Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bouwkroniek en La Chronique reiken eerste BIM Awards uit

Bouwkroniek en La Chronique reiken eerste BIM Awards uit

Foto Armacell

© claudiobaba

Met de eerste uitreiking van de BIM Awards bekronen Bouwkroniek en La Chronique op donderdag 7 december in Quay01 op de Brusselse Havenlaan de zes beste BIM-projecten in de Benelux. Telkens wordt één laureaat uitgeroepen in elk van de zes categorieën; zo is er een BIM Award voor Infrastructuurprojecten, Overheidsprojecten,  Industriële Projecten, Tertiaire of Commerciële Projecten en de meest Baanbrekende en/of Vernieuwende Aanpak evenals een overkoepelende BIM Award van het Jaar.

De wedstrijdjury boog zich onder het voorzitterschap van Johan Lambrechts en Françoise Genicot, respectievelijk hoofdredacteur van Bouwkroniek en hoofdredactrice van La Chronique, op woensdagnamiddag 22 november over 46 doorgaans zeer grondig uitgewerkte en technisch kwalitatief hoogstaande dossiers, die blijk gaven van een professionele aanpak en een vooruitstrevende visie. De bespreking en beoordeling van de deelnemende dossiers leidde tot interessante gedachtewisselingen en boeiende discussies, die uitmondden in de aanduiding van drie genomineerden per categorie waaruit telkens één eindlaureaat werd gekozen.

De jury bestond voort nog uit François Denis (Ir. architect en Ph. D.-onderzoeker van het BIM-proces en zijn toepassingen in de Belgische bouwsector bij de ULB/VUB), Stijn Mostmans (Consultant bij het WTCB), Thomas Vandenbergh (Hoofd BIM, SE (Systems Engineering), New & Sustainable developments - Engineering Dpt. en voorzitter van de Innovation Board in de Besix Group), Peter Ingels (Technical Sales Engineer Autodesk), Robin Collard (BIM-manager bij BAM Contractors) en Jordy Brouwers (adviseur Techniek en Innovatie bij Geonius). De door hen bekroonde Awards brengen hulde aan het creatieve vakmanschap en de professionele expertise van alle actoren (architecten, studiebureaus, industriëlen en bouwondernemingen, overheidsinstanties, …) die voluit de kaart trekken van de digitale transitie in de brede bouwsector en die resoluut gaan voor toekomst- en samenwerkingsgerichte bouwoplossingen.

Aan het sterke deelnemersveld van dit jaar te zien is de eerste editie nu al een succes. De ruime interesse voor deze wedstrijd wettigt bovendien de verwachting dat deze BIM Awards snel zullen uitgroeien tot een trendbepalend ‘event to be’ in de bouwwereld.

Voor meer informatie hierover kan je alvast terecht op www.ebp.be/bim-nl


 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Torhout bouwt nieuw centraal politiekantoor Kouter

Torhout bouwt nieuw centraal politiekantoor Kouter

In de stad Torhout wordt door de lokale politie Kouter een nieuw politiegebouw met een honderdtal werkplekken gerealiseerd. Het ontwerp is van META architectuurbureau uit Antwerpen. Voor iedere stap in het ontwerpproces werd nauw samengewerkt[…]

13/05/2022 | Projectennieuwbouw
Herbestemming voor Sint-Albertuskerk in Mechelen

Herbestemming voor Sint-Albertuskerk in Mechelen

MAXXI in Rome gaat uitbreiden en wordt dubbel zo groot

MAXXI in Rome gaat uitbreiden en wordt dubbel zo groot

Nieuwbouw voor academie en harmonie van Nazareth

Nieuwbouw voor academie en harmonie van Nazareth

Meer artikels