Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bovema klimatiseert nieuwe bottelarij van Duvel

Bovema klimatiseert nieuwe bottelarij van Duvel

Bovema uit Olen realiseerde voor brouwerij Moortgat de klimaatregeling in de nieuwe bottelarij die het bedrijf eind vorig jaar bouwde. Die bottelarij werd gebouwd boven op de bestaande en moet de capaciteit van 55.000 flesjes per uur vermeerderen met nog eens 60.000 exemplaren per uur. Om de temperatuur- en vochtregeling in de nieuwe hal te optimaliseren, zocht het management naar een partner met ruime ervaring. Er werd met drie partijen en een studiebureau onderhandeld.

Berekeningen

'Van alle partijen was Bovema de enige die we nog niet kenden. Maar het was ook de enige firma die niet met een klassieke oplossing kwam, maar in eerste instantie grondige berekeningen maakte die rekening hielden met onze wensen. Zij presenteerden ons indrukwekkende cijfers op het vlak van energierendement. Zelfs het studiebureau kon die cijfers in eerste instantie niet geloven, maar ze bleken wel te kloppen. Onze operatoren in de nieuwbouw zijn bijzonder tevreden, zowel over de temperatuur als over de vochtigheid', vertelt Sven Dekleermaeker van brouwerij Moortgat.

Studiedienst

Bovema is gespecialiseerd in industriële klimaattechnieken en zonnepanelen. Samen met de klant wordt het probleem of de vraag uitgebreid besproken en onderzocht.

'Sleutel op de deur'

Een team onderzoekt ter plekke het klimaat in de bedrijfshallen en/of kantoorgebouwen en tekent creatieve oplossingen uit om het klimaat te optimaliseren. Het ingenieursteam op de studiedienst van Bovema hanteert diverse mogelijke oplossingen zoals daar zijn: natuurlijke, mechanische of verdringingsventilatie, warmterecuperatie, adiabatische koeling, lucht- of vloerverwarming, airconditioning, zonne-energie of warmtepompen. Bovema werkt volgens het principe van 'sleutel op de deur' en verzorgt alle bouwkundige, elektrische en klimaatoplossingen. ' LVDB

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vier strategische projecten voor minder verharding

Vier strategische projecten voor minder verharding

Vlaanderen investeert 1,2 miljoen euro in vier strategische projecten die moeten leiden tot minder verharding, klimaatbestendige steden en een beter toegankelijke natuur in de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen. Voor deze oproep werden zeven[…]

18/08/2022 |
Proeftuin voor sociaal en betaalbaar wonen

Proeftuin voor sociaal en betaalbaar wonen

76 nieuwe appartementen in Aarschot

76 nieuwe appartementen in Aarschot

IoT-oplossing voor efficiëntiewinst van opleggersvloten

IoT-oplossing voor efficiëntiewinst van opleggersvloten