Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Brickbook vereenvoudigt werfvoorbereiding

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Brickbook vereenvoudigt werfvoorbereiding

Start-up Brickbook lanceert een platform dat de voorbereiding van middelgrote en grote bouwwerven heel wat gemakkelijker maakt. Via het platform kunnen aannemers eenvoudig de juiste onderaannemers vinden. Daarnaast kunnen ze hun bouwwerven gemakkelijker en slimmer beheren door alle prijsaanvragen en offertes te centraliseren en te digitaliseren op het platform. Het ‘slimme’ platform verwerkt de data om gebruikers te helpen bij hun zoektocht naar de beste onderaannemer voor elke bouwwerf.

Levi Vangoidsenhoven en Karel Spiessens richtten Brickbook op nadat ze ondervonden dat in een bouwbedrijf te veel belangrijke informatie verloren gaat door het gebruik van e-mail. Daarnaast wordt het steeds moeilijker voor aannemers om de juiste onderaannemers te vinden. Met de lancering van hun platform biedt Brickbook een antwoord: aannemers kunnen via het platform handig offertes opvragen bij gekende en nieuwe onderaannemers, die offertes inventariseren en digitaliseren én een beroep doen op het slimme platform om de juiste onderaannemers te vinden voor hun bouwwerven.

Slim platform

“In de bouwsector wordt bijna uitsluitend gewerkt met e-mails en excel sheets, maar zo gaat er veel waardevolle informatie verloren. Offertes raken zoek en kennis over onderaannemers wordt niet gedeeld. Met ons platform geven we middelgrote en grote bouwbedrijven de kans om hun prijsaanvragen en offertes te centraliseren en de kennis over hun onderaannemers te bundelen en in real-time beschikbaar te stellen in het bouwbedrijf. Daarnaast gaan we ook aan de slag met data om gebruikers slimmer te maken. Zo kan het systeem perfect voorspellen bij welke onderaannemer je het meeste kans op een offerte hebt of op welke bouwwerven je best de onderaannemer inzet”, vertelt co-founder Karel Spiessens.

Elke bouwwerf bestaat uit verschillende bouwactiviteiten en dat kan, afhankelijk van de grootte van de werf, oplopen tot meer dan vijftig. Voor elk van die opdrachten moeten prijzen opgevraagd worden en daarvoor volstaat het eigen netwerk van bouwbedrijven vaak niet. Brickbook heeft een database van liefst 30.000 onderaannemers in heel België. Aannemers kunnen zowel gericht prijsaanvragen sturen als prijsaanvragen open op het platform plaatsen en, zoals bij een marktplaats, kunnen geïnteresseerde onderaannemers reageren.  

Eerder had de start-up een testversie online gezet die gebruikt werd door 350 aannemers. Het bedrijf wist daarbij klanten als Woningen Compère, Huybreckx nv en Building & Partners te overtuigen om hun platform te gebruiken.

Brickbook heeft een gratis versie die kleinere aannemers het platform laat gebruiken. Middelgrote en grote klanten moeten betalen. Voor onderaannemers is Brickbook gratis.

“We praten op dit moment met enkele van de grootste bouwbedrijven van België om dit proces voor hen te verbeteren, te centraliseren en te automatiseren. Wanneer we dit afronden gaan we op zoek naar geld om Europees te groeien”, aldus Brickbook-founder Levi Vangoidsenhoven.

Brickbook is sinds oktober 2019 lid van Start-It@KBC waar ze geselecteerd zijn uit meer dan 200 start-ups om een acceleratieprogramma te doorlopen van één jaar met intensieve begeleiding door de community en mentoren, met gratis coworking space.        

http://www.brickbook.eu

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Augmented reality wordt steeds belangrijker in de bouwsector

Augmented reality wordt steeds belangrijker in de bouwsector

Gesimuleerde werkelijkheid of ‘virtual reality’ (vr) is nog iets anders dan toegevoegde werkelijkheid of ‘augmented reality’ (ar). Het verschil is niet altijd voor iedereen even duidelijk. In beide toepassingen zie je de[…]

Traxxeo: Betere beheersing van projecten: de rol van digitale technologie

Publireportage

Traxxeo: Betere beheersing van projecten: de rol van digitale technologie

Jansen the Building Company kiest voor openBIM

Jansen the Building Company kiest voor openBIM

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Meer artikels