Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bouwinnovatie 2018 inspireert tot optimaal wonen

Bouwinnovatie 2018 inspireert tot optimaal wonen

©

“Bouwinnovatie inspireert tot optimaal wonen” luidt het beursthema van de 37ste editie van deze Limburgse bouwbeurs, die van 19 tot en met 21 januari en van 26 tot en met 28 januari plaatsvindt in de Ethias Arena in Hasselt. Ditmaal bezetten 207 standhouders een (iets kleinere) nuttige beursoppervlakte van 12.500 m2.

Op www.bouwinnovatie.be vind je alvast heel wat informatie over elke exposant. De alfabetische exposantenlijst helpt je op weg, maar je kan ook op product of bouwfase zoeken. Als je de tool op de website gebruikt, kan je nadien je voorbereiding in pdf-formaat downloaden en eventueel afdrukken. Exposanten als Alle Stofzuigsystemen Jackie Zentjens, Limoco, Wilms, Isola, Yuno, Easykit, CDES, Het Ramenhuis, Kolmer Paints, Bplusb (Interconnectis Group) en SOM Project - SOM Vastgoed hebben alvast heel wat lekkers in petto voor de beursbezoekers.

Bouwinnovatie 2018 richt haar aandacht op ‘de optimale woning’. Het beursthema wil de (ver)bouwer laten genieten van optimaal wooncomfort. Een optimaal gebouwde en ingerichte woning is met duurzame materialen en technieken gebouwd. Een nieuwbouw biedt vanaf de start alle mogelijkheden om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden of het comfort te optimaliseren. Bij een renovatie loont het eveneens de moeite om te investeren in energiezuinigheid en comforttoepassingen zoals domotica, ventilatie, vloer- of wandverwarming en zonwering.

Optimaal bouwen is zo functioneel mogelijk bouwen met het oog op maximaal comfort. Dat vertaalt zich op bouwtechnisch vlak in flexibel bouwen met de meest ideale bouwtechniek, de beste isolatiematerialen en de meest energiezuinige systemen voor o.m. verwarming en ventilatie.

In ons interieur schenken we aandacht aan duurzame materialen voor vloeren, afwerking en inrichting van de keuken en de badkamer. Warmte, licht en ruimte zijn prioritair. Interieurspecialisten bieden totaalrenovaties en vele exposanten tonen hun specialisatie in bv. trappen, binnendeuren of plafondafwerking. Met het oog op ons comfort wordt ons huis ook steeds meer een smart home.

Een mooi afgewerkte tuin, in een klassieke of verwilderde stijl, vormt het verlengstuk van ons interieur. Tuinexperts bieden op Bouwinnovatie volop inspiratie.

Bouwers en verbouwers laten zich best bijstaan door specialisten die hen wegwijs maken in alle innovaties, materialen en technieken. Op Bouwinnovatie vinden ze diverse exposanten die als partner meewerken aan het beursthema ‘Optimaal wonen’.

Infosessies

Zonwering, een zuivere lucht in huis en een weldoende warmte dragen bij tot een aangename comfortbeleving van je woning. Enkele exposanten bieden gratis infosessies van een halfuur per dag aan: Air & M’s - Envirotect (stand 188): Gezond en stofvrij wonen; Alle Stofzuigsystemen Jackie Zentjes (stand 272): Optimaal proper wonen in en rond je huis en bedrijf; Alrasol (stand 434): Zonne-energie en de mogelijkheden van batterijopslag; BvX (stand 464): Slimmere ramen en zonwerende folies; Garden Center T (stand 819): Veiligheid en kwaliteit van afsluitingen en poorten; Villa & Vuur (stand 283): Verwarmen met hout en pellets in de 21ste eeuw; Viessmann (stand 351): Warmte én stroom onder één dak voor nieuwbouw en renovatie; en Wilms (stand 427): Luchtdicht bouwen met rolluiken en screens. De infosessies vinden elke beursdag plaats (de infosessie van Arasol alleen op zondag) op stand 500; de kalender staat op www.bouwinnovatie.be. Inschrijven is aan te bevelen.

Traditiegetrouw organiseert Bouwinnovatie met enkele exposanten ook een beurswedstrijd, waarbij opnieuw een Ixina-keuken t.w.v. maximum 12.500 € inclusief plaatsing (die de winnaars bij Ixina zelf kunnen samenstellen) te winnen valt. De wedstrijdformulieren zijn verkrijgbaar aan de ingang van de beurs en op de stand van Ixina.

Al evenzeer een traditie is de nocturne op de tweede beursvrijdag (26 januari) tot 23 uur. Vanaf 18 uur trakteert Bouwinnovatie elke bezoeker op een gratis drankje en de exposanten maken van deze gelegenheid gebruik om klanten en relaties extra te verwennen.

Een inkomticket voor Bouwinnovatie kost online 8 € en aan de kassa 10 €. Kinderen tot twaalf jaar vergezeld van hun ouders krijgen gratis toegang.

 Traditiegetrouw reikt Bouwinnovatie ook dit jaar een pers- en architectenprijs uit onder zijn standhouders. Nieuw in 2018 is dat de persprijs niet naar de mooiste stand gaat, maar naar de standhouder die zich het meest creatief toont inzake actieve klantenbenadering; onlangs werd voor de standhouders overigens een opleiding georganiseerd over hoe ze zichzelf moeten verkopen op de beurs. De architectenprijs wordt dan weer niet langer toegekend aan de standhouder met het meest innovatieve product, maar aan de standhouder met de mooiste stand.De eerste beursdag wordt op vrijdag 19 januari afgesloten met een exclusieve gala-editie van de Nacht van de Bouwvakker. Tijdens dit feest van en voor de Limburgse bouwsector wordt ook een bouwaward 2018 uitgereikt aan een organisatie of instantie die zich verdienstelijk maakt voor de Limburgse bouwsector.

Op vrijdag 26 januari organiseert Bouwunie Limburg de tweede editie van PUUR Prof in de naastliggende Grenslandhallen. Dit bouwnetwerkmoment is dit jaar tevens een gratis opleidingsdag voor de bouwprofessional. Naar goede gewoonte biedt Bouwinnovatie de bouwprofessional ook de kans om op vrijdag 26 januari van 13 tot en met 21 uur de beurs gratis te bezoeken in combinatie met een bezoek aan PUUR Prof. Voor meer info hierover kan je terecht bij Davy Maesen, bij Bouwunie Limburg en op www.puurprof.be.

Bouwinnovatie vindt plaats op vrijdag 19 januari van 13 tot 21 uur, op zaterdag 20 en zondag 21 januari van 10 tot 19 uur, op vrijdag 26 januari van 13 tot 23 uur en op zaterdag 27 en zondag 28 januari van 10 tot 19 uur. Kinderen tussen drie en tien jaar kunnen zich onder begeleiding doorlopend uitleven in het ballenbad, in het knutsel- of tekenhoekje of bij een leuke video. Op zaterdag 19 januari vindt van 16 tot 18 uur een Radio 2-uitzending plaats in de hal en op vrijdag 26 januari staat in het kader van de beurs tussen 6 en 8 uur een Radio 2-uitzending op het programma in een verbouwde woning in Munsterbilzen. Voor meer info kan je terecht bij Bouwinnovatie vzw onder het voorzitterschap van Jean-Pierre Schroeders, Maastrichtersteenweg 254 in 3500 Hasselt, tel. 0471 38 12 31, info@bouw­innovatie.be en www.bouwinnovatie.be.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

Wie wint de volgende Belgian Construction Award?

Wie wint de volgende Belgian Construction Award?

Steeds meer bouwbedrijven wijken af van de collectieve bouwvakantie

Steeds meer bouwbedrijven wijken af van de collectieve bouwvakantie

WTCB, Constructiv en FeMa bundelen de krachten

WTCB, Constructiv en FeMa bundelen de krachten

Meer artikels