Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bouwkroniek en La Chronique reiken eerste BIM Awards uit

Bouwkroniek en La Chronique reiken eerste BIM Awards uit

Foto Armacell

© claudiobaba

Met de eerste uitreiking van de BIM Awards bekronen Bouwkroniek en La Chronique op donderdag 7 december in Quay01 op de Brusselse Havenlaan de zes beste BIM-projecten in de Benelux. Telkens wordt één laureaat uitgeroepen in elk van de zes categorieën; zo is er een BIM Award voor Infrastructuurprojecten, Overheidsprojecten,  Industriële Projecten, Tertiaire of Commerciële Projecten en de meest Baanbrekende en/of Vernieuwende Aanpak evenals een overkoepelende BIM Award van het Jaar.

De wedstrijdjury boog zich onder het voorzitterschap van Johan Lambrechts en Françoise Genicot, respectievelijk hoofdredacteur van Bouwkroniek en hoofdredactrice van La Chronique, op woensdagnamiddag 22 november over 46 doorgaans zeer grondig uitgewerkte en technisch kwalitatief hoogstaande dossiers, die blijk gaven van een professionele aanpak en een vooruitstrevende visie. De bespreking en beoordeling van de deelnemende dossiers leidde tot interessante gedachtewisselingen en boeiende discussies, die uitmondden in de aanduiding van drie genomineerden per categorie waaruit telkens één eindlaureaat werd gekozen.

De jury bestond voort nog uit François Denis (Ir. architect en Ph. D.-onderzoeker van het BIM-proces en zijn toepassingen in de Belgische bouwsector bij de ULB/VUB), Stijn Mostmans (Consultant bij het WTCB), Thomas Vandenbergh (Hoofd BIM, SE (Systems Engineering), New & Sustainable developments - Engineering Dpt. en voorzitter van de Innovation Board in de Besix Group), Peter Ingels (Technical Sales Engineer Autodesk), Robin Collard (BIM-manager bij BAM Contractors) en Jordy Brouwers (adviseur Techniek en Innovatie bij Geonius). De door hen bekroonde Awards brengen hulde aan het creatieve vakmanschap en de professionele expertise van alle actoren (architecten, studiebureaus, industriëlen en bouwondernemingen, overheidsinstanties, …) die voluit de kaart trekken van de digitale transitie in de brede bouwsector en die resoluut gaan voor toekomst- en samenwerkingsgerichte bouwoplossingen.

Aan het sterke deelnemersveld van dit jaar te zien is de eerste editie nu al een succes. De ruime interesse voor deze wedstrijd wettigt bovendien de verwachting dat deze BIM Awards snel zullen uitgroeien tot een trendbepalend ‘event to be’ in de bouwwereld.

Voor meer informatie hierover kan je alvast terecht op www.ebp.be/bim-nl


 

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

FEBE bekroont duurzaamheid, functionaliteit en esthetiek

FEBE bekroont duurzaamheid, functionaliteit en esthetiek

Vorige week vond de zevende editie van de uitreiking van de FEBE Elements Awards plaats in de Versluys Arena in Oostende. Meer dan 200 gasten woonden de uitreiking van de Awards van de Federatie van de Betonindustrie bij, in aanwezigheid van[…]

Daktuin op gloednieuw Hasselts stadhuis

Publireportage

Daktuin op gloednieuw Hasselts stadhuis

Twintig ontwerpteams voor vier grote architectuuropdrachten

Twintig ontwerpteams voor vier grote architectuuropdrachten

Alessandra Covini wint Prix de Rome Architectuur 2018

Alessandra Covini wint Prix de Rome Architectuur 2018

Meer artikels