Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Brandveiligheid is topprioriteit bij Unilin

Gerelateerde onderwerpen :

Brandveiligheid is topprioriteit bij Unilin

© shot by lenzer

Een niet-residentieel gebouw moet tegenwoordig voldoen aan een hele reeks eisen en het vraagt van zowel de architect als de aannemer heel wat hoofdbrekens om voor ieder gebouwdeel een technisch passende oplossing te vinden. Met het uitgebreide aanbod Ecoon-dakelementen van Unilin division Insulation wordt deze job een stuk eenvoudiger.

Door naast thermische en constructieve eigenschappen ook te focussen op brandweerstand, brandreactie en akoestische prestaties, beantwoordt de isolatiefabrikant met deze systeemoplossingen zelfs aan de meest complexe eisen. De kers op de taart is de brede waaier aan binnenafwerkingen, waardoor ook het interieur aan alle mogelijke normen voldoet.

Het uitgebreide Ecoon-gamma biedt oplossingen aan voor de specifieke noden van elk project in verschillende prestatieniveaus, zowel voor de brandweerstand als de brandreactie. Naast een stabiliteit bij brand (R) van 30 of 60 minuten, zijn de oplossingen bovendien ook scheidend (EI) en kunnen ook dakramen in de elementen worden geplaatst.“Voor een nieuw woonzorgcentrum in het Brusselse werden wij onlangs gecontacteerd door de aannemer met de vraag naar een budgettaire REI60-oplossing. Wij dachten meteen aan onze DS REI60-dakelementen. Deze zorgen door de combinatie van minerale wol en pir voor een brandweerstand van 60 minuten (REI60). De eenvoudig af te werken binnenzijde zorgt tevens voor een verbeterde brandreactieklasse (B-s1,d0)”, zegt project sales manager Peter Benkö.

 

Door de optimalisatie van het paneel kon waar nodig een sterker element worden voorzien. Zo werd zowel het kostenplaatje van het geheel beperkt als de gevraagde overspanning gehaald. Alles werd geleverd volgens het vooropgestelde legplan zodat geen bijkomende bewerkingen nodig waren. Het volledige dak van 700 m² was op die manier lucht-  en waterdicht op drie werkdagen.

 

De totale dikte van alle componenten (tengellatten, onderdak, kepers, binnenafwerking en isolatie) maakt het daksysteem tot 26% slanker dan courante oplossingen in een klassiek spantendak gecombineerd met een brandwerende binnenafwerking. Omwille van de systeemoplossing, kunnen de Ecoon-dakelementen voor dezelfde U-waarde een meer compacte gecertifieerde isolatieopbouw aanbieden.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vlaanderen verdubbelt premies voor beglazing en buitenmuurisolatie

Vlaanderen verdubbelt premies voor beglazing en buitenmuurisolatie

De Vlaamse regering keurde bovenop de renteloze renovatielening tot 60.000 € en de nieuwe labelpremie die vanaf 2021 ingaat voor mensen die een huis kopen of via schenking of erfenis verwerven, zopas ook een verdubbeling van de premies voor[…]

Snellere renovatie met lichtgewicht gevelsysteem

Snellere renovatie met lichtgewicht gevelsysteem

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Nieuwe naam voor fabrikanten buitengevelisolatie

Nieuwe naam voor fabrikanten buitengevelisolatie

Meer artikels