Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bouwunie en Nelectra belichten nieuwe regels voor woningventilatie

Gerelateerde onderwerpen :

Bij nieuwbouwwoningen en ingrijpende renovaties moet er sinds begin dit jaar een ventilatievoorontwerp en een prestatieverslag zijn. Bovendien is er in het licht hiervan een nieuwe STS (STS-P 73-1), een officieel document van de overheid dat alle mogelijke criteria oplijst waaraan woningventilatiesystemen kunnen afgetoetst worden. Een ministerieel besluit maakt de link tussen de epb-regelgeving en de nieuwe STS-P.

Installateurs van ventilatiesystemen en centrale verwarming, elektro-technische installateurs en woningbouwers zullen de prestaties van de ventilatie-installatie voortaan kunnen aftoetsen aan de prestaties die opgenomen zijn in deze STS-P. Bovendien kunnen ze ook zelf de prestaties van de installatie rapporteren.

Tijdens infosessies op maandag 2 mei bij N-Allo in de Elektriciteitsstraat 68 in 2800 Mechelen en op dinsdag 3 mei in het CeDuBo op het Marktplein 7 bus 1 in 3550 Heusden-Zolder leggen specialisten van het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) en van de gespecialiseerde certificatie-instelling BCCA (Belgian Construction Certification Association) de nieuwe regelgeving van a tot z uit. Energieconsulent Luc Dedeyne van Bouwunie en Nelectra vult aan met oplossingen en evoluties uit de markt. 'We zien dat de vakbekwame installateur een grotere rol krijgt in de woningventilatie. Hij is de best geplaatste persoon om de installatie af te regelen en de gemeten debieten te rapporteren', luidt het.

Deze infosessie verloopt als volgt:

19 uur: Verwelkoming.

19.30 uur: De nieuwe STS Ventilatie, uiteenzetting door het WTCB.

Wat zijn de prestatiecriteria die binnenkort in bestekken opduiken' Welke criteria zijn van belang in epb en komen in het prestatieverslag' Wat moet je doen om hierbij goeie prestaties te halen' Waarom en hoe moet je meten'

20.30 uur: De nieuwe epb-verplichtingen: voorontwerp en ventilatieverslag door BCCA.

Het ventilatievoorontwerp: wie maakt het en hoe in te geven'

Het prestatieverslag: taken van de verslaggever en wie kan verslaggever worden, welke opleidingen'

21 uur: Oplossingen en evoluties uit de markt door Luc Dedeyne, energieconsulent van Bouwunie en Nelectra.

21.30 uur: Netwerkmoment.

Deze sessies zijn gratis voor leden van Bouwunie en Nelectra; niet-leden betalen 15 '. Voor meer informatie kan je terecht bij info@bouwunie.be of bart.verstraete@bouwunie.be.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Eén op de vijf bouwbedrijven is nog 100% actief

Eén op de vijf bouwbedrijven is nog 100% actief

Uit een pas uitgevoerde enquête van de Confederatie Bouw waaraan 806 bedrijven deelnamen, blijkt dat slechts 18% van de bouwondernemingen nog volledig aan de slag is. 38% is nog gedeeltelijk actief, 44% van de bouwondernemingen is[…]

Bouwunie vindt premie voor werkenden een goed idee

Bouwunie vindt premie voor werkenden een goed idee

Elektrosector vraagt ook hinderpremie

Elektrosector vraagt ook hinderpremie

Geen zomerbouwstop aan de kust?

Geen zomerbouwstop aan de kust?

Meer artikels