Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bouwinnovatie presenteert 240 standhouders en grote bezoekerswedstrijd

Gerelateerde onderwerpen :

Bouwinnovatie presenteert 240 standhouders en grote bezoekerswedstrijd

240 exposanten nemen dit jaar deel aan Bouwinnovatie, dat van 29 tot en met 31 januari en van 5 tot met 7 februari in het teken van renovatie en met als slagzin 'Bezint eer ge begint' in de Ethias Arena in Hasselt plaatsvindt. Nieuw dit jaar is dat één bezoeker een prijzenpot ter waarde van 60.000 ' kan winnen. De organisatoren, die vorig jaar 26.000 bezoekers telden, hopen mede door deze wedstrijd dit jaar de kaap van de 30.000 belangstellenden te ronden.

Bouwinnovatie is geopend op vrijdag 29 januari van 15 tot 21 uur, op zaterdag 30 en zondag 31 januari van 10 tot 19 uur, op vrijdag 5 februari van 15 tot 23 uur (laatavondopening/nocturne met happy hour vanaf 18 uur) en op zaterdag 6 en zondag 7 februari van 10 tot 19 uur. Op vrijdag 29 januari vindt de Dag van de Bouwprofessional plaats, die wordt afgesloten met de intussen traditionele Nacht van de Bouwvakker. Op 30 januari organiseert informatiewebsite Livios twee gratis infosessies voor de particuliere (ver)bouwer met als thema's 'Wat is de rol van een architect bij een verbouwing'' en 'Mijn eerste woonkrediet'.

's Zaterdags en 's zondags kunnen (ver)bouwers gratis bouwadvies bekomen op stand 394. Ze brengen best wel zoveel mogelijk eigen info (bouwplannen, schetsen, foto's, ') mee en melden vooraf wanneer ze de beurs bezoeken. Reserveren kan via info@dubolimburg.be.

Scholen

Bouwunie Limburg en Bouwinnovatie plannen ook voor de tweede keer een grootschalige promotiecampagne naar Limburgse scholen met een bouwopleiding, die zich richt naar leerlingen van het zesde leerjaar van het basisonderwijs en naar leerlingen van het tweede jaar aso evenals naar hun ouders. Hieraan werken tal van Limburgse bouwvakscholen en de Hogeschool PXL Limburg, die als enige Limburgse onderwijsinstelling een bachelor HBO Bouwkunde voorziet, mee. De promotiecampagne wordt gevoerd onder de noemer 'Building Heroes - De bouw is op zoek naar echte helden', een scholenproject van fvb Constructiv voor 11- tot 14-jarigen. Tijdens Bouwinnovatie verkopen PXL-studenten via hun mini-ondernemingen bovendien opnieuw hun eigen bouwgerelateerde producten.

Kinderen tussen drie en tien jaar kunnen zich intussen onder begeleiding uitleven in een ballenbad, in het knutsel- of tekenhoekje of bij een leuke video. Tijdens de twee beurszondagen kunnen ze van 14.30 tot 16.30 uur zelf als 'bouwer' aan de slag in de workshops.

Daarnaast organiseert Bouwinnovatie i.s.m. 16 exposanten en Het Belang van Limburg een wedstrijd waarmee één bezoeker een budget van 60.000 ' in materiaal en werk kan verzamelen. Door de wedstrijdroute te volgen, ontdekken de deelnemers wat de betrokken standhouders hen te bieden hebben. Het wedstrijdformulier is verkrijgbaar op de stands van de deelnemende exposanten en van Het Belang van Limburg.

Op de vernieuwde en erg gebruiksvriendelijke website www.bouwinnovatie.be vind je alvast heel wat informatie over alle exposanten, zodat je je beursbezoek vooraf goed kan plannen.

Beurswedstrijd

Bouwunie Limburg Stukadoors & Afbouwbedrijven organiseerde i.s.m. Knauf tijdens Bouwinnovatie 2015 een beurswedstrijd, waarbij je gips t.w.v. 2.000 ' (exclusief btw) kon winnen voor je woning. Op 18 januari werd de prijs van deze stukadoorswedstrijd officieel overhandigd aan John Eggelen en Roos Ferrer, die niet alleen de oplossingen van het massaal ingevulde wedstrijdformulier juist hadden, maar ook de schiftingsvraag. 'We raden iedereen die bouwplannen heeft aan om zeker een bezoek te brengen aan Bouwinnovatie. We hebben er zeer veel goede en professionele informatie gekregen van vooral bedrijven uit onze regio. Ook de samenwerking met aannemers aangesloten bij Bouwunie Limburg is een surplus, niet alleen omwille van de goede informatie en begeleiding vóór en tijdens het bouwproces, maar zeker ook wegens de perfect gerespecteerde uitvoeringstermijnen en de professionele afwerking. Hoewel ons project een woonhuis met handelspand (juwelenzaak) betrof en de uitvoeringstermijn zeer kort was, is alles toch gelukt dankzij de juiste afspraken met de juiste mensen', loofden ze.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Gimv wil groep van installatiebedrijven uitbouwen

Gimv wil groep van installatiebedrijven uitbouwen

De beursgenoteerde investeringsmaatschappij Gimv wil een groep van installatiebedrijven uitbouwen en werkt daarvoor samen met Lenaerts/LVR uit Houthalen-Helchteren en ABN Klimatisatie uit Munsterbilzen. De drie partners gaan op zoek naar[…]

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Hoge kosten doen kmo’s vrezen voor rendabiliteit

Hoge kosten doen kmo’s vrezen voor rendabiliteit

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Meer artikels