Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Brochure begeleidt bedrijven bij verantwoorde aankoop van hout

PEFC Belgium heeft een brochure uitgewerkt die bedrijven begeleidt om objectieven in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) om te zetten in de praktijk. De brochure is zowel op papier als digitaal beschikbaar. Bedrijven hechten steeds meer belang aan duurzaam ondernemen. PEFC en mvo gaan hand in hand en dit kan de bedrijven en de bossen enkel maar ten goede komen.

De brochure 'Praktische gids voor verantwoorde aankopen van hout en papier; vijf stappen voor een duurzaam aankoopbeleid' is een werkinstrument om de eis naar gelabeld hout of papier te integreren in de aankopen. De gids biedt, naast achtergrondinformatie, een duidelijk stappenplan dat opgebouwd is rond deze vijf punten: de voorbereiding, het vastleggen van de doelstellingen, de vraag naar PEFC-gelabelde producten, de controle en de communicatie.

'We merken dat veel bedrijven streven naar een duurzame aankooppolitiek en bijvoorbeeld PEFC-gelabeld hout en/of papier willen aankopen. Helaas weten ze niet altijd hoe ze die eis duidelijk kunnen formuleren en bij welke bedrijven ze terechtkunnen. Bovendien is de controle van de factuur van cruciaal belang om er zeker van te zijn dat ze PEFC-gelabelde producten gekocht hebben. We hebben deze brochure uitgewerkt om de bedrijven stap voor stap te begeleiden', vertelt Mieke Vercruijsse, communicatieverantwoordelijke van PEFC Belgium.

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) is het grootste boscertificatiesysteem ter wereld. Producten met het PEFC-logo garanderen de herkomst van het hout uit verantwoord beheerde bossen. Bedrijven die PEFC-producten willen verwerken en/of verhandelen, dienen in het bezit te zijn van een certificaat, het zogenaamde Chain of Custody-certificaat. Een onafhankelijke auditinstelling ziet strikt toe op de naleving van de PEFC-criteria in de bedrijven en reikt het certificaat uit voor een periode van vijf jaar mits jaarlijkse controle. In België is bijna de helft van de bosoppervlakte PEFC-gecertificeerd en bij de publieke bossen in Wallonië loopt dit getal zelfs op tot 98%.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwsector vraagt soepeler coronamaatregelen

Bouwsector vraagt soepeler coronamaatregelen

De verplichte coronamaatregelen die momenteel van toepassing zijn in de bouwsector zijn gedateerd, stelt Bouwunie. De sectorvereniging vraagt om de strenge regels nog vóór het bouwverlof te evalueren en aan te passen zodat er vanaf[…]

15/06/2021 | Corona
Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Bouwbedrijven kunnen arbeiders flexibeler inschakelen

Bouwbedrijven kunnen arbeiders flexibeler inschakelen

Schetsontwerp fase 2 Park Brialmont in Antwerpen goedgekeurd

Schetsontwerp fase 2 Park Brialmont in Antwerpen goedgekeurd