Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bouwunie Limburg Dakwerkers heeft nieuwe bestuursploeg

Gerelateerde onderwerpen :

,
Bouwunie Limburg Dakwerkers heeft nieuwe bestuursploeg

Voorzitter Christophe Dilissen (m.) wordt bijgestaan door ondervoorzitters Bjorn Swinnen (l.) en Davy Swennen (r.).

Bouwunie Limburg Dakwerkers heeft recent een nieuwe bestuursploeg aangeduid. Christophe Dilissen (D&C Dakwerken uit Hamont), al meer dan zeven jaar actief in dit bestuur, fungeert als voorzitter. Hij volgt hiermee Erik Broekhoven (Dakwerken Erik Broekhoven uit Lummen) op, die intussen de bestuursploeg heeft verlaten.

Christophe wordt bijgestaan door twee ondervoorzitters: Bjorn Swinnen (Dakrent uit Opitter) en Davy Swennen (schrijnwerkerij bvba Davy Swennen uit Neeroeteren). Jacky Leenders (Limburgse Dakwerken uit Maasmechelen), tot vóór kort ondervoorzitter en medeoprichter van de vereniging, maakt hiermee plaats voor de jongere generatie. Hij blijft wel nog actief in het bestuur, dat voorts nog bestaat uit Andy Knaepen (Zoreno bvba uit Zonhoven), Gerry Briers (V&B Dakwerken uit Wellen) en Dennie Willems (Dakwerken Willems Johnny & zoon uit Riemst).

“Bouwunie Limburg Dakwerkers is het afgelopen decennium uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de dakwerkerswereld. Tijdens het jongste jaar hebben we als vereniging heel wat energie gestoken in de vernieuwing maar vooral verjonging van de bestuursploeg, en met resultaat. De vereniging telt op dit moment in Limburg een 150-tal leden en groeit nog elk jaar. Onze ambitie is dan ook om de komende jaren te blijven groeien. Syndicaal zullen we onze stempel blijven drukken op thema’s zoals veilig werken op hoogte en asbestverwijdering. Zeker dit laatste thema zal het komende jaar hoog op de agenda staan”, meldt Christophe Dilissen.

“Wees alert voor asbest”

Het Federaal agentschap voor beroepsrisico’s Fedris en het sectoraal fonds voor de bouwsector Constructiv lanceerden recent de campagne “Wees Alert voor Asbest”, waarmee ze waarschuwen voorde risico’s van asbest. Bouwunie Limburg Dakwerkers steunt deze campagne voluit, beklemtoont Dilissen. “Wie een risico denkt te lopen om op asbesthoudende materialen te stoten bij een afbraak of renovatie schakelt best een professional in die de vereiste opleidingen heeft gevolgd en perfect weet wat hij moet doen. Om veilig te zijn voor onszelf en voor de omgeving blijven we ook pleiten voor de opname van de asbestinventaris in de pas gelanceerde woningpas. Wie zijn woning wil verkopen, zal dan verplicht worden een asbestinventaris te laten opmaken. Op die manier worden woningeigenaars geïnformeerd over en gesensibiliseerd voor de asbesttoepassingen en de potentiële risico’s. En last but not least zijn we recent ook gevraagd om input te geven over de inhoud en vorm van de jaarlijks verplichte opleiding Asbestverwijdering eenvoudige handelingen met het oog op een hervorming hiervan”, signaleert de nieuwe voorzitter.

 
 

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Rentokil ontwikkelt nieuw afweringssysteem tegen duiven

Rentokil ontwikkelt nieuw afweringssysteem tegen duiven

Rentokil heeft een nieuw vogel- en duivenweringssysteem ontwikkeld om je zonnepanelen op het dak beter te beschermen. Met de Avisolar is de dakbedekking alvast beter beschermd. Als oplossing voor dit probleem heeft Rentokil een weringssysteem[…]

Zelfdragende houten luifel voor heropenende school

Zelfdragende houten luifel voor heropenende school

Metaglas ontwerpt nieuw SilentAir-gevelscherm

Metaglas ontwerpt nieuw SilentAir-gevelscherm

Wand- en plafondsysteem met sublieme akoestische prestaties

Wand- en plafondsysteem met sublieme akoestische prestaties

Meer artikels