Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bouwunie pakt uit met 50 beste apps voor de bouw

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Bouwunie pakt uit met 50 beste apps voor de bouw

(c) Bouwunie

Voor de ‘Week van de Digitale Aannemer’ bracht Bouwunie een e-brochure uit met daarin de 50 beste apps voor de bouwsector. “De vierde industriële revolutie is volop aan de gang”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie.
 
“De digitalisering gebeurt onder onze ogen en is door het uitbraak van het coronavirus nog in een stroomversnelling gekomen. Een derde van de aannemers heeft de voorbije maanden digitale stappen gezet. Dat gaat van de gekende digitale toepassingen en het gebruik van sociale media tot 3D-printen en het werken met drones en virtuele realiteit”, aldus Waeytens.
 
Noodgedwongen zijn sinds de uitbraak van het coronavirus voor vele ondernemers een aantal zaken flink veranderd. Er is meer digitaal overleg, administratie en procedures worden alsmaar meer gedigitaliseerd en ook op de bouwwerven zelf raakt digitale aansturing ingeburgerd. Vele van deze toepassingen worden aangestuurd en gemonitord met applicaties. Die apps zijn dan ook in grote getale aanwezig en vrijwel dagelijks komen er nieuwe bij.
 
Om de aannemers te inspireren en hen te helpen om door het bos de bomen te zien, heeft Bouwunie de interessantste apps opgelijst in een e-book. De apps worden kort besproken zodat duidelijk is waarvoor ze bruikbaar zijn en de downloadlink vind je er meteen naast. Bouwunie hoopt dat er enkele toepassingen bij zijn die de bedrijfsvoering efficiënter en gemakkelijker kunnen maken.
 
De verschillende apps zijn samengebracht in verschillende hoofdstukjes: bouwadministratie, facturatie, meten, planning, tekenen, veiligheid en ten slotte een aantal nuttige Bouwunie-tools. Je kan het e-book downloaden via www.dedigitaleaannemer.be.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Confederatie Bouw richt vakgroep Erfgoedrestauratie op

Confederatie Bouw richt vakgroep Erfgoedrestauratie op

Om iedereen die betrokken is bij (de restauratie van) erfgoed te helpen, heeft de Confederatie Bouw recent een nieuwe vakgroep Erfgoedrestauratie opgericht. Instellingen op zowel federaal niveau (Regie der Gebouwen, Infrabel, ...), als op[…]

Wie worden de Bouwvrouw en Bouwman van het Jaar?

Wie worden de Bouwvrouw en Bouwman van het Jaar?

Fedustria vraagt crisispakket voor alle bedrijven

Fedustria vraagt crisispakket voor alle bedrijven

Techni-Mat legt stevige basis voor tweede editie

Techni-Mat legt stevige basis voor tweede editie

Meer artikels