Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bouwaanvraag voor Learning & Innovation Center

Gerelateerde onderwerpen :

Bouwaanvraag voor Learning & Innovation Center

Tussen de campussen van de VUB en de ULB in Elsene zal over een paar jaar een nieuw gebouw verrijzen. Het Learning & Innovation Center (LIC) combineert hoogtechnologische apparatuur met een strategische indeling van diverse lokalen om kennisuitwisseling te ondersteunen. Op maandag 8 april diende Beliris de aanvraag voor de stedenbouwkundige vergunning van dit universiteitsgebouw in.

Beliris, de federale bouwexpert voor Brussel, fungeert als bouwheer van het project. De studies werden uitgevoerd door de tijdelijke vereniging EVR architecten, A²²9, NEY+partners en Arcadis. Zodra de bouwvergunning verkregen is, zullen de werkzaamheden van start gaan. Die zullen zowat twee jaar duren.In het Learning & Innovation Center zullen state-of-the-art studiefaciliteiten voorzien worden. De studenten van beide campussen zullen er terecht kunnen in diverse leeromgevingen: stille ruimtes voor individuele studie, lokalen om samen te werken, ‘experience centers’ voor activiteiten van kleine groepen, actieve leerlokalen en de nieuwe bibliotheek. Daarnaast worden ook banden aangehaald met externe partners uit het bedrijfsleven via project- en exporuimtes. Zo houdt de academische wereld de vinger aan de pols in een snel veranderende wereld.

Het nieuwe studiecentrum zal symbool staan voor de hechte samenwerking tussen de VUB en de ULB en wil op alle vlakken een voorbeeldgebouw zijn: een duurzaam, energieneutraal gebouw opgetrokken in milieuvriendelijke materialen dat naadloos geïntegreerd is in het groene landschap, uitgerust met heel veel technische innovatie en performante ict-toepassingen.

Dankzij de digitale tools zullen bezoekers toegang hebben tot wereldwijde kennisbronnen en contact kunnen nemen met gelijkgezinden van over de hele wereld. Het LIC zal zeven verdiepingen tellen op een oppervlakte van 9.000 m². Er zal ruimte zijn voor duizend personen, van wie 80% studenten, 10% academische staf en 10% externe bezoekers.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe hoofdzetel voor Cordeel in Temse

Nieuwe hoofdzetel voor Cordeel in Temse

De Cordeel Group nv vestigde zijn nieuwe hoofdkwartier op het terrein van de oude scheepswerf De Boelwerf in Temse. De bouwonderneming groepeert er zijn diensten voor de Belgische markt op een site van 20 ha. De nieuwe hoofdzetel is veel meer[…]

16/09/2019 | BouwenProjecten
Schollaertshof Wetteren biedt plaats aan 45 appartementen

Schollaertshof Wetteren biedt plaats aan 45 appartementen

Aantal bouwvergunningen blijft dalen

Aantal bouwvergunningen blijft dalen

Hydraloop recycleert 85% van huishoudelijk grijs afvalwater

Hydraloop recycleert 85% van huishoudelijk grijs afvalwater

Meer artikels