Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bouwunie Limburg maakt drie laureaten ‘Het Beste Bouwteam’ bekend

Gerelateerde onderwerpen :

Bouwunie Limburg maakt drie laureaten ‘Het Beste Bouwteam’ bekend

Vorig jaar werd het bouwteam voor de renovatie en uitbreiding van La Bottega in Hasselt uitgeroepen tot ‘Het Beste Bouwteam 2016’. Op dinsdag 23 mei wordt bekendgemaakt wie hen zal opvolgen.

Bouwunie Limburg organiseert elk jaar samen met een aantal toonaangevende partners in de bouwsector een wedstrijd waarbij de ‘Het Beste Bouwteam’ wordt bekroond. De winnaar krijgt een promotiecampagne in de regionale pers. Zopas werden de drie laureaten van 2017 bekendgemaakt.

Een goede samenwerking tussen de bouwheer, de architect, de ingenieurs en de aannemers is immers van cruciaal belang in de bouwsector. Werken in teamverband leidt tot een beter voorbereide uitvoering en dus minder faalkansen. De uiteenlopende expertise van de verschillende partijen komt het eindresultaat alleen maar ten goede.

Bouwunie Limburg wil met deze wedstrijd een verantwoordelijk team met inzicht, kwaliteiten en talenten bekronen bestaande uit echte teamspelers die ook oog hebben voor gemeenschappelijke kostencalculatie en milieuvriendelijkheid. Hiermee wil ze vooral een positief signaal geven aan de Limburgse bouwsector en het werken in bouwteam promoten.

De jury bestond dit jaar uit voorzitter Tom Preuveneers van de Orde van Architecten en vertegenwoordigers van de ingenieursvereniging ie-net, de nationale beroepsvereniging van veiligheidscoördinatoren (VC-CS), de Nationale architectenvereniging Limburg, Bouwinnovatie, Bouwkroniek, RiskSolutions, Concentra en LWB (Loon- en Weddebeheer nv).

De drie laureaten voor ‘Het Beste Bouwteam 2017’ zijn:

  1. Het bouwteam van het project ‘De Mispelaer’ in Maasmechelen, met als bouwheer Janssen Aannemingen nv: een volledige nieuwbouw met assistentiewoningen en een grote commerciële ruimte;
  2. Het bouwteam van het project ‘Residentie Zavelplein’ in Genk met als bouwheer de Vereniging van Mede-Eigendom Zavelplein: de volledige renovatie van de slecht geïsoleerde gevelschil samen met de schuine daken en de betonblokgevels;
  3. Het bouwteam van het project ‘Woonzorgcampus Vinkenbosch’ in Kermt, waarbij bouwheer Senior Living group nv besloot om het reeds bestaande terrein te voorzien van een nieuw gebouw.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Het ondernemersvertrouwen van bouwbedrijven zakte in het eerste kwartaal van 2022 naar 98,5, dat is een flink stuk onder de gezonde grens van 100. Negen op de tien bouwbedrijven maken zich ernstig zorgen over de economische situatie. Dat blijkt[…]

Hoge kosten doen kmo’s vrezen voor rendabiliteit

Hoge kosten doen kmo’s vrezen voor rendabiliteit

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Vlaamse ondernemers vrezen voor recessie

Vlaamse ondernemers vrezen voor recessie

Meer artikels