Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bouwinnovatie beloont standhouders

Gerelateerde onderwerpen :

,
Bouwinnovatie beloont standhouders

Suteki Home won de prijs van de architectenjury, Isoglobe de prijs van de persjury.

Ook meest verdienstelijke werkgever, bouwvakker en bouwbedrijf bekroond

Traditiegetrouw bekroonden de persjury en de architectenjury op vrijdagavond 20 januari tijdens de Nacht van de Bouwvakker in de Hasseltse Versuz respectievelijk de mooiste en meest onthaalvriendelijke stand en het meest innoverende product op Bouwinnovatie.

De persjury schonk haar derde plaats aan de uitnodigende stand van Van Vlierden Groenbedrijf uit Neerpelt, die alle facetten van een groene tuin aan bod laat komen met o.m. grote tuinbanken in Bilinga, een mooie toog in Thermowood, verticale tuinen en echte natuurschilderijtjes om in je woonkamer te hangen. Fruitschalen, frivole gietertjes en opborrelend water zorgen voor frisse kleur- en geuraccenten.

De tweede plaats was bestemd voor de stand van L&B bouwonderneming uit Zutendaal, die haar werkomgeving naar de beurs heeft gebracht. Haar beurswand is opgebouwd uit grote snelbouwstenen, deels geïsoleerd, en haar toonbank is gelijmd met gevelstenen.

De eerste plaats en prijs van de persjury ging echter naar de stand van Isoglobe uit Diepenbeek, die door zijn slimme marketing, de aanschouwelijke demonstratie van zijn diensten en eyecatchers zoals opgeschuurde steunbalken, een bak met minivisjes en oude kwikdamplampen een afgerond en aanlokkelijk verhaal vertelt. De hartelijke ontvangst met uitleg op maat en aanschouwelijke presentaties vóór en na de renovatiefase doen de rest.

De architectenjury schonk haar prijs voor meest innoverend product op Bouw-inovatie 2017 aan het bouwsysteem van Suteki Home uit Zaventem. Suteki Home herdacht het houten vakwerkconstructiesysteem met toepassing van hedendaagse technieken. De oude en klassieke vakwerktechnieken worden hier verenigd met stalen verbindingen, waarbij knowhow van Europa wordt gemengd met knowhow van Japan. Door de toepassing van deze technieken verlegt houtskeletbouw zijn grenzen. Met dit systeem kan je zelfs tot vier verdiepingen hoog in houtskeletbouw. De voordelen zijn legio: een eenvoudige constructiewijze, de snelheid van productie, de fabricage die gebeurt in Europa (Oostenrijk), verborgen stalen verbindingen en een vrije invulling van de binnenwanden. Dit bouwsysteem is zowel bruikbaar bij nieuwbouw als bij individuele bijgebouwen en zowel kleine als grote constructies kunnen hiermee worden gerealiseerd.

Daarnaast werden nog drie awards toegekend. Hierbij werden Motmans Eric bvba uit Kermt (sanitair en verwarming) als meest verdienstelijke werkgever, metselaar Jef Craeghs van SB Woningbouw uit Tongerlo (Bree) als meest verdienstelijke bouwvakker en zelfstandige vloerder Jaak Ceyssens van de gelijknamige bvba uit Peer als meest verdienstelijke bouwbedrijf (zelfstandige of eenmanszaak) bekroond.

In zijn toespraak toonde Leon Peters, voorzitter van Bouwunie Limburg, zich fier over de eerste editie van PUUR Prof, een uniek concept om professionele bouwondernemers samen te brengen met fabrikanten en leveranciers. Deze transparante formule bood de gelegenheid om dieper in te gaan op nieuwe producten en technieken.

“Voor de bouwsector biedt dit nieuwe jaar heel wat perspectieven en uitdagingen. De orderboekjes bieden uitzicht op heel wat werk en de publieke belangstelling is groot, maar dit algemene positieve klimaat wordt overschaduwd door de hoge loonkost voor onze bouwbedrijven die de regelgeving correct naleven terwijl de prijsdruk van vooral buitenlandse aanbieders nauwelijks afneemt. We zijn er dan ook van overtuigd dat de kmo’s van eigen bodem het verschil zullen maken dankzij de kwaliteit en vakkundigheid van hun gedreven medewerkers. Het is van groot belang dat Bouwunie Limburg deze mensen hard steunt met opleidingen en hen wegwijs maakt in de administratieve doolhof in de bouwsector. We kunnen dit vanuit onze beroepsorganisatie echter niet alleen. Samen zijn we sterk”, besloot hij.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Matexpo rekent op een 'normale' editie

Matexpo rekent op een 'normale' editie

De vakbeurzensector ligt al meer dan een jaar zo goed als volledig stil en ook dit voorjaar is de beurskalender akelig leeg. Eén van de eerste vakbeurzen voor de bouwsector wordt waarschijnlijk materieelvakbeurs Matexpo in Kortrijk, van 8[…]

22/04/2021 | BouwmaterieelMaterieel
De professionele beurzen Installpro en Probuild zijn terug

Publireportage

De professionele beurzen Installpro en Probuild zijn terug

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Techni-Mat legt stevige basis voor tweede editie

Techni-Mat legt stevige basis voor tweede editie

Meer artikels