Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bouwvergunning voor woonproject Asperre in Mechelen

Gerelateerde onderwerpen :

,
Bouwvergunning voor woonproject Asperre in Mechelen

Het toekomstige woonproject Asperre langs het Aspergeveld in Mechelen heeft zijn bouwvergunning beet. Asperre maakt deel uit van woonwijk Papenhof - De Hofkes die vijf jaar geleden al opgeleverd werd. Ook nu werkt Igemo samen met de Mechelse bouwgroep Willemen. Het ontwerp is van dmvA architecten uit Mechelen. De werken beginnen na de zomer.
Net als bij de 43 woningen van De Hofkes ligt de nadruk bij Asperre op duurzaamheid en energiezuinig wonen. Asperre biedt 21 ben- of bijna-neutrale woningen aan op een unieke locatie naast het park Papenhof, niet ver van het centrum van Mechelen.
 
“De vraag naar ruime woningen met veel lichtinval en een mooie tuin in een rustige, kindvriendelijke buurt in het Mechelse is enorm. De respons op de lancering van het project is dan ook groot”, zegt Wim Wermos, sales manager bij Willemen Real Estate.
 
Door de ligging aan de stadsrand en de groene omgeving van het park is het rustig en aangenaam wonen in Asperre. Toch ben je op minder dan tien minuten fietsen in de binnenstad. De voordelen van ‘wonen in de stad’ zijn dus binnen handbereik. Ook het treinstation Mechelen-Nekkerspoel en de oprit van de E19 zijn vlot bereikbaar.
 
Asperre geeft met zijn ben-woningen de volle aandacht aan doorgedreven isolatie, vloerverwarming, ventilatie en zonnepanelen. In vijftien woningen wordt gebruik gemaakt van geothermie aan de hand van een beo-veld. De energiezuinige maatregelen zorgen allemaal samen voor een laag E- en S-peil, wat resulteert in een lage energiefactuur.
 
Alle woningen hebben drie of vier slaapkamers en een ruime zuidgeoriënteerde tuin met private fietsenberging, bereikbaar via een tuinpad. Er zijn verschillende types woningen, die zich onderscheiden door hun indeling, gevel en ramen. Alle woningen werden ontworpen in een hedendaags en tijdloos design met een praktische indeling en hoog wooncomfort. Ze worden gebouwd vanuit een eenvoudig basisplan met in de woning zelf een beperkt aantal dragende wanden.
 
“Dat heeft als voordeel dat de woning qua indeling flexibel blijft voor een veranderend gebruik in de toekomst. Asperre staat voor open en lichte doorzonwoningen met elk een eigen identiteit”, aldus Tom Verschueren van dmvA architecten.
 
Parkeren in Asperre gebeurt in de ondergrondse parkeergarage, waardoor er bovengronds een verkeersluwe omgeving ontstaat met een groen uitzicht.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Fusie Eigen Haard en Eigen Gift Eigen Hulp

Fusie Eigen Haard en Eigen Gift Eigen Hulp

De raden van bestuur van de sociale huisvestingsmaatschappijen Eigen Haard Zwevegem en Eigen Gift Eigen Hulp Kuurne hebben begin december 2020 groen licht gegeven om een intentieverklaring te ondertekenen voor een fusie. Daarmee onderschrijven[…]

Cofinimmo breidt zorgvastgoedportefeuille flink uit

Cofinimmo breidt zorgvastgoedportefeuille flink uit

Arendonk bouwt grootste energieneutrale woonproject van de Kempen

Arendonk bouwt grootste energieneutrale woonproject van de Kempen

Omgevingsvergunning voor The Grand in Nieuwpoort

Omgevingsvergunning voor The Grand in Nieuwpoort

Meer artikels