kennis met tal van specialisten uit eigen streek. Ze volgen als het ware een route doorheen de regio, van de ene vakman naar de andere.

De lokale afdeling van Bouwunie wil met dit initiatief de collegialiteit en samenwerking tussen de bouwbedrijven in de regio bevorderen. Zelfstandigen die niet beschikken over een eigen toonzaal maken gebruik van toonzalen van andere collega's om hun diensten aan te bieden.

'Wie bouwt of verbouwt, werkt best met een lokale vakman. Een lokale aannemer kan gemakkelijk even langskomen, niet enkel tijdens de werkzaamheden, maar ook erna als je nog extra vragen hebt of voor onderhoud. Bovendien heeft hij er alle baat bij om een uitstekende service te bieden om zijn reputatie hoog te houden. Mond-aan-mond-reclame blijft de belangrijkste reclame voor hem', weet Danny De Cauwer, voorzitter van Bouwunie Klein-Brabant-Vaartland (foto).

Op www.bouwunie.be/brr2016 vind je een volledig overzicht van alle deelnemende bedrijven. De Bouw- en Renovatieroute 2016, waarbij je zelf je route kan plannen, is een initiatief van Bouwunie met de steun van Belfius en Vinduwaannemer.be.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Kandidaat-ontwerpers kunnen zich vóór 6 september aanmelden om een binnengebied in de Sint-Andrieswijk in het stadshart van Antwerpen nieuw leven in te blazen. AG Vespa schrijft hiervoor een openbare aanbesteding uit. Tussen de[…]

11/08/2022 | ProjectenOntwerp
Werken aan de Mechelse vesten van start

Werken aan de Mechelse vesten van start

Voor het eerst sinds anderhalf jaar minder vacatures

Voor het eerst sinds anderhalf jaar minder vacatures

Ierse isolatiegroep Kingspan neemt Derbigum over

Ierse isolatiegroep Kingspan neemt Derbigum over