Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bronbemalingsbedrijf G. Smeyers in handen van Aertssen Group

Gerelateerde onderwerpen :

,
Bronbemalingsbedrijf G. Smeyers in handen van Aertssen Group

De Aertssen Group heeft via zijn dochterbedrijf Aertssen Infra de resterende aandelen van bronbemalingsbedrijf G. Smeyers uit Zandhoven overgenomen. Daarmee is het bedrijf nu volledig in handen van Aertssen. De overname past in de strategie van Aertssen Infra om klanten te ontzorgen met geïntegreerde oplossingen.
Het bronbemalingsbedrijf G. Smeyers is sinds 2005 sterk gegroeid als expert in bronbemalingstechnieken, waterwinning en geothermie. Recent investeerde het bedrijf in een nieuwe boormachine en een stangentrein voor grondboringen tot op 160 m diepte.
G. Smeyers beschikt tevens over een eigen uitgebouwde studiedienst, die helpt bij de keuze van de bemalingsinstallatie, het onderzoek naar mogelijke schadelijke invloeden van bemaling op de omgeving en de aanvraag van bemalingsvergunningen. G. Smeyers heeft een erkenning klasse 6 en stelt vandaag 43 medewerkers te werk. De firma haalde vorig jaar een omzet van 7 miljoen €.
 
De Aertssen Group bezat reeds de helft van de aandelen van G. Smeyers. Als gevolg van de wens van mede-eigenaar René Lambrechts om zijn belang te verlagen, werden diens aandelen nu door Aertssen Group overgenomen.

Droge bouwkuipen

Aertssen Infra biedt een brede waaier van diensten zoals asbestverwijdering, grond-, afbraak-, sanering- en waterbouwwerken, wegeniswerken en groenaanleg.
 
De overname past perfect in de strategie van de onderneming om haar klanten te ontzorgen met totaaloplossingen in eigen beheer. “De activiteiten van G. Smeyers zijn een sterke aanvulling op ons dienstenpakket”, verklaart Gert Mennes, Business Unit Manager bij Aertssen Infra.
 
Door alle aandelen in G. Smeyers te kopen, verruimt Aertssen Infra haar dienstverlening en haalt de onderneming expertise op het gebied van grondwaterbemaling en geothermische oplossingen in huis om geïntegreerde oplossingen voor droge bouwkuipen aan te bieden aan klanten.
 
“Bij het uitgraven van bouwkuipen wordt steevast bemaling ingeschakeld, een dienst die voorheen door onze opdrachtgevers geregeld werd. We willen en kunnen hen nu ontzorgen door de organisatie en de coördinatie van de graafwerken en benodigde bemaling op ons te nemen”, aldus Gert Mennes.

Zelfstandig bedrijf

Het is de bedoeling dat G. Smeyers als zelfstandig bedrijf binnen Aertssen Infra gerund zal worden met behoud van de naam, het merk en het logo. Ook het huidige managementteam blijft aan boord.
 
Vanaf 1 juli zullen Bert Crève en Jeffrey Beens instaan voor de dagelijkse leiding van het bemalingsbedrijf binnen de Aertssen Group. Ook René Lambrechts zal hen de komende jaren nog blijven ondersteunen met advies.
 
Met deze overname erbij geeft Aertssen Infra werk aan ongeveer 500 mensen binnen het familiebedrijf Aertssen Group. De groep is gespecialiseerd in bouw- en infrastructuurwerken, kraanverhuur, uitzonderlijke transporten, logistieke dienstverlening, groene energie en projectontwikkeling.

Recente projecten

Tot de recente projecten van Aertssen Infra behoren onder meer: de sloop van de voormalige General Motors-fabriek, baggerwerken voor het Kanaaldok in Antwerpen, de uitbreiding van natuurgebied het Zwin, sanerings- en grondwerken voor het Magna Park in La Louvière, de afbraak van La Tour Boma in Seraing en de aanleg van de Cadixwijk in Antwerpen.
 
Sinds 2019 maken ook Envi en Willy Crommen deel uit van Aertssen Infra. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Stabroek en vestigingen in Luik, Zeebrugge, Hoeselt.
 
Met gemotiveerde medewerkers, een uitgebreide ervaring en een hoogtechnologisch machinepark slaagt Aertssen Infra erin om elk complex project tot een goed einde te brengen. Het bedrijf blijft groeien en heeft momenteel een heleboel vacatures beschikbaar.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Buiten werken tijdens de winter

Publireportage

Buiten werken tijdens de winter

Er zijn veel beroepen die in de winter zwaarder worden. Bouw- en constructiewerken, wegenwerken, de transportsector: stuk voor stuk moeten ze het barre winterweer trotseren. Wie tijdens de wintermaanden buiten aan de slag is, staat bloot aan[…]

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Publireportage

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Publireportage

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Deschacht biedt klanten gratis merkonafhankelijke BIM-bibliotheek

Interview

Deschacht biedt klanten gratis merkonafhankelijke BIM-bibliotheek

Meer artikels