Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bouwfin licht 420 bouwbedrijven door

Bouwfin licht 420 bouwbedrijven door

Op 15 maart vond het slotevent van het project Bouwfin plaats. Gedurende 2,5 jaar heeft de Vlaamse Confederatie Bouw met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen 420 bouwbedrijven doorgelicht.

Via Deloitte Fiduciaire kregen deze aannemers aanbevelingen in diverse domeinen, zoals strategie, personeel, rapportering, het financiële en het juridische luik van hun onderneming. In een tweede gesprek werden de aanbevelingen omgevormd tot een actieplan op basis van prioriteit voor de aannemer. Er werd ook bekeken welke acties eventueel kunnen worden uitgevoerd met subsidies van de kmo-portefeuille. 35 bouwbedrijven konden via de subsidie tot 75% van de advieskost terugbetaald krijgen.

Kantelmomenten

Bij deze bedrijven waren voldoende kantelmomenten aanwezig en was verdere professionalisering nodig om het voortbestaan van het bedrijf en de werkgelegenheid te garanderen. Aannemers leerden vooral erg veel bij op het strategische en het financiële vlak. Dat er gewerkt moet worden aan de financiële geletterdheid bij aannemers is duidelijk. Het maakt hen sterker in de onderhandelingen met de banken en zorgt ook voor beter voorbereide kredietdossiers.

Meer efficiëntie

78% van de bedrijven ondernamen acties die zorgden voor meer efficiëntie. 6% heeft de intentie om de acties op een later tijdstip uit te voeren. Velen gaven aan dat een spiegel voorhouden heel belangrijk blijft.

'We zijn geneigd veel tijd in het operationele werk te steken, waardoor werken aan de structuur en aan de processen op de achtergrond komt. Bouwfin schudt aannemers weer wakker', vertelt Freija Jongbloet, projectcoördinator van Bouwfin.

Meer info over Bouwfin vind je op www.vcb.be/bouwfin.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

182.000 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning

182.000 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning

Uit een vraag van parlementslid Maxim Veys aan Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele blijkt dat de sociale huisvestingsmaatschappijen slechts een beperkt deel van hun middelen gebruiken voor de bouw en renovatie van sociale woningen.[…]

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Werken aan de Mechelse vesten van start

Werken aan de Mechelse vesten van start

Voor het eerst sinds anderhalf jaar minder vacatures

Voor het eerst sinds anderhalf jaar minder vacatures