Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bouwprofessionals welkom in virtuele stad van de toekomst

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Bouwprofessionals welkom in virtuele stad van de toekomst

(c) Soprema

Met de lancering van de informatieve praktische tool Sopracity luidt waterdichtingsexpert Soprema een nieuw tijdperk in voor elke bouwprofessional. Het uiterst gebruiksvriendelijke online platform vertrekt van specifieke vragen die voorschrijvers en beslissingnemers over concrete projecten hebben en helpt hen de beste materialen en oplossingen op maat te selecteren.

 

Dat maakt het erg eenvoudig om door het groeiende aanbod aan hoogkwalitatieve waterdichtings- en isolatiematerialen te navigeren. De nieuwe tool moet bouwondernemers niet alleen informeren, maar ook inspireren. De virtuele 3D-stad Sopracity presenteert niet de brede waaier gespecialiseerde oplossingen zoals die ook terug te vinden is op de website van Soprema, maar keert de rollen om. Ze stelt zich in de plaats van een klant die een heel specifieke (totaal)oplossing zoekt voor een heel concreet project. Een normaal aanbod vertrekt vanuit een productstandpunt, Sopracity vertrekt echter vanuit een problematiek van de klant en biedt zo een oplossing aan.
Om efficiënt en op maat te kunnen informeren en inspireren, benut Sopracity het professionele profiel van de klant. Algemeen aannemer, architect, bouwheer, plaatser, projectontwikkelaar, facility manager, … welk profiel de gebruiker van de tool ook heeft, hij stapt in een virtuele stad die gebouwd is naar zijn behoeften.
 
Eenmaal op wandel in Sopracity, vindt hij met een paar muisklikken de meest geschikte systemen van Soprema voor waterdichting en isolatie per gebouwtype (privéwoning, kantoor, ziekenhuis, appartement, school, opslagplaats …).
 
Sopracity biedt volgens de makers een unieke en bijzonder aantrekkelijke klantenervaring. Ook wie niet meteen met een vraag over de beste isolatie of de geschikte waterdichting worstelt, beleeft plezier aan een inspirerend bezoek aan de virtuele stad. Zo is er zelfs de mogelijkheid om met een drone doorheen de virtuele stad te ‘vliegen’.
 
“Als er een plek is ‘where experience meets inspiration’, dan is het hier wel. De innovatieve 3D-stad en de virtual reality app zijn ontwikkeld met dezelfde software (WebGL) als de megapopulaire ‘Fortnite’-game. Onze gloednieuwe bouwtool behoort dan ook op esthetisch vlak tot de top en het consulteren ervan vormt een ervaring op zich”, klinkt het bij Soprema.
 
Met extra functionaliteiten slaagt Sopracity erin architecten en beslissingnemers in de bouw nog meer te ontzorgen. Met een simpele muisklik vindt de klant BIM-objecten, technische fiches, prestatieverklaringen (DoP) en bestekteksten terug. Zo weet hij meteen welke materialen compatibel zijn en het beste resultaat opleveren.
 
Het voorschrijfteam van Soprema.
Sopracity bevat tien verschillende gebouwen, elk uit een segment waarin de materialen van Soprema hun bestemming vinden. Met een klik op de gebouwen ontdekt de gebruiker meer over de oplossingen en de meest geschikte systemen.
De tool maakt het een stuk eenvoudiger om BIM-objecten en bestekteksten terug te vinden. Bovendien weet de klant meteen welke materialen compatibel zijn en een optimaal resultaat opleveren.
Sopracity is ook gewoon leuk in het gebruik. Zo laat de dronefunctie zelfs toe om door te virtuele stad te ‘vliegen’.
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Habenu-van de Kreeke neemt Nederlandse bedrijven over

Habenu-van de Kreeke neemt Nederlandse bedrijven over

De Habenu-van de Kreeke Groep uit Beringen heeft bouwbedrijf Geurts en installatiebedrijf Van den Heuvel overgenomen. Beide ondernemingen zijn gevestigd in  het Nederlandse Tegelen (Venlo) en blijven werken vanaf die locatie. Voormalig[…]

Braziliaans-Amerikaans investeringsfonds koopt Hunter Douglas

Braziliaans-Amerikaans investeringsfonds koopt Hunter Douglas

Hoe kun je het maximale uit je renovatie halen?

Publireportage

Hoe kun je het maximale uit je renovatie halen?

Simpele aanpassingen aan je woning in België voer je zelf door

Publireportage

Simpele aanpassingen aan je woning in België voer je zelf door

Meer artikels