Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bouwkroniek en La Chronique reiken eerste BIM Awards uit

Bouwkroniek en La Chronique reiken eerste BIM Awards uit

Foto Armacell

© claudiobaba

Met de eerste uitreiking van de BIM Awards bekronen Bouwkroniek en La Chronique op donderdag 7 december in Quay01 op de Brusselse Havenlaan de zes beste BIM-projecten in de Benelux. Telkens wordt één laureaat uitgeroepen in elk van de zes categorieën; zo is er een BIM Award voor Infrastructuurprojecten, Overheidsprojecten,  Industriële Projecten, Tertiaire of Commerciële Projecten en de meest Baanbrekende en/of Vernieuwende Aanpak evenals een overkoepelende BIM Award van het Jaar.

De wedstrijdjury boog zich onder het voorzitterschap van Johan Lambrechts en Françoise Genicot, respectievelijk hoofdredacteur van Bouwkroniek en hoofdredactrice van La Chronique, op woensdagnamiddag 22 november over 46 doorgaans zeer grondig uitgewerkte en technisch kwalitatief hoogstaande dossiers, die blijk gaven van een professionele aanpak en een vooruitstrevende visie. De bespreking en beoordeling van de deelnemende dossiers leidde tot interessante gedachtewisselingen en boeiende discussies, die uitmondden in de aanduiding van drie genomineerden per categorie waaruit telkens één eindlaureaat werd gekozen.

De jury bestond voort nog uit François Denis (Ir. architect en Ph. D.-onderzoeker van het BIM-proces en zijn toepassingen in de Belgische bouwsector bij de ULB/VUB), Stijn Mostmans (Consultant bij het WTCB), Thomas Vandenbergh (Hoofd BIM, SE (Systems Engineering), New & Sustainable developments - Engineering Dpt. en voorzitter van de Innovation Board in de Besix Group), Peter Ingels (Technical Sales Engineer Autodesk), Robin Collard (BIM-manager bij BAM Contractors) en Jordy Brouwers (adviseur Techniek en Innovatie bij Geonius). De door hen bekroonde Awards brengen hulde aan het creatieve vakmanschap en de professionele expertise van alle actoren (architecten, studiebureaus, industriëlen en bouwondernemingen, overheidsinstanties, …) die voluit de kaart trekken van de digitale transitie in de brede bouwsector en die resoluut gaan voor toekomst- en samenwerkingsgerichte bouwoplossingen.

Aan het sterke deelnemersveld van dit jaar te zien is de eerste editie nu al een succes. De ruime interesse voor deze wedstrijd wettigt bovendien de verwachting dat deze BIM Awards snel zullen uitgroeien tot een trendbepalend ‘event to be’ in de bouwwereld.

Voor meer informatie hierover kan je alvast terecht op www.ebp.be/bim-nl


 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Dokterswoning transformeert tot moderne woonvoorziening

Dokterswoning transformeert tot moderne woonvoorziening

Het Team Vlaams Bouwmeester lanceert een nieuwe open oproep voor acht verschillende projecten. Kandidaturen kunnen online ingediend worden tot vrijdag 21 augustus om 14 uur via vlaamsbouwmeester.be. De projecten worden gegund via een[…]

10/08/2020 | ArchitectenZorgsector
Drie ontwerpteams voor herontwikkeling Arenawijk in Deurne

Drie ontwerpteams voor herontwikkeling Arenawijk in Deurne

Nieuwe hoofdzetel voor Fluvia in Kortrijk

Nieuwe hoofdzetel voor Fluvia in Kortrijk

Drie woonbuurten voor personen met een beperking in Stekene

Drie woonbuurten voor personen met een beperking in Stekene

Meer artikels