Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bovema klimatiseert nieuwe bottelarij van Duvel

Bovema klimatiseert nieuwe bottelarij van Duvel

Bovema uit Olen realiseerde voor brouwerij Moortgat de klimaatregeling in de nieuwe bottelarij die het bedrijf eind vorig jaar bouwde. Die bottelarij werd gebouwd boven op de bestaande en moet de capaciteit van 55.000 flesjes per uur vermeerderen met nog eens 60.000 exemplaren per uur. Om de temperatuur- en vochtregeling in de nieuwe hal te optimaliseren, zocht het management naar een partner met ruime ervaring. Er werd met drie partijen en een studiebureau onderhandeld.

Berekeningen

'Van alle partijen was Bovema de enige die we nog niet kenden. Maar het was ook de enige firma die niet met een klassieke oplossing kwam, maar in eerste instantie grondige berekeningen maakte die rekening hielden met onze wensen. Zij presenteerden ons indrukwekkende cijfers op het vlak van energierendement. Zelfs het studiebureau kon die cijfers in eerste instantie niet geloven, maar ze bleken wel te kloppen. Onze operatoren in de nieuwbouw zijn bijzonder tevreden, zowel over de temperatuur als over de vochtigheid', vertelt Sven Dekleermaeker van brouwerij Moortgat.

Studiedienst

Bovema is gespecialiseerd in industriële klimaattechnieken en zonnepanelen. Samen met de klant wordt het probleem of de vraag uitgebreid besproken en onderzocht.

'Sleutel op de deur'

Een team onderzoekt ter plekke het klimaat in de bedrijfshallen en/of kantoorgebouwen en tekent creatieve oplossingen uit om het klimaat te optimaliseren. Het ingenieursteam op de studiedienst van Bovema hanteert diverse mogelijke oplossingen zoals daar zijn: natuurlijke, mechanische of verdringingsventilatie, warmterecuperatie, adiabatische koeling, lucht- of vloerverwarming, airconditioning, zonne-energie of warmtepompen. Bovema werkt volgens het principe van 'sleutel op de deur' en verzorgt alle bouwkundige, elektrische en klimaatoplossingen. ' LVDB

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Renovatie in Museum voor Natuurwetenschappen afgerond

Renovatie in Museum voor Natuurwetenschappen afgerond

De Regie der Gebouwen heeft zopas omvangrijke renovatiewerken afgerond in het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel. Het gaat om een investering van ongeveer 4,5 miljoen €.     Twee verdiepingen van de[…]

18/09/2020 | Brussels GewestRenovatie
Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen