Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bouwunie vraagt premie voor inbraakwerend schrijnwerk

Bouwunie vraagt premie voor inbraakwerend schrijnwerk

Bouwunie vraagt n.a.v. de nationale actiedag tegen inbraken op vrijdag 13 november dat voor investeringen in inbraakwerend schrijnwerk een premie wordt voorzien. Wie investeert in bv. nieuwe ramen zou aangemoedigd moeten worden om meteen te kiezen voor inbraakwerend glas en het juiste veiligheidsbeslag, oppert de belangenorganisatie voor kmo's en zelfstandigen in de bouw.

Op '1 dag niet' vroeg de politie een verhoogde waakzaamheid voor woninginbraken en vestigde ze de aandacht op maatregelen die je kan nemen om je huis of appartement veilig te maken. Bouwkundige maatregelen zijn o.m. veiligheidssloten, inbraakwerend glas en andere beveiligingssystemen voor buitendeuren, ramen, garagepoorten, '

Met 196 inbraken in woningen per dag in 2014 is '1 dag niet' volgens Bouwunie een erg lovenswaardig initiatief. Wie een inbraak in zijn woning meemaakt, ondervindt hiervan vaak maandenlang nog de psychische gevolgen. Er kan niet genoeg aandacht besteed worden aan de beveiliging van woningen. 'Iedereen die maatregelen neemt om zich te wapenen tegen woninginbraken door te investeren in bouwkundige inbraakvertragende elementen en daarvoor een beroep doet op een vakman, zou financieel aangemoedigd moeten worden', oppert Hilde Masschelein, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. Hierbij gaat het om investeringen in veiligheidscilinders en veiligheidsglas, de aankoop van gepantserde deuren, deuren met brandweerstand, alarmsystemen, '  Een premie om verbouwers aan te moedigen om te kiezen voor de veiligste opties is noodzakelijk volgens Bouwunie. 'Als deze premie gegeven wordt wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd door een vakman, kunnen we er zeker van zijn dat verbouwers deskundig advies krijgen over de specifieke maatregelen die best genomen worden', benadrukt Hilde Masschelein.

750 '

Bouwunie pleit voor een premie van 750 ' die een aanvulling zou vormen op de verbeteringspremie, de renovatiepremie en/of de energiepremie van de netbeheerders. Wie zijn ramen, deuren, lichtkoepels,' toch al laat vervangen, bv. om energetische redenen, kiest best meteen ook voor de veiligste opties.

Ook de sector van de elektronische inbraakbeveiliging pleit voor een premie van 750 ' bij de installatie van een alarmsysteem of videobewakingssysteem door een erkende beveiligingsinstallateur. Elektronische beveiliging is een ideaal hulpmiddel om inbrekers af te schrikken. Mensen moeten aangemoedigd worden om hierin te blijven investeren en zo het aantal woninginbraken te doen dalen.

Tot eind 2014 kreeg iedereen die zijn woning tegen inbraak of brand liet beveiligen trouwens een belastingvermindering van 30% van de uitgaven met een maximum van 760 '. Het betrof investeringen in inbraakwerend glas, veiligheidssloten en andere beveiligingssystemen voor deuren, ramen, luiken, garagepoorten, lichtkoepels, dakvensters, keldergaten en hekken, gepantserde deuren, deuren met een brandweerstand van een half uur, alarmsystemen, ' Om van deze belastingvermindering te kunnen genieten en ook om de kwaliteit van de installatie te garanderen, moesten de prestaties door een aannemer geleverd worden. Deze belastingvermindering was goed ingeburgerd en populair want de helft van de klanten vroeg zelf om een attest.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen