Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bouwvergunning voor station Machelen

De NMBS heeft van de Vlaamse overheid een bouwvergunning gekregen voor de bouw van een treinstation langs de Kerklaan in Machelen. De bouwvergunning is een jaar geldig en kan maximaal één keer verlengd worden. De bouw moet dus binnen de twee jaar starten. De NMBS heeft echter nog geen budget vrijgemaakt voor het station.

Wel is reeds duidelijk dat de werken ruim 2 miljoen ' duurder zullen zijn dan oorspronkelijk was gepland. Omdat in het station niet één maar twee spoorlijnen tussen Brussel en Antwerpen zullen stoppen, moeten er vier in plaats van twee sporen worden aangelegd. Daardoor loopt de kostprijs op tot 5,4 miljoen ', terwijl die eerder nog 3,2 miljoen ' bedroeg.

Het afleveren van de bouwvergunning is één van de voorwaarden voor de realisatie van het winkelcentrum Uplace. De Vlaamse regering mag Uplace alleen een milieuvergunning geven indien de bouwvergunning van het station er is en indien er een akkoord van De Lijn is over een hoogfrequente pendelbus. Aan die tweede voorwaarde wordt volop gewerkt.

Volgens de plannen vertrekt vanuit het winkelcomplex een wandelpad naar het toekomstige station dat de huidige halteplaats Buda moet vervangen en een onderdeel vormt van het Gewestelijk Expressnet (GEN). Het vormt tevens een belangrijke toegang tot de reconversiezone Vilvoorde-Machelen, waar verscheidene andere projecten gepland zijn.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen