Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bouwvergunning voor wooncomplexen in Beringen

Het schepencollege van Beringen geeft een bouwvergunning aan de Algemene Bouwwerken Vandezande en Zonen bvba uit Paal voor het slopen van een woning en het bouwen van negen appartementen, twee grondgebonden woningen, twee garages en een ondergrondse parkeergarage met veertien parkeerplaatsen en tien bergingen langs de Tessenderlosesteenweg in Paal.

Het bouwperceel is gelegen in het centrumgebied van de kern van Paal, waar in het algemeen een verdichting met betrekking tot wonen en handel of diensten wordt vooropgesteld. Het is een kwalitatief woonproject met een mengvorm van woontypes en met ruime woningen.

Het schepencollege verleende tevens een bouwvergunning voor de realisatie van een gelijkvloerse handelsruimte, acht appartementen en een ondergrondse parkeergarage met bergingen op gronden gelegen op de hoek van de Koolmijnlaan met de August Cuppensstraat. Het terrein bevindt zich op een zichtlocatie bij het binnenrijden van het centrum van Beringen.

Het project voorziet drie bouwlagen en als hoekaccent een vierde bouwlaag, met plat dak.

De architectuur van het gebouw is aantrekkelijk, met veel glas dat zorgt voor een mooie invulling van de momenteel wat verwaarloosde hoek. Als randvoorwaarde werd gesteld dat de invulling van het gelijkvloers enkel commerciële functies omvat die compatibel zijn met de woonfuncties en die niet specifiek auto-genererend zijn en waarbij laden en lossen dus zeer beperkt is.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen