Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bouygues wil uitbreiden naar grote Vlaamse steden

Bouygues wil uitbreiden naar grote Vlaamse steden

Na de residentiële vastgoedmarkt van Brussel en Luik wil Bouygues Immobilier Belgium zijn activiteiten nu uitbreiden naar de grote Vlaamse steden. De vastgoedontwikkelaar wil in Vlaanderen jaarlijks 300 tot 400 nieuwe woningen aanbieden en tegelijk twee nieuwe marktsegmenten aanboren: studentenkamers en serviceflats voor senioren. Voor de bouw van van deze laatste gaat de vastgoedontwikkelaar in zee met de groep Les Jardins d'Arcadie. Het Belgische filiaal van Bouygues Immobilier is actief sinds 2004 en heeft ruim twintig mensen in dienst. Jaarlijks worden ongeveer 200 nieuwe woningen verkocht.

Met het oog op de internationale ontwikkeling van zijn activiteiten streek Bouygues Immobilier elf jaar geleden in België neer. De vastgoedontwikkelaar was zich bewust van de mogelijkheden van de residentiële markt en nam de Brusselse vastgoedportefeuille van de groep Immoflandria over. Gesterkt door de reputatie, knowhow en financiële gezondheid van zijn moederbedrijf wist Bouygues Immobilier Belgium zijn activiteiten zelfstandig uit te bouwen en uit te groeien tot een referentie op de lokale markt.

Bouygues Immobilier Belgium richt zich op de residentiële vastgoedmarkt. Hoewel de vastgoedontwikkelaar zich hoofdzakelijk toelegt op woningen in een middelhoge tot hoge prijsklasse, biedt hij op de Brusselse markt ook toegankelijker vastgoed aan met een prijskaartje rond 220.000 tot gemiddeld 300.000 '. De komende jaren wil de vastgoedontwikkelaar de verkoop optrekken van 200 naar 300 en later tot 400 woningen per jaar. De groei moet komen van de grote Vlaamse steden.

Bouygues Immobilier Belgium krijgt met Philippe Cousty vanaf 2 november een nieuwe directeur. Cousty (53) genoot een gespecialiseerde opleiding in bouwbeheer in Frankrijk en begon zijn carrière bij Bouygues Immobilier als directeur van het agentschap Centre-Loire, waarna hij de leiding nam over de regionale directies van Centre-Loire en Aquitaine - Pays Basque.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Slechts 1 op de 10 kmo’s bezit intellectuele-eigendomsrechten

Slechts 1 op de 10 kmo’s bezit intellectuele-eigendomsrechten

Slechts 10% van alle kleine en middelgrote ondernemingen in de Europese Unie beschikt over geregistreerde intellectuele-eigendomsrechten (IE-rechten), zoals nationale of Europese merken, modellen en octrooien. Nochtans plukken 93% van de[…]

30/09/2022 | Ondernemingen
Eerste onderneming in de vloerenindustrie CO2-neutraal gecertificeerd

Eerste onderneming in de vloerenindustrie CO2-neutraal gecertificeerd

Anglo Belgian Corporation neemt E. Van Wingen over

Anglo Belgian Corporation neemt E. Van Wingen over

Tegels en mozaïek blijven populair

Tegels en mozaïek blijven populair