Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Breevast verkoopt megawoonproject in Duitsland

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Breevast verkoopt megawoonproject in Duitsland

Vastgoedontwikkelaar Breevast, de eigenaar van de Financietoren in Brussel, en investeringsmaatschappij ZBG Group of Companies (ZBG) hebben één van de grootste woningprojecten van Duitsland verkocht aan de Duitse beursgenoteerde ontwikkelaar Instone Real Estate Group AG. 

De afronding van de verkoop betekent dat Instone nu kan beginnen aan de volgende projectfase voor het voorbereiden van de woningbouw aan de Frankfurtse Kleyerstrasse 94 in de populaire binnenstedelijke wijk Gallus. Het omvangrijke project beantwoordt aan de groeiende vraag naar meer woningen in de stad. 
 
Het vroegere industriële Gallusviertel is nu een luxe commercieel centrum en een woonwijk die wordt gekenmerkt door de Tower 185, een torenhoge wolkenkrabber met bovenin een café-restaurant. In de verbouwde pakhuizen en fabrieken zijn theaters en muziekpodia gevestigd. Elegante appartementencomplexen wisselen af met moderne kantoorgebouwen en winkels.
 
Het kantorencomplex kwam in 2003 in het bezit van ZBG en was tot eind 2017 verhuurd aan de onderneming Avaya Inc. De investeringsbeslissing van ZBG en Breevast was gebaseerd op de observatie dat het omliggende gebied zich geleidelijk transformeerde van kantorenwijk naar een woonwijk. 
 
ZBG en Breevast speelden in op deze trend en startten een langdurige en intensieve procedure met de stad om het bestemmingsplan te wijzigen en de ontwikkeling van woningen mogelijk te maken. Het asset-, ontwikkel- en transactiemanagement werd verzorgd door Breevast. Wanneer het project is afgerond zullen ruim 1.200 woningen met een totale oppervlakte van 119.000 m², 6.000 m² retail en 30.000 m² aan parkeergelegenheid zijn gebouwd. 
 
Omdat ZBG en Breevast hebben besloten zich met vastgoedontwikkeling op andere regio’s te concentreren, leidde de realisatie van het residentiële bestemmingsplan tot de beslissing het project te verkopen. Na een tenderprocedure, die werd begeleid door CBRE, werd gekozen voor één van  Duitslands grootste ontwikkelaars, het beursgenoteerde Instone Real Estate Group AG. Na de levering van het project, zal Instone spoedig beginnen met de woningontwikkeling.
 
“De jongste jaren was er in de vastgoedwereld te weinig aandacht voor het ontwikkelen van stedelijke woonruimte. Dat heeft in zowat de hele wereld geleid tot een tekort aan woonruimte in grote steden. Wij zien dit project als een geweldig voorbeeld van de strategie van Breevast om meer woningen in steden en bij stedelijke herontwikkelingen te realiseren. Dit doen wij ook in België en Luxemburg en in steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven”, verklaart Henk Brouwer, CEO van Breevast en directielid van ZBG.
 
“Duitse grote steden en Frankfurt am Main in het bijzonder hebben dringend behoefte aan nieuwe woningen. De transformatie van voormalige industrieterreinen of verouderde kantoorcomplexen in woningen speelt daarbij een steeds belangrijkere rol. Wij zijn verheugd dat sterke partners als ZBG en Breevast, evenals de stad Frankfurt, onze visie voor het Avaya-terrein delen. Wij brengen alleszins onze jarenlange ervaring in de algemene ontwikkeling en volledige realisatie van grote stadswijken mee naar dit project”, besluit Andreas Gräf, COO bij Instone
 
ZBG is een investeringsmaatschappij die werd opgericht in 1982. De investeringsportefeuille concentreert zich op drie gebieden: vastgoedontwikkeling en -investering, landbouw en technologie. Het hoofdkantoor van ZBG is gevestigd in Eindhoven. 
 
Breevast ontstond in 1963 en richt zich op de ontwikkeling, realisatie, het investeren en beleggen in, alsmede het beheer van commercieel en residentieel vastgoed in Europa en Noord-Amerika. 
 
Breevast investeert vooral in vastgoed. De belangrijkste motivatie voor de investeringen is de toenemende populariteit van stedelijk wonen, voornamelijk in belangrijke internationale steden. Breevast wil mensen de mogelijkheid bieden om te wonen in de stad in een tijd dat dit steeds uitdagender wordt door het tekort aan kwaliteitsvastgoed in vele steden. Breevast heeft ongeveer 1,7 miljoen m² vastgoed onder management goed voor ruim 3 miljard € aan belegd vermogen en een groepsvermogen van 662 miljoen € in 2018. De voornamelijk residentiële ontwikkelingspijplijn heeft een omvang van circa 600.000 m². Naast het Nederlandse hoofdkantoor in Amsterdam heeft Breevast kantoren in Antwerpen, Luxemburg en Newport Beach in de Verenigde Staten.
 
Instone Real Estate is één van Duitslands toonaangevende residentiële ontwikkelaars en staat genoteerd aan de SDAX. Het bedrijf ontwikkelt aantrekkelijke meergezins- en residentiële gebouwen en sociale woningbouw, ontwerpt moderne stadswijken en renoveert monumentale gebouwen voor residentieel gebruik. De kopers zijn voornamelijk eigenaar-bewoners, particuliere investeerders die kopen en verhuren en institutionele investeerders. In 28 jaar tijd heeft Instone Real Estate met succes meer dan 1 miljoen m² ontwikkeld. Ongeveer 330 medewerkers werken op acht locaties in het hele land. Op 30 juni omvatte de projectportefeuille van het bedrijf 47 ontwikkelingsprojecten met een verwacht totaal verkoopvolume van ongeveer 5,1 miljard € en meer dan 11.500 eenheden.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Kempense woonmaatschappijen fuseren tot Woonboog

Kempense woonmaatschappijen fuseren tot Woonboog

Volgend jaar zullen DE ARK, de Molse Bouwmaatschappij en het Sociaal VerhuurKantoor Noorderkempen fuseren tot één nieuwe woonmaatschappij: Woonboog. De Vlaamse regering wil dat er binnenkort in elke gemeente slechts[…]

Gent verdubbelt subsidie voor energiezuinige renovatie huurwoningen

Gent verdubbelt subsidie voor energiezuinige renovatie huurwoningen

Ook sociale woningen in privaat bouwproject in Gent

Ook sociale woningen in privaat bouwproject in Gent

Nieuwe bestemming voor Damiaansite in centrum Leuven

Nieuwe bestemming voor Damiaansite in centrum Leuven

Meer artikels